Dalin fitimtare nga beteja me kompanitë e paskrupullt mund, pa
ndihmë për anijet apo kompanive të drejtave për të mbrojtur konsumatorët , nuk nxiton për të ndihmuar

Ndër spam reklamat në kutinë tuaj postare ka gjithmonë një firmë ad,
e cila "shpejt dhe me saktësi," bërë mobilje. Ajo do të duket se konkurrenca
blerësi vetëm për të dorës. Por në fakt, në mesin e shumë firma të ngjashme më shumë
padrejtë. Në mobilje pesha internet forumet e komenteve gabuar
blerësit, dhe në vende të veçanta të ketë edhe "listat e zeza" të sipërmarrësve.
Takohen me një përfaqësues të një "bordi i nderit" duhet të
Për fat të keq, unë bëj. Martesa me një aneks kuzhine shpërndarjen në shtëpi kam shikuar në
supermarket. Mos harroni të kompanisë - Fabrika Zaporizhzhya "Kompania" (Kiev
Divizioni është e vendosur në Brovary) dhe bëri një urdhër me telefon. Kjo kështu ka ndodhur
që në kohën e dorëzimit të shtëpive ishin vetëm prindërit në pension. Me nuanca e blerjeve
në internet, ata nuk e dinë. Prandaj, kur kompania sjellë punëtorët qoshe
një gjysmë-mbledhur (për ta bërë më të lehtë për të transportuar), prindërit,
vlerësuar vizualisht mobilje, paguar ato të holla. Ata papritmas u largua, duke braktisur
për të përfunduar kuvendin e fundit. Edhe pse, siç doli, çmimi i këtij shërbimi
përfshirë. Kur kemi filluar të lidhë të gjitha pjesët, doli se kënd
hodhi poshtë: pjesë nuk janë të ankorua me njëri-tjetrin në madhësi. Ankesat tona
kompania injoruar - thonë ata, lloj atë vetë, me mobilje të gjithë të drejtë.
Vetëm katër ditë më vonë ranë dakord për të na dërgoni mbeturinat e tyre. Ai
lëviz nëpër për gjysmë ore e mobiljeve, pranoi - një martesë. Këndi qoshe, por
edhe kjo nuk ishte një argument për menaxhimin e firmës. Ne jemi ushqyer çdo ditë
"Mëngjesi", çdo herë duke premtuar për të zgjidhur problemin ", sa më shpejt që menjëherë."
Jo për nëse për të blerë kohë? Siç dihet, brenda 14 ditëve
blerësi ka të drejtë të pakushtëzuar për t'u kthyer mallrat pa edhe shpjeguar arsyet.
Në një telefonatë e rregullt menaxher tonë degë ka thënë, ju e dini se unë nuk e di
Unë nuk ju shesin ndonjë gjë dhe ju mund të provojë - shtypin tonë ju nuk e bëni.
Shikuar në faturë, ne gasped: kjo nuk ishte diçka që shtypi, por edhe pak
detaje. Nga dokumentet e kemi pasur vetëm një pasaportë për mobilje. Kjo është me të vërtetë budalla ...
Në fabrikë në përgjigje Zaporozhye habitshme që ndikojnë në degën e saj të
nuk mund. Ishte e padobishme dhe Zyra Kiev Rajonale për Mbrojtjen e
Drejtat e Konsumatorit: ata rekomandojnë që të shtetit një problem me shkrim
dhe postës të kompanisë. Vetëm nëse firma brenda një muaji
ankesa nuk i përgjigjet, atëherë nuk mund të arrihen në menaxhimin e tyre.
Reputacioni Crush e drejtuar atë nga aksident. Kam vënë re se në jetën e tij
Online kompania "Kompania" mburret anëtarësimin në Shoqatën ukrainas të Krijuesve Mobilje
(Tel. 495-45-40). Pjesa më e madhe për habinë time, problemi im në shoqata
dëgjuar, skanuar dokumente, të cilat ishin në krahët e mi, dhe premtoi
ndihmë. Ditën tjetër, zëvendës drejtor i degës së Kievit e prodhuesit të quajtur
Unë personalisht dhe tha se problemi do të zgjidhet. Të nesërmen u dëmtuar
fushë, kthimin e parave - 1347 UAH. Kam humbur vetëm shumën për dorëzimin dhe shërim
mobilje në dysheme (210 USD). Sipas avokatëve, kompensim për shpenzime të tilla kudo
nuk shkruhen. - Në qoftë se jemi kthyer mashtruar nga një prej anëtarëve tanë kanë një blerës
- Ne do të përpiqemi për të zgjidhur problemin e tij - thotë Victoria NESMIYAN, Drejtor
Shoqata, e cila duke përfshirë 112 prodhuesit dhe shitësit e mobiljeve. -
Nëse ju nuk mund ta zgjidhë problemin në nivel dege, telefononi zyrën kryesore
- Pronari i kompanisë. Nëse ne shohim se blerësi është e drejtë dhe pronarit
ende të ndaluar, ne kemi vënë në mbledhjen e bordit çështjen e përjashtimit
kompani e shoqatës sonë. Sipas Victoria Alekseeva, shoqatën e tyre
lobim për interesat e anëtarëve të saj në agjencitë qeveritare dhe sektorë të tjerë. Prandaj,
Si rregull, të gjithë anëtarët e vlerën e anëtarësimit të tyre. Përveç kësaj, statuti i
kompani e regjistruar një kod të mobiljeve krijues nderit, të cilët duhet t'i përmbahet
Të gjithë anëtarët e shoqatës. Për të larguar çdo dyshim të lexuesit, unë do të thoja se gazetareske
Unë nuk zhvishem "dritën". Pra, nga eksperienca personale mund të them se kjo
ndihmës është mjaft e mundshme. Dhe edhe në qoftë se abuzuesi juaj nuk është anëtar i UMA, shikoni për të tjera
shenja, të cilën ai ushqen. Ndoshta, në një institucion që ka dhënë atyre,
Ju mund të gjeni të vërtetën e tyre. Për këshillim ligjor PARUSH Eugene, avokat
mbrojtjen e të drejtave të konsumatorit në gjykatë: * Si të mbroni veten - Sigurohuni që të shtoj
kontratës, të cilat në mënyrë të qartë listën data e rendit, kostoja e mallrave të
dhe përgjegjësitë e palëve në rast të shkeljes së kontratës. Për shembull, për vonesë
- Fine. Përveç të kontratës, palët do të bënin mirë të nënshkruajnë aktin dhe e bëri
punon - kur gjithçka do të bëhet në mënyrë të plotë. Natyrisht, ju duhet të merrni
në dorë dhe një dëftesë pranimi / faturës ose për pagesën e mallrave. Ky është dokumenti bazë
pa të cilat mbrojnë interesat e tyre në gjykatë do të ishte keq. Nëse keni rënë
pa një faturë dhe detaje të shtypura - do të duhet që së pari të provojë vërtetësinë e tij.
Dokumentet për mobilje nuk e ka konfirmuar pagesës, dhe se të pandehurit mund të luajnë.
* Çfarë duhet të bëni nëse keni mashtruar - Nëse keni shitur një produkt i dëmtuar
- Menjëherë raport të shitësit. Në qoftë se ai refuzon të zëvendësuar atë
ose rimbursim ju - të shkruani një kërkesë me shkrim për ta bërë këtë. Në qoftë se
ju sjellë një deklaratë të tillë të shitësit, dhe kjo pikë ju në derë - ju lutem
kërkesë për postë të regjistruar. Ju do të vijnë përsëri me datën
dhe një shënim se subjekti ka marrë letrën tuaj. Kompania është e obliguar që ta
përgjigjet sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse kjo nuk ndodh brenda një jave
kontakt me shpinë dhe dokumentet e tjera në gjykatë ose Zyra
Mbrojtjes së Konsumatorit. Në raste të tilla, paditësi do të përjashtohen nga tatimi në shtetin
dhe paguan vetëm për informacion dhe mbështetje teknike - 120 UAH. Në
e çmimit të mallrave në një dhe një mijë e gjysmë hryvnia - sasia e konsiderueshme - duhet të kërkohet
dhe dëmi jopasuror. Vendi ynë është e arsyeshme të kërkojë deri në pesë mijë
hryvnia. Nëse ju jepni dy mijë - do të jetë mirë. Gjithashtu, zakonisht kur
fitojë të gjitha shpenzimet gjyqësore përballohen mbi supet e të pandehurit.

Share This Post: