Për muret e shtëpive të përdorura mur tulla të llojeve të ndryshme . te
Ekonomia e materialeve nuk është i rekomanduar për ndërtim solid normal
tulla .

Mureve të forta e një përhapje më të mirë të tullave të lehta dhe të uritur, duke përdorur
dy rreshta dhe një sistem multilayered të veshjes. Në masoneri dy korsi salcë
rreshtave fytyrës alternuara me radhë poking një lugë dhe një fashë është e nevojshme për
Numri nachitelnoe e gjysmave dhe tulla trehchetvertok. Hedhjen në një multilane
salcë përbëhet nga një seri lidhje barelë, çdo mbivendosje në rreshtin e pestë
(Lartësi) bonder ardhshëm. Trashësia e nyjeve horizontale dhe vertikale e zgjidhjes
duhet të jetë jo më shumë se 10-12 mm. Kur llaç murature shërben në mur e kuti
(Me anë të ulët), me një lopatë dhe kovë, ata u shpërndanë në formën e një copë toke konveks.
Tulla duhet së pari të ndahen në mur për lidhjen e shumë të barelë seri
2 mur me tulla banesë së bashku krah të gjatë, dhe për seri bonder
nëpër mur të gjatë palë. Masoneria janë respektuar horizontality rreptë
dhe linjat vertikale, duke siguruar saktësinë e sipërfaqeve të dukshme të mureve.
Për aderimin më të mirë të zgjidhjes me një tullë, sidomos kur hedhjen në të nxehtë
moti, e tullave është rekomanduar para vendosjes shuar me ujë. Ky rekomandim
zbatohet për të gjitha llojet e muratorit. Nëse muret do të jetë më
plasterers, atëherë duhet të kryhet tufë vpustoshovku, pra, pa mbushur zgjidhje
nyje në sipërfaqe muri që do të suvatimit. Me këtë metodë e llaçit
në mënyrë të vendosur aderon në sipërfaqe muri. Për hedhjen mure masive guri
përdorin zgjidhje të ftohtë dhe për mure të hollë, që kërkon rritjen e ngrohjes
cilësitë - zgjidhje të ngrohtë plastike. Në zgjidhjet e ngrohtë zëvendësues rërë
fllad e karburantit tokë ose shpërthim-furre shllak, hirit, shtuf terren, shtuf, etj
n. Nëse ne zëvendësues i një bluaj mirë, rërë nuk është shtuar, nëse një zëvendësim
përmban një pjesë e madhe e papastërtitë, rërë është shtuar në sasi të vogla.
Kur suva e jashtme mur në këto zgjidhje merr mirë izolues
cilësisë. Për të instaluar dyer dhe kornizave të dritareve në hapje të majtë mur
veshur me lagjet. Hapje mbivendosje ekipet betonit,
tulla të zakonshme ose jumpers rrëzuar. Kur pajisja të jumpers të zakonshëm
në krye të vendosur hapjen e shuttering bordeve në trashësinë e 40-50 mm,
e cila u përhap një shtresë të llaçit deri në 2 cm dhe vendoset valvula (pachechnuyu
çeliku, raundin e 4-6-mm çeliku) llogaritet në 1 bar për 1 / 2 tulla të trasha
mur. Skajet e armaturë duhet të shkojnë në mur me 25 cm i rrëzuar bluzë
kënaqur që të para-paketuara myk, tulla hedhjen
në buzë të skajeve në mes të urës dhe me shpatin në skajet për të formuar
spacers (pykë). Jumper lejuar pajisje e pika tarred
5-6 cm të trasha, në skajet e të cilit duhet të varros në kalatave 15-25
shih

Share This Post: