Rritja e pagave mesatare në shtator në 3 % ishte arsyeja për PR
zyrtarët , por jo të kënaqur duke punuar ukrainas . Pothuajse
gjysma e ukrainas kanë ende të holla të mjaftueshme vetëm për ushqim,
Sipas ProUa .

Kryeministri Mykola Azarov me ekran TV duke u përpjekur të
bindur ukrainasit që të ardhurat e tyre janë rritur më shpejt se sa inflacioni.
Për më tepër, ai shkathtësi manipulon shifrat, duke thënë se madhësia e
paga mesatare në Ukrainë ka arritur tashmë 2400 USD. dhe inflacioni
bashkë-qindra-vi-la të gjithë 2, 9%. Edhe pse në realitet, sipas Goskomstat,
Paga mesatare në muajin e fundit ishte vetëm 2349 dollarë. Dhe figura
mesatare për periudhën janar-shtator është edhe më e ulët - vetëm 2.176 USD. Më
Në të vërtetë, rritja e pagave në fillim të vjeshtës pak zbutur rënien e saj
në auto-gu-fuqi deri në 2280 UAH. Por niveli i verës nuk është arritur në qershor
dhe korrik, statistikat treguan pagat në 2373 UAH. dhe 2367 UAH. Se
Sa për inflacionin, që nga fillimi i vitit, madje edhe sipas statistikave zyrtare
kjo shifër u rrit në 7, 4%. Por ukrainas inflacionit udhë
ka shifra zyrtare, por shpejtësia e "hollim" purses.
Rritja e çmimeve të pothuajse të gjitha mallrave dhe shërbimeve gjatë vitit
shpejt kthen xhepat e ukrainas. A-Pla-ZAR ju e konsideroni ka-
mjaltë-liri-it. Kjo përmbledhje sugjeron, pas krahasimit me numrin
të dhëna: norma e rritjes së çmimeve për mallra dhe shërbime
Shtator 2010 dhe dhjetor të vitit të kaluar, si dhe madhësia e pagave
në treguar-Zhan-Nye ne-ri-o-dy. Për shembull, indeksi i çmimeve për ushqim
dhe pije joalkolike u rrit me 8, 8% për alkoolit dhe cigareve
- 18%. Shërbimet komunale dhe karburantit u rritën me 12, 5% arsimit,
- 9%, transporti dhe shërbimet mjekësore - për 4, dhe 5%. Ky lëng mund të spin-nuk ka
vazhdojnë të përsosin dhe në pafundësi. Liu-bo-tor-por-të tjera dhe shumë më tepër.
Patch mesatare në dhjetor 2009 ishte vetëm 5, 2% me pak (2.233
hrn.) se në shtator të tanishme. Ajo rezulton se çmimet u rritën në dy
herë më shpejt se pagat në rritje në vend. Ju-in-dy
zhgënjyese: njerëzit filluan të marrë më të mëdha, por standardin e tyre jetësor
nuk është rritur, që nga rritja e tërë "hëngrën" rritja e çmimeve. Jo-Nhat, por ajo që
Zyrtarët po aq krenar ... Rekrutuesit të cilët çdo ditë kanë
që kanë të bëjnë me të dhënat reale të pagave, konfirmojnë se, pavarësisht
statistikave zyrtare, gjithnjë e më shumë të popullsisë me çdo
muaji bëhet varfër. Si drejtor i rekrutimit
e "Fast and Furious" Elena Grischuk, kur tregu është në anën e punëdhënësit,
kompanitë që bëjnë të mirën e tyre për të mbajtur paga në një më të ulët
Niveli dhe nuk duan që të përmirësojnë. Ekspert Punësimi Portal
JOB.ukr.net Sergei Dovgich shton: pavarësisht rritjes së çmimeve indeksi,
dhe rritja e pagave, punëdhënësit, me përjashtime të rralla,
Këtë vit nuk është realizuar. "Duke pasur parasysh rritur gjatë kësaj periudhe
inflacionit dhe rritje të lidhen me një rritje në propozimet pagave
kostoja e ushqimit dhe shërbimet (i cili është më të vërtetë
Norma se rritje ose ulje në statistikat zyrtare), atëherë
Në këtë perspektivë, pagat kanë shkuar poshtë edhe ukrainasit ", - thotë
Ser-gay Dov Geach. Edhe në qoftë se punëdhënësi kompenson të punësuarit
pagave në lidhje me kursin zyrtar të inflacionit, personi ende
përshtypjen se paratë ishte e mjaftueshme për një numër më të vogël të
a-wa-mallra dhe shërbime. "Përkundrazi është të njoftimit ata të cilët kanë tendencë për të planifikuar
kostot e tyre se sa ata që janë të prirur për shpenzimet spontane "- shënime
rekrutimit psikologu kompani Persona Vera Frolova. Co-quo-gi-ja
ndajnë njerëzit në katër grupe: ata që kanë të mjaftueshme për të përmbushur
nevojat bazë, dhe ata që kanë të mjaftueshme për ushqim dhe veshje, dhe ata që
mjaftueshme për ushqim, veshje dhe pajisje, dhe ata që mungojnë në
blerjen e pronave të mëdha, të tilla si blerja e pasurive të patundshme.
"Prandaj, ata që janë në kufijtë e një kategorie të vetme
të niveleve të mirëqenies janë më të ndjeshme në çmime më të larta
jetën ", - thotë Vera Frolova. Eksperti vëren se shumë
profesionistët dhe drejtuesit janë në mes të tretë dhe të katërt
KA-te-ho-ri-ya-mi. Për ata, gara për përmirësimin e transformuar
për të kandiduar në IU pushtet. "Ata punojnë shumë, por standardin e tyre jetësor nuk është në rritje,"
- Ob-nc-NJ-em atë. Si rezultatet e anketës Kiev
Instituti Ndërkombëtar i Sociologjisë, mbajtur në mes të
Tetor 43, 8% e ukrainasve të holla të mjaftueshme vetëm për ushqim, dhe blerja e
odezh-ata kanë të njëjtën cha-lo. 32, 4% e të anketuarve mund të përballojnë
veshje, dhe diçka për të shpëtuar, 5, 7% - mund të blejë disa të shtrenjta
gjëra, dhe vetëm 0, 3% - të gjitha që ai dëshiron. Në këtë rast 16, 2% hodhi poshtë-Sheng JOQEVERITARE
pohojnë se ata kanë një të shpëtuar serioze sepse paratë
nuk hwa-ta-da em njëjtë për ushqim. Për krahasim: në shpenzimet e BE-së
për ushqim, mesatarisht, rreth 10% të të ardhurave.
Azarov premton për të arritur 2700 UAH nivel. media-it-Pla-ZAR për ju
vendit në dhjetor, duket kërcënuese, sepse njerëzit janë tashmë
mësuar: një herë qeveria fillon duke folur për rritjen e të ardhurave,
tags çmimeve për produktet automatikisht rritje.

Share This Post: