Banka Kombëtare urdhëruar agjencitë e kredive për të raportuar mbi shumën e pranuar
të ardhurat e tyre tarifë nga çdo transaksion , tha se botimi " Kommersant -Ukrainë . "

Gazetarët vendosi të gjetur se si joserioz interes të papritur në NBU
me politikën e bankave të komisionit, duke u përpjekur për të paguar Kiev zyrat e tyre
llogari në favor të personit juridik. Pagesa për këtë shërbim në një mesatare prej
1-1, 2% e shumës së pagesës, por shuma minimale ishte papritur të lartë.
Për shembull, "Astra Bank" pyeti 8 hryvnia, "VAB Bank", "ProCredit Bank" dhe "Financial
dhe Credit "- 10 hryvnia," Alfa Bank "- 12 hryvnia," UniCredit Bank "dhe" Erste
Banka "-. 15 hryvnia degët e bankave të tarifave të tillë të lartë shpjegohet
kostot e larta të mirëmbajtjes, të cilat përfshijnë një numër faktorësh. Për krahasim:
Në vitin 2008, bankat të paguani një tarifë për shërbimet e tyre në një normë prej 0, 2-0, 7%
shuma minimale në shumicën e institucioneve nuk e tejkalojnë hryvnia 1-2. Rritje
Bankat Komisioni filloi në mes të krizës, kur rezultatet e tyre financiare
la shumë për të dëshiruar. Që nga fillimi i 2009, sistemi bankar punon
në një humbje, e cila është vetëm tetë muaj të këtij viti arriti në 8, 94000000000
hryvnia. Në këtë rast dy vitet e fundit bankat nuk janë të dhënë kredi, sidomos
individë, ndërsa aktiviteti në fushën e kreditimit korporatave është vërejtur
vetëm në muajt e fundit. Prandaj, pagesa totale dhe të ardhurat e komisionit, e cila u formua
kryesisht për shkak të pagesave shtesë për grantin dhe shërbimin e kredisë,
reduktuar seriozisht. Në qoftë se në gjysmën e I të vitit 2009, ai ishte 7, 55 miliardë
hryvnia, atëherë unë gjysma e 2010-6, 95000000000 hryvnia (një reduktim të
7, 94%). Sipas të dhënave operative të NBU, shuma totale e pagesave të Komisionit për
1 shtator të 9, 5 miliard hryvnia, e cila është 10, 6% e të ardhurave të bankave.
Së bashku me ndryshimin e taksës për shërbimet për menaxhimin e parave të gatshme
bankave të ndryshojë dhe tarifat e tjera. Shumë prej tyre po ndihmojnë në dispozicion
parasysh kostot një mesatare prej 10 hryvnia. Por, për ekzekutimin e tij në "Forum" e bankës
gazetari mori 100 hryvnia, ndërsa në shumën e kontratës që ishte specifikuar 25
hryvnia. Shërbimi i Shtypit i bankës nuk pranoi të thoshte se pse një mandat katër-fish
norma e rritjes. Një punonjës i një prej zyrave të "Forum", shpjegoi në këtë mënyrë: banka
pa tërheq me anë të, mban hartë, dhe ai ka nevojë për të fituar të paktën
në diçka. Arsyeja kryesore për një rritje të pakufizuar në çmimet për shërbimet bankare në
se madhësia e komisioneve nuk janë të rregulluara me ligje dhe jo të kufizuar për rregullatorin.
Për normat e larta të komisionit në tregun bankar ka treguar interes Antitrust
Komiteti dhe ka ndaluar tashmë "Oschadbank" kërkesa nga klientët që nuk mbulohen nga
Komiteti legjislacionit për pagesën e shërbimeve administrative. Arsyeja
Komiteti për ndërhyrje ishte se "Oschadbank" Komisioni ngarkuar 2%
paguajë shumën e pagesës për shërbimet e Drejtorisë kryesore të Ministrisë së Punëve të Brendshme në Kiev
i cili erdhi në një zyrtarë të veçantë të sigurisë llogari. Megjithatë, bankat nuk duhet të
frikë se anti-monopol Komiteti mund t'i detyrojë ata për të reduktuar tarifat
or Cancel krejt komisione të ndryshme - rasti "Oschadbank" vazhdoi
disa vjet për shkak të vonesave për të siguruar informacionin e nevojshëm për
institucion i cili u ndëshkua vetëm gjoba administrative. Bankers
vazhdojnë të rriten tarifat. Përmirësimi gradual në makroekonomike
tregues i vetëm i Ukrainës po nxit bankat për të rritur normat. Në të ardhmen,
mund të jenë llojet e reja të taksave. Kështu, në mars dhe prill katër
Bankat ruse kanë filluar të paguani një tarifë prej 7% të depozituesve për depozitat
depozitave, dhe Federal Antimonopoly Shërbimi filluan kontrollin e tyre vetëm
në shtator. Nevojë për të futur të reja ose të rrisin komisionet ekzistuese
Bankers shpjegojë shqetësimin për komoditetin e klientëve.

Share This Post: