Me paratë e ndonjë optimizëm të jetojnë , dhe ju provoni pa to , shaka, kur
për të paguar edhe për dhjetë ditë , dhe në çantën e dorës - vetëm një gjë e vogël . Megjithatë ,
një situatë e tillë për ne - jo nga të zakonshëm . Ukraina ka marrë
antireyting në kompensimin për punën e tyre . Kjo ishte diskutuar edhe në të Përgjithshëm
Seanca e Organizatës Ndërkombëtare të Punës , Kombet e Bashkuara.

Përshtatshëm për të shtetit në shkallë të pagave për të manipuluar çështje dhe në të vërtetë
penguese. Që nga fillimi i borxheve të pagave, sipas
Sipas Goskomstat, është rritur në 16, 2% dhe 1 miliard 777,000,000
hryvnia. Situata më e keqe, thonë ekspertët - në Lugansk, Donetsk,
Kharkiv, Rajonet Kiev dhe në kryeqytet. Kjo është pikërisht aty ku në pushtet
Partia kontrollon një fuqi njëqind për qind. Dhe për katër muajt e fundit
prapambetura të pagave janë rritur më shumë se 200 milion hryvnia. Vetëm
për qershor u rrit 11%. Mungesa e kontrollit shtetëror të përshtatshme
- Nuk ka problem të vogël. Për shqyrtim në kohë të punës morën qytetarët
personalisht të takohet kryeministrin. Si mund të zgjidhin problemin? Metodat janë të vjetra sa bota:
administratorët kryesorë të fondeve të buxhetit do të raportimit pothuajse javore.
Ajo do të jetë për këtë. PGO tëri edhe. Dhe ata udhëheqës të cilët
vazhdojnë dhe "clamped para" para 1 tetor, kërcënuar se do të "lëvizin" nga zyra.
Tinguj, natyrisht, është optimist. Shumë optimiste të jetë e vërtetë ...
Nuk është një tjetër moment nxitës. Qeveria e re fuqimisht thekson
të shtetit që mbështeten malet prej ari. Dhe ata do të rrisë pagat (edhe për disa
hryvnia, por ende!), dhe kompensim për të humbur sociale kredituar
ndihmë. Nuk është një pyetje logjike: ku për të përmirësuar? Kapur, natyrisht,
nuk është fare në sipërfaqe. Në të vërtetë, në shkallë të vogël sipërmarrës të regjimit të tanishëm
jo shumë fitimprurës. Shumë nicer mashtruar atë me taksën e sheshtë në gjirin e buxhetit,
zbritjet provokoj madje edhe të mjerueshme, por të qëndrueshme. Për vetë-mjaftueshme
njerëzit të shtetit nuk janë të nevojshme. Shumë më e lehtë për të manipuluar në këmbë
në një sistem të vetëm buxhetor. Punëdhënësit vs punonjësit Pa marrë parasysh se çfarë pronarët
biznesit, duke shpjeguar mungesën e "fituar me vështirësi," për të kujtuar: argumentet e tyre janë të
jo gjithmonë e vërtetë. Ndoshta para nga kompania dhe në fakt, nuk ka - le të themi,
një mënyrë të tillë për të optimizuar shpenzimet, një lloj alternative të presionit në rënie mbi pagat
dhe shkarkimit. Në çdo rast, ky theks bën të avokatëve. Një anonim
Sondazh (një nga faqet ukrainase) shkaku kryesor i vonesave në pagesë
pagat, punëdhënësit i quajtur dëshirë për të fituar në shkëmbim. "Dhe nëse
ndalë pagat për më shumë se dy muaj, ka një tjetër mjet i
presion ndaj stafit "- një CEO përbashkët, D., e IT-teknologjive.
"Në zonën tonë," qarkullim ", është mjaft e madhe - njerëzit shpesh që nuk janë të kënaqur,
ata fillojnë të joshur larg. Dhe për shkak se mekanizmi punon: e parë që ju paguajnë mirë
dhe kohë, atëherë çdo justifikim për vonesë për disa muaj, podkidyvaya
përparime të vogla për ushqim, udhëtimit, dhe pastaj përsëri të fillojnë të paguajnë. Por
borxhi nuk do larg dhe në mënyrë të sigurtë janë regjistruar për punëdhënësin. Ndërkohë
punonjësit të kuptojnë qartë se nëse gjuajtur - paratë e tyre kurrë nuk do të marrë ".
Megjithatë, punëtorët dhe punonjësit nuk janë gjithmonë në gjendje për të mashtruar veten e tyre. Gjatë
mënyra mjaft kreative për të mbrojtur veten. "Pas një muaj e gjysmë vonesë
Paga I kërkuar nga ana e tij, dhe unë u le të shkojë - thotë reklamat
Agjent Alevtina. - Natyrisht, unë të marrë nuk pritet të fituara.
Por jo shumë dembel, dhe në të gjitha relevante për Comments on
se kompania ime ish e ka "të përhershme". Duke pasur parasysh se qyteti kanë
Ne kemi pak, kjo nuk është një efekt të mirë në biznesin e tyre. " P.S. Nëse personi
ju mos pagat dhe ju nuk e shihni të këshillit të punëdhënësve të tyre, ne
gati për të tregoni historinë tuaj në faqet e "BB". Ankohen, dhe do të vijnë tek ju!
Drejtor i Departamentit të Shtetit mbi mbikëqyrjen përputhje me legjislacionin
Gosnadzortruda Punës "Vladimir Sumovsky: - Çdo vit ne kemi shpenzuar 45 000
inspektime, dhe në 93-94% të rasteve janë zbuluar shkelje të prapambetura pagave.
Njeriu mjaftueshme për të shkruar një deklaratë që tregon qartë, ku
ajo punon, sa vjet dhe pagën për një periudhe ai nuk merr, si dhe
adresën tuaj dhe informacione të tjera kontakti. Sigurisht, ai mund të paraqesë ndonjë
dokumentet (kopje të të dhënave të punësimit, pasqyrën e të ardhurave, ato duhet të
të vërtetohet), por kjo është fakultative. Të gjitha materialet në çdo rast
transmetohet në zbatimin e ligjit. Nëse ata janë brenda 10 ditësh nuk kthehet
rast për shkak të mungesës së provave, kryetari i kompanisë tërheq
akuzat administrative, si dhe rregullimin e pjekurisë
borxhit. Gone punëtorët raundin - të paguajë gjobë nga 11 Mar, Ukraina forcuar
përgjegjësia për shkelje të ligjeve të punës. Të pabazuara të qëllimshme
mos-pagesën e rrogave prej më shumë se një muaj tani dënohet me një gjobë prej jo vetëm
$ 8, 5-17 mijë. Por e punës korrektuese deri në dy
vjet. Për rregullatorët Problemi tani të interesuar,
punëtorëve të mjaftueshme për të paraqitur një ankesë në Ministrinë e Punës ose të administratës rajonale.
Një pyetje tjetër është se si e efektshme, kjo përfundimisht do të apelojë Pull ...
A ju paguani dhe se si merreni me mungesën e parave? Kjo është ajo që kemi kërkuar
qytetarëve. Ajo rezulton se njerëzit gati të vijnë në kushtet me situatën. Thuaj,
dhe çfarë të bëni? "Unë përpiqem për të ruajtur - për të dhënë të vështira", Tatyana Ivanovna, drejtor
- Unë punoj në kontratë, dhe ne kemi "shtyrë" pagat - norma e përsosur
jetës. Unë përkundrazi do të jetë i befasuar nëse ajo ishte në kohë. Vërtetë, vonesa
jo se shumë - për një javë e gjysmë. Por kjo është e mjaftueshme për të filluar
numëruar ditët për të orëve, "X". Nëse ajo ka jetuar vetëm, duhej të jetë e vështirë. Dhe kështu unë të përpiqet të
shpëtuar dhe të marrë hua. Sepse vetëm atëherë është shumë e vështirë për të dhënë. "Si
mbijetojnë - ajo nuk e ka kuptuar, "Tamara, një inxhinier - pagave në institutin tonë vonesë
vazhdimisht. Së pari, ai ishte pesë ditë, dhe pastaj filloi të rritet vonesë.
Dhe në korrik, dhëntë Zoti, për të mbledhur para për muajin maj. Dhe çfarë ju thoni, duke punuar
vende - një, dy dhe llogariti keq. Nëse kjo nuk e pëlqen atë - të shkojë përpara, me gjëra të
prodhimit. Ndjehem tmerrshëm. Burri me situatën puna është e ngjashme. Si
mbijetojnë - ajo nuk e ka kuptuar. Summer, dhe unë u tmerruar për të parë në sportelet - ne ende
fruta e vetme, fruta e vetme nuk janë të ngrënë ... "shpëton sasi për shi
ditë, "Shën Valentinit, menaxher - Unë kam dy punë - pra, jo, duke numëruar një në të cilën
historinë e punësimit është. Në çdo vonesë të paguajnë. Por sepse ata ende
dy, unë nuk do të zhduket. Në një dy javë vonuar - më parë për ardhjen e dytë.
So cool. Është e pakëndshme, sigurisht - për të blerë një libër të mirë, tashmë kanë
kufizojnë veten, dhe nëse keni të holla dhe nuk ka kohë - kështu në të gjitha. Të gjithë
përpiqen gjithashtu të ketë të paktën minimale, si dhe aksione, ose thjesht madh
ndjehen. Sasi për një ditë me shi dhe ju ndihmon të mbijetojnë, kur ju nuk paguani
në dy zyra. Oh, unë do të të paktën pesë mijë - mund të jetojnë. Unë do veten
ndjehen të lirë - dhe një pushim do të shkojë, dhe hobi tuaj të preferuar
të bëjë. Dhe dhjetë mijë - kështu dreamboat. Dhe kështu - mbetet vetëm
ëndërr ...

Share This Post: