Gjatësia ideale e gjumit - ndërmjet pesë dhe gjashtë orë e gjysmë . magjik
Numri i orëve të rekomanduara në krahët e Morpheus tani
nuk e shtatë , siç thuhet në hulumtimet e fundit :shkencëtarët hequrpragun
në shtëpi për të tepër të ulëta, gati në kufi me pagjumësi , shkruan
botim i Sera Corriere della .

Shkencëtarët nga Universiteti i Kalifornisë, San Diego, mohoi të dhënat e fundit
Studimi, i cili tregoi se gjumi optimale 07:00
në ditë. Ajo gjithashtu pohoi se ata që flenë më pak të rritur
shanset e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare dhe madje edhe të përfundojë
jetën e 65 vjet, vë në dukje gazeta. Për 14 vjet, studjuesit e udhëhequr nga
Profesor nderi i Psikiatrisë Daniel Kripke pyetur për
zakonet e natës, të cilët morën pjesë në eksperiment, 450 vullnetarë të moshës
50-81 vjet dhe kanë kryer monitorimin e aktivitetit kardiak gjatë
Flini në zemër. "Ne ishim të befasuar se gjatë
jeta ishte parë në gratë që flenë në natën nga pesë në gjashtë e gjysmë
orë ", -. thënë Kripke Lidhur me pagjumësi, ajo çon në një rritje
presionin e gjakut dhe rritje të rrezikut të sëmundjes kardiovaskulare.
Së fundi, njerëzit që nedosypayut zakonisht hanë shumë dhe të shohim më keq se
ata që janë pushimi duhet. Kështu, pagjumësia është i dëmshëm, si
deklaruar më parë, por kohëzgjatja ideal gjumi nuk është më e shtatë,
dhe pesë, një maksimum prej gjashtë, përfundon publikim.

Share This Post: