Cilësitë pozitive të gips rezultoi në faktin se sot ajo është përdorur
jo vetëm për prodhimin e llaç , por edhe për të krijuar një tavan të rreme
në formën e bordeve gips dhe caissons .

Modulet gips ju lejon të krijoni tavanet që nuk janë inferiore në pasuri
plastikës homologët e historike. Dhe në sajë të teknologjisë moderne, këto
produkteve dhe të plotësojë të gjitha kërkesat e nevojshme në kuptimin e funksionalitetit.
Ka lloje të ndryshme të bordit gips. Si të mirë-
popullore (klasë ekonomike), llojet e mëposhtme: standard,
tranzicionit, pllaka rrip, dhe design klasik. Një grup të standardeve
gips bordin e montuar në një gjerësi strukturën e 24 pllaka cm mund të ketë
textures të ndryshme. I ashtuquajturi tranzicion bordet gips janë më të
projektimit të pasur sesa standarde. Ata janë të pajisur me relieve të mëdha,
kështu që ju mund të arrijë iluzionin e vazhdimësisë së tavan dhe një shtesë
dizajn maskë model pjatë. Pllaka Tape janë të dizajnuara për
kombinimet e pllaka standarde, dhe kanë me dizajn të përshtatshëm. Dizajn
gips vendosur Bordi përbëhet nga disa pllaka të llojeve të ndryshme: celulare,
Quezon, formë kube. Të gjithë janë të dizajnuara për të kombinuar
me targa standarde sipas designers. Klasik
bordet gips imitator stilin e XVIIIstoletiya fillimit të kombinuara të përkryer
dhe të plotësojnë njëri-tjetrin. Picking up një parvaz përkatëse, ato mund të jenë
jepni një dhomë sofistikimit unike dhe elegance. Standard
Madhësia e pllakave tavan gips - 600 x 600 mm - ju lejojnë të vendosur
e tyre në pothuajse çdo rrjetit të sistemit të prodhimit rus ose të huaj,
siguron madhësia në dy drejtime që janë shumëfisha të 600 mm, me një fshehur,
dhe të hapur - në varësi të llojit të buzë. Megjithatë, për të vendosur standarde
sistemet e pezullimit janë vetëm të përshtatshme lehtë bordi gips, pesha e 1 m2
ku shutters me një masë të paneleve të bazuar në fibrave minerale (është
vetëm 5 - 9 kg). Këto module janë prodhuar gips në mënyrë të veçantë,
përbërë tharje të produktit në kushte të veçanta, në mënyrë që në masë gips
granula janë formuar dhe rënie në peshë. Bordi suva nuk ka kaluar
ky trajtim, shumë e rëndë për sistemin me pezullim standarde dhe për të
instalimin e tyre, ju duhet të përdorni strukturat pezullimit, i llogaritur
në ngarkim shtesë. Falë bardhësia e saj verbuar e suva
Bordet kanë një shkallë të lartë të reflectance - më shumë se 80%. Ata janë lehtësisht të
, ngjyra e lehtë për të prerë, të lehtë për të instaluar, të lartë akustike obadayut
kachestvmi i përkasin një klasë e jo-materiale të djegshme, të qëndrueshme. Përmes
aditive speciale bashkëkohore gjobë bordit gips reziston
lagështi, dhe përveç kësaj, ka pasur rezistencë bordi gips rritur ujë.
Në tavan me kusht me bordet gips mund të përdoret nga një shumëllojshmëri të
ndërtuar në Shkalle dhe ndriçimit të largëta, duke përfshirë edhe spot
ndeshjeve raster dhe chandeliers dhe të gjitha llojet. Si një vend modern dhe të
zgjidhje interesante mund të rekomandohet për pajisjen strukturën e tavanit
Ndërtimi i materialeve të tjera gips - dmth, tavanet e pezulluar
të bordit ose të bordit gips gips. Produktet e prodhuara si gips
fletët e projektuar për sistemet tavan pezulluar, në dispozicion me të plotë
përfundojë fabrikës dhe janë të qetë ose i shpuar (akustike)
pllaka, në të cilën mund të bëhen të ashtuquajturat akustike
tavane. Si një shembull, një seri e pllaka "Gipton" ("Rigips").
Të cilat përbëhen nga një bazë suva, sipërfaqen e saj të mbuluar me një këllëf
nga një bord të veçantë që të ketë një mbulesë dekorative dhe në fund të
akustike mbyllur ndjerë. Trashësia e këtyre pllakave është 13 mm, dhe design
mund të jenë shumë të ndryshme. Ne mund të përmendim: pllaka "Base" (me një sipërfaqe e lëmuar)
Plate "Point" (me një raund shpuar), pllaka "Quatro", perforations ka
katrore. Sipërfaqja e pllaka mund të imitoj në strukturën natyrore
gips ose keni një topografi të ndryshme ("Fizurado", "Capri", "Grano", "Mikro"
"Perforada", "Tramer"). Varësisht se si skajet janë dekoruar pllaka,
ata janë ngritur në një sistem transportues (me një influencë të dukshme banesë
Profili - (sistemi shënohet me shkronjën "A"), të thellë, bashkoj ngushtë
(Opsioni "E" dhe nyje praktikisht seamless - me fshehur
(«D1»). Pllaka shpuar të lejojë mundësinë e ndeshjeve embedding
peshon deri në 1 kg. Tavanet Podvesnve e gips bordit të ketë një numër të shkëlqyer
pronave. Ata janë të pastër, kanë cilësitë e shkëlqyera izolues,
zjarri-rezistente. Plasterboard kryer kryesisht pezullimit të ngurta
tavanet, me funksion në vijim - duhet ta instaloni speciale
pusetave për qasje në plenums. Për të siguruar
thithjen e nevojshme kërkon instalimin shtesë thithjen
materiale. Madhësitë e zakonshme të plasterboard të tavaneve
janë 595 x 595 mm. Pesha e 1 m2 të plasterboard është 7, 5 -
9 kg. Këto tavaneve mund të instalohen në zona me e thatë dhe normale
kushtet lagështia. Lagështia nuk duhet të tejkalojë 70% dhe 50 temperarura
deg. Frika C. e ujit dhe lagështia e lartë - vetmja pengesë e konvencionale
plasterboard tavanet nevlagostoykih. Ata nuk duan të përdorin në banjo
dhe kuzhina. Por për këto premisa, nuk janë të veçantë i qëndrueshëm ndaj ujit plasterboard
tavanet, të cilat ju lejojnë për të kryer pastrimin e lagësht, sepse tolerohet mirë
lagështia. Për një pajisje tavanet pezulluar bërë nga plasterboard mund të përdoren
sistemet e pezullimit të llojeve të ndryshme: niveli të vetëm dhe të dyfishtë. Kryesor
Parimi që do të shfrytëzuar hartimin mbetet i pandryshuar
- Profilet themelore janë të lidhur me hallkë në tavan bazë, ata
montuar profilet e lartë për fletët e drywall rritje. Dallimi është
në vendndodhjen e profileve kryesore dhe mbështetëse: në rastin e një sistemi një-shtresore
ata janë në të njëjtin nivel si në rastin e dy nivele-- në nivele të ndryshme.
Me tavan drywall mund të bëjmë forma të lakuar tavan.
Por, për këtë drywall parë e lodhshme për të dhënë kurbë e dëshiruar, atëherë
element është vendosur në sistemin e rrjetit. Sipërfaqeve të lakuara të bëjë
"Lagur" metodë. Një përkufizim i tillë ka rënë për shkak të veçantive të plasterboard
fletë për të marrë plasticitet kur të lagësht, të ndryshojë formën e veprimit
ngarkesa të jashtëm pa dëme dhe për të marrë në rezistencë të thatë të lartë
në Bending. Vysohnuv, fletë ruan një formë të re dhe fillestare fizike dhe mekanike
karakteristikat. Hollë fletë, më lehtë është të bëj. Pra, për bilancin e 12, 5
mm bend rrezja minimale është rreth 1000 mm. Fletët fije janë zakonisht të
në gjatësi, duke marrë parasysh drejtimin kokrra e kartoni. Nuk është drywall,
përshtatur posaçërisht për prodhimin e tavaneve harkuar. Si rregull,
elemente curvilinear me rreze të vogël bending (1-400 mm) janë bërë
mulliri slot duke përdorur një formë U-formë në pjesën e pasme të plasterboard
paralele workpiece të bëj. Në varësi të madhësisë së grooves
fletë është në gjendje për të gjetur kurbë e dëshiruar, dhe pastaj për të ruajtur
grooves formë të mbyllur filler element, të thata dhe të vendosur. Se
forcimin e elementeve të lakuara, të përdorni profile të veçanta metalike
(Korniza Izignutye formë të përshtatshme) për radii të ndryshme të lakim. C
nëpërmjet fletë drywall mund të krijohen jo vetëm forma të curvilinear,
por edhe sipërfaqet, dhe u largua ose dehur. Për ta bërë këtë, të prerë fletë
në vende të përshtatshme formë V-grooves në anën e pasme të thellë dhe personale - në
Në varësi të linjave hartimin dhe projektuesi i thyerje - fletë. Të gjithë
Kjo ju lejon të krijojnë forma të ndryshme të sipërfaqes shtrirë në të ndryshme
nivelet, për të kryer kënde (nga ngjitje ose mbushur filler tyre slot
pas instalimit e sendit), të kombinuar me përdorimin e drejtkëndëshe dhe lakuar
forma. Nëpërmjet përdorimit të pajisjeve speciale, lojëra elektronike në plasterboard
fletë janë të prerë në mënyrë që të pasme apo shtresa e para të kartoni është lënë i paprekur.
Kështu, në rastin e elementit lista ndalohet pirja e duhanit ruan integritetin e saj,
që ju lejon të thyer copë-copë në një mënyrë ose në një tjetër fletë duke ruajtur në përgjithësi
integritetin e sendit. Duke e bërë nga pllaka me një spastrim të grooves në disa
sipërfaqen e tokës mund të formohet e formave të shumta të shtrirë në të ndryshme
nivelet. Artikuj me grooves gdhendur montuar në bazë me
kornizë metalike, dhe zam.

Share This Post: