Lehtë , por jo edhe mënyra më e lirë për të blerë një shtëpi është
për të përdorur shërbimet e një agjencie të pasurive të patundshme . sekser
kompanitë kanë përvojë të shitur shtëpitë e vendit , madje edhe duke kërkuar
blerës , në qoftë se ju keni durim dhe kohë , pothuajse me siguri do të jetë në gjendje të gjejnë
për një alternativë të përshtatshme .

Opsionet e sugjeruara janë të ndryshme: ata janë në shtëpi, e cila quhet "Turn-Key" (nganjëherë
edhe me mobilje) bëhet sipas projekteve të standardeve ose ekskluzive, të reja
ose shiten nga ish-pronarëve dhe të shtëpive "në gatishmërinë e ndërtimit jo të plotë"
(E papërfunduar, apo që kërkojnë rregullim). Shtëpitë e shitur shpesh shiten
një "finish të pastër", që është, pronarit të ardhshëm mundësinë për të
(Me ndihmën e arkitekt) për të kryer një përfundim të brendshme, në përputhje me e tyre
shijet. Natyrisht, shtëpitë e përfunduar janë projektuar pa marrë parasysh individuale
kërkesat e konsumatorëve, por ata kanë përparësi shumë të rëndësishme: një, fikse
njohur paraprakisht koston dhe aftësinë për të shpejt check-in. Më pas
(Ose të drejtë) mund të kryhen në shtëpi përfundimit (për të ndryshuar fasadës dhe të brendshme
të bashkëngjitni hyrje ose verande, elemente të plotë shtëpi arkitektonike,
dhe ndoshta e bëjnë ndërtesa të lehta remodeling). Në planifikimin e ristrukturimit të
duhet të jenë të vetëdijshëm se një rikonstruksion të thellë, në fund të fundit, mund të
bëjë më shumë se të ndërtuar një shtëpi të re. Blerja e një shtëpi duhet të jetë gati
kanë atë dokumentacion të plotë të projektit do të shpëtojë shtesë
vështirësi në rindërtimin e shtëpisë, të ruajtur pushtetin dhe paratë. Ajo duhet të jetë
parasysh se suksesi i rindërtimit është i mundur vetëm pas zhvillimit të
të projektit, në mënyrë për të shmangur bashkëpunimin me profesionale
arkitekti ende nuk është sukses. Mundësi të ndërmjetme në mes të gatshme
shtëpi dhe shtëpia e ndërtuar mbi një projekt të caktuar mund të konsiderohet si tipike
projektet e shtëpisë. Është e rëndësishme të kuptojmë se ne po flasim për një projekt model të plotë
përfshin arkitektonike të ndërtimit, dhe njësi inxhinierike. Rishikimi i pashmangshëm
pjesë e projektit do të kërkojë shpenzime materiale shtesë. Atje
dhjetra e revista të specializuara, firmat arkitekturore dhe inxhinierike,
advertising model për projekte të shtëpi private. Në mënyrë tipike, këto projekte
japin (në një shkallë të madhe apo të vogël), aftësia për t'iu përshtatur
kërkesave individuale të konsumatorëve. Në këtë rast, një rishikim të vogla
Projekti do të kushtojë shumë më pak se zhvillimin e plotë të projektit. Model
Projekti është e mirë për shkak se ajo është zakonisht në shtëpi në këto projekte janë ndërtuar më shumë se një herë.
Prandaj, nëse zbulohet ndonjë defekt, projekti korrigjuar menjëherë.
Parafabrikuara një familje shtëpive mund të klasifikohen si
projekte model. Në këtë rast, të teknologjive të veçanta që ofrojnë
ndërtimin e shpejtë të shtëpive në vendin e elementeve të ndryshme
kuvendi fabrikë në bazë të projektit të zgjedhur. Për kategorinë e para-fabrikuar
shtëpi duhet të përfshijë edhe shtëpitë prej druri. Dru si material ndërtimi
gëzuar gjithmonë popullaritet të madh, dhe të teknologjisë moderne të përpunimit të
druri, të cilat përmirësojnë performancën e saj, të bëjë
përdorimin e drurit për ndërtimin e shtëpive të veçanta edhe më tërheqës.
Sot, shumë kompani të ofrojnë shtëpitë prej druri bërë nga shkrimet,
lëndë druri ose lëndë druri të laminuara rimeso, të gjitha elementet të cilat janë bërë në fabrikë.
Atje në fabrikën e prodhuar një asamble gjyq, eliminimin e defekteve dhe
shtëpi përfunduar plotësisht, disassembled dorëzohen në vend.
Vendosur standarde përfshin: ndërtimin e pantallona kadifeje, dekorative
elemente, shkallët, izolimin dhe avull pengesë, çati dhe
, mbulim dritaret dhe dyert, materiale për përpunim të mëtejshëm
muret dhe elementet e dekorimit të brendshëm. Për fat të keq, varg e harton standarde
ende nuk mjaft të gjerë, konsumatorët kaq shumë ndalimin e tyre
zgjedhjes për një projekt të veçantë, ende duke kërkuar për të maksimizuar të përfundojë e saj
në bazë të kërkesave të tyre individuale. Megjithatë, ndërhyrje serioze në të brendshme
paraqitjen e shtëpisë është pasqyruar në mënyrë të pashmangshme në fasada dhe siluetën e ndërtesës. Në qoftë se
konsumatori është i duken shumë të veçantë dhe e pazakontë se si duhet të
sy shtëpisë së tij, ai do të shpenzojnë më mirë të mos përpjekje dhe të holla duke u përpjekur për të hyrë
kërkesat e tyre në kuadrin e një projekti model, dhe edhe më shumë - shtëpi përfunduar. Në
këtë rast, mënyra e vetme - të urdhërojë një arkitekt profesionale
zhvillimin e një projekti individual në shtëpi. Projektimin dhe ndërtimin e individit
shtëpi - procesi i krijuese, konsumon komplekse, koha dhe sigurisht jo të lirë.
Në ndërtim, nuk janë fazat ku të gjitha kursimet e thjeshtë është kundërindikuar
dhe shefi i këtyre fazave - një projekt arkitektural. Kostoja e projektit të plotë
5% -10% të ndërtimit të shtëpisë (ne nuk po flasim për të brendshme, të cilat
kërkon gjithashtu projektin e saj). Kërkoni dhe eksperimente në letër ose ekran
kompjuter, edhe me pjesëmarrjen e arkitektit "të shtrenjta", eksperimentet më pak të shtrenjtë
në vend në procesin e ndërtimit. Me një projekt të plotë, për një klient të madhe
masë të imunitetit për të surpriza, nëse ajo të jetë, çmimi koha apo përfundimtare vetë
rezultat. Ka disa faza të përgatitjes së dokumentacionit të projektit.
Secili prej tyre jo vetëm që zgjidh një grup të veçantë të detyrave, por edhe shërben si një fillimi
pikë për fazën e ardhshme. Faza e parë - ide arkitektonike apo projektit
propozim. Në këtë fazë, klienti duhet të (qoftë vetë ose me
arkitekt) për të përshkruar natyrën e shtëpisë të ardhmen. Ndonjëherë të gjithë
ide arkitektonike reduktuar në disa vizatime me dorë, ndonjëherë origjinal
pikë është foto ju ka pëlqyer e shtëpisë ose vetëm një fragment në të cilin
Arkitekti mund të përcaktojnë stilin e ndërtimit të ardhmen. Ndodh që në këtë
fazën e krijon një seri skicash punuar, pra, ne jemi duke folur
skicë e projektit. Në përgjithësi, ideja e projektimit arkitektonik dhe konceptuale shpesh
A nuk e ndajnë, ata janë ekzekutuar si pjesë e fazës së (fillestare) e
projektit. Projekt draft është i ndryshëm nga një ide arkitektonike në vendin e parë,
Studimi thellësinë e vizatime arkitektonike. Lista e vizatimeve që përbëjnë
dizajnit konceptual mund të ndryshojnë në varësi teknike të veçanta
Punë të Klientit (dëshirat e tij) dhe kompleksitetin e shtëpisë të planifikuara. Përkatësisht
varg dhe çmimin e kësaj faze. Zakonisht në projektin konceptual përfshin
të gjitha frontet, treguan ngjyra kryesore, ndërtuar planet e katit,
identifikon dimensionet kryesore të hapësirës dhe zona e përgjithshme e shtëpisë, të bëjë planet
çati dhe përcakton materialet themelore të ndërtimit. Përveç kësaj, sketch
projekt mund të përcaktohen karakteristika të projektimit në shtëpi (të ndërtimit
muret, themeli zgjidhjet inxhinierike për pajisjet), dhe në disa raste
gamë të caktuar të produkteve me porosi dhe harton (p.sh., atipike
, millwork balustrades, produktet e falsifikuara, elementet arkitektonike e fasadave, .......).
Draft projekt nuk është krijuar gjithmonë për një klient të veçantë. Shpesh arkitektët
me dizajnin konceptual janë të etur për të treguar krijimtarinë e tyre
dhe për të gjetur klientët potencial. Nuk është e rastit për arkitektonike të ndryshme
Tenderët paraqitur është harton konceptuale. Para se të filloni një arkitekt
duke punuar në projektin, mes tij dhe të konsumatorëve të nënshkruajë një kontratë në të cilën
ndikojnë në hartimin e punës. Lloji i dytë përcakton dëshiron
klientit një listë të saktë të dokumenteve dhe afatet.
Ju mund të nënshkruajë menjëherë kontratën për të gjithë projektit, por ajo është e mirë për të përfunduar
kontrata me një arkitekt në hartimin paraprak vetëm. Kjo i jep mundësinë për të punuar
me një arkitekt të veçantë dhe të vlerësojë nivelin profesional. Përfundim
Kontrata për dizajn paraprake nuk është bazë për një zgjatje
punën e mëtejshme. Kostoja e projektimit paraprak është vlerësuar në 20-30%
e kostos totale të projektit. Projekti projekt mund të vlerësohet rreth
Kostoja totale e ndërtimit të një shtëpie. Shpesh, konsumatorët kanë një dëshirë për të
të ndërtuar një shtëpi drejtpërdrejt në projektin konceptual dhe kurseni të holla, kështu që
sasi të konsiderueshme të parave. A është e mundur që të heq fazë të zhvillimit të vizatimeve të punës
dhe dokumentacionin tjetër? Në parim është e mundur, përveç nëse ndërtesa nuk është e ndryshme
kompleksitetit të lartë (të vogla e planifikimit shtëpi njësi, banjo, garazh).
Është e mundur që klienti veten (ose përfaqësuesi i tij) - një profesionist me përvojë
ndërtim dhe në gjendje për të diskutuar me arkitektin të gjitha pikat e projektimit
në vend. Megjithatë, në shumicën e rasteve për të shmangur më të plotë
(Skicë) Studimi i projektit dështon. Nga rruga, shumë e ndërtimit
firmat janë marrë për ndërtimin e shtëpive për dizajn konceptuale, duket të jetë e qartë që nuk ka marrë një
paratë e klientit për zhvillimin e një projekti të detajuar. Në fakt, shpenzimet
inxhinierë punojnë kompania e ndërtimit duhet të kompensojë
Në çdo rast, dhe paratë janë tretur në një vlerësim të përgjithshëm për ndërtimin. Po
dhe për të konsumatorëve nuk është opsioni më i mirë, sepse në fund nuk ka të plotë
dokumentacionit të vendosur dhe, nëse është e nevojshme në të ardhmen për të rindërtuar
në shtëpi ose në qoftë se ju doni të shitur atë ai mund të ketë vështirësi serioze.
Përveç kësaj, një kompani ndërtimi për të zvogëluar shpenzimet e punës dhe kursimet
Fondet mund të shkojnë në thjeshtësimin e ide origjinale arkitekturore. Ndonjëherë
mund të jetë për shkak të një zakon të fortë për të punuar me materiale të veçanta ose
thjesht nuk kanë përvojë të mjaftueshme me materialet e siguruara
projektit. Duke rënë dakord me këto simplifications, konsumatori mund të humbasin origjinal
pamjen arkitektonike të shtëpisë. Kështu nevojën për mbikëqyrje.
Autori i projektit duhet vazhdimisht të monitorojnë të gjitha fazat e ndërtimit
shtëpi për idetë e përmbajtura në një dizajn të rënë dakord konceptuale, nuk e shtrembëruar
gjatë ndërtimit dhe çdo ndryshimet e propozuara janë konsistente me
konsumatorëve. Unë do të doja të kushtojnë vëmendje të veçantë të klientit të mundshëm
Fakti që punojnë në një ide arkitektonike dhe projekti përfshin skica
detyrueshme "spirancë" në vend. Ne nuk do të banojnë
në një anë thjesht teknike të detyrueshme për të terrenit, më e rëndësishmja që të kuptojnë qartë
peizazhit, profilin dhe madhësia e fushës luajnë një rol të rëndësishëm në zgjedhjen e
stil dhe dizajn të shtëpisë. Ekzekutuar si duhet (ose zgjidhni) të projektit, pa
konsideruar faktor i lokacionit nuk është e mundur. Blerja e një ngastër të tokës për ndërtim
shtëpi të ardhmen duhet të udhëhiqen jo vetëm nga tërheqja e rrethojnë
peizazhit, por edhe të jenë të vetëdijshëm se versione të ndryshme të terrenit
për shkak të dallimeve objektive, kërkesat e veçanta për arkitekturën e
pajisje teknike, e jashtme dhe dizajn të brendshëm të shtëpisë të propozuar.
Shtëpi e bukur është e mahnitshme jo vetëm kënaqësitë arkitektonike, por
dhe se si ai "shërbyer", e ndriçuar nga dielli, është gdhendur në hapësirë ​​.... Ndonjëherë,
në shtëpinë e dukej veçanërisht e dobishme, është e nevojshme për të krijuar një artificiale
lehtësim dosypaya apo, anasjelltas, duke hequr tokës. Por kjo është një sferë e veprimtarisë
një tjetër arkitekt - specialist në arkitekturës së peizazhit. Peizazh
design - shtrirjen e faqe interneti dhe gardhe të projektimit pista, dhe peizazhit artificiale
komplot ndriçimit të projektuar nga arkitekti aq seriozisht sa e duhur
ndërtimit. Kjo punë mund të bëhet pas ndërtimit të shtëpisë, por jo
tepërt do të përcaktohen me konceptin e projektimit peizazhit në fazën e paraprake
shtëpitë e projektimit. Konkrete Style shtëpi zgjidhja kërkon të njëjtën
vendim të veçantë e peisazhit përreth dhe anasjelltas.

Share This Post: