Mbushje ngjyra e frutave dhe perimeve flet për pronat antioxidant e
produkteve.

Kjo është antioksidantë që janë të nevojshme për të ruajtur trupin rinore. anglisht
hulumtuesit vendosën për të provuar këtë teori me eksperiment , 23 vullnetarë
mbuluar me paste domate dhe i nënshtrohen rrezatimit ultravjollcë .
Analiza e mëvonshme e lëkurës të ditur se , për shkak të domate paste,
ekspozimit të lëkurës për dëmin e shkaktuar 30 për qind më pak . Specialistë të gjetur
kjo është e gjitha në lidhje me lycopene substancë, e cila ka veti antioksiduese
dhe i jep një ngjyrë të kuqe të pasur në domate . Shuma e kësaj substance në
prodhimin e paste domate nuk do të ulet , por edhe rritet.
Lycopene nuk është prodhuar nga trupi i njeriut , kështu që duhet të veprojnë
në dietë . Nëse përqindja e lycopene në racionin ditor do të jetë e mjaftueshme
ajo do të mbajtur lëkurën tuaj të rinj dhe të shëndetshëm për një kohë të gjatë .

Share This Post: