Në të ardhurat për frymë Vinnitsa rajonin e rritur në krahasim me të kaluarën
Viti 9 , 5 % - shkallën më të lartë në Ukrainë

Sipas Goskomstat, në tremujorin e parë të këtij viti në të ardhurat e të gjithë vendin
qytetarëve u rritën me 3, dhe 7% në krahasim me tremujorin e parë të vitit të kaluar. Nuk mund të
thonë se kjo rritje rekord, si një bazë për krahasim është shumë e ulët. Prandaj
se në vitin 2009 kriza vazhdonin me të gjithë pushtetin dhe fitimet e ukrainasve në e parë
tre muajve të vitit të kaluar ka rënë me gati 13%. Nëse e marrim absolute
numra, foto është më i përshtatshëm - për fitimet e vitit u rrit 500 hryvnia.
Vitin e kaluar të ardhurat për person është 3000 hryvnia, pastaj në e parë
e katërta e këtij viti në Ukrainë si një e tërë banorëve të ardhurat mesatare ishte 3, 5
mijë hryvnia. Një pjesë e rëndësishme e kësaj shume ngrënë nga inflacioni, kështu Statistikat Komiteti Shtetëror
tregon rritje në 3, 7%. Ndër rajonet kryesor për rritjen e të ardhurave se Vinnitsa
fushë në të cilën të ardhurat janë rritur gati 10% - me dy, 2 mijë hryvnia
në 2009-2, 7000 në tremujorin e parë të këtij viti, dhe zonat e thekson
Rajoni perëndimore - Volyn (7, 2%) dhe Transcarpathian (6, 1%) rajone. Megjithatë,
Duhet të theksohet se këto zona kanë tradicionalisht gjithmonë të ardhura
ishin nën mesataren për Ukrainën, dhe tani, pavarësisht nga rritja, mbeten
kështu. Kështu, niveli mesatar i të ardhurave në tremujorin e parë të Ukrainës
3, 5 mijë hryvnia, të ardhurat volynyan janë 2, 5 mijë hryvnia, dhe Transcarpathians
Totali 2, 2000 hryvnia. Udhëheqësit në rritjen e të ardhurave kanë qenë tradicionalisht
Kiev qytetit (8, 7%) dhe Sevastopol (9%). Në të njëjtën kohë në mes të të ardhurave të banorëve
këto dy qytete, ka një ndryshim të madh në të ardhura - kështu që mesatarja
Kiev ardhurat në tremujorin e parë të këtij viti arriti në 8, 2 mijë hryvnia, dhe
Sevastopol banorët kishin të ardhura mesatare prej $ 3, 3000 hryvnia.

Share This Post: