Brick - materiale ndërtimi , e cila është më e mirë se sa materiale të tjera të testuar
kohë. Tulla dhe sot gëzon një popullaritet të lartë .

Shtëpi e tullave të qëndrueshme, të besueshme dhe të ndërtuar për të kaluar. Sigurisht, puna
me një tullë si materiale ndërtimi me kërkesa të larta aftësi të mjaftueshme,
ka një sërë e teknikave Usjemall për të mundësuar për të kryer
cilësinë e duhur. Usjemall - një punë për profesionistët. Ajo do të jetë
naive të mendojmë se për të bërë një Usjemall profesional mund të lexohet
një artikull. Por materiali i paraqitur do të ndihmojë zhvilluesi i të gjetur një të përbashkët
Gjuha me muratorë, të cilët ju mund të punësojë për të Usjemall. Themelore Terminologjia
Për të kuptuar materialin e paraqitur dhe të negociuar me çdo bricklayers
tjetër duhet të qartësojë disa terma të përdorur nga muratorë
hedhjen tulla. Ky lloj i zhargon profesional. Çdo të përballet me tulla
është një murator me emrin. Aeroplani më i madh me tulla (top
ose në fund) quhet një shtrat. Është ky tulla fytyrë është hedhur zakonisht
në zgjidhje. Fytyrat më të madh (ato që ne shohim, kur një tullë
) hedhur tashmë quhen "lugë". Fytyrat më të vogël të tullave (fund) -
ajo është "kufi". Kur është fjala për karakteristikat e mur, trashësi
muri është i matur në tulla, dhe anën e gjatë e gurit, e cila
është 250mm. Wall, shkruan iBud.ua, mund të jetë hedhur në një gjysmë tulla-
(125mm), një tullë të vetme (250mm), dy tulla (500 mm), rrallëherë tri tulla
(750mm). Për shembull, kur ndërtimin e një mur me tulla, e cila nuk është
projektuar për të mbajtur ngarkesën e madhe që vepron vertikalisht, mur
tulla të bëra në një gjysmë-tulla. Në këtë rast një tullë është hedhur në një rresht
në anën e gjatë. Kur bëhet fjalë për më të fuqishme muret, atëherë
Usjemall "barelë lidhje seri." Nëse mur me tulla është hedhur gjatë
ana me njëri-tjetrin, del trashësi të murit 250mm (fytyrës së butë të
jashtë). Kjo quhet "seri bonder." Më e zakonshme është
dy tulla standarde: - tulla të vetme - Madhësia 250h120h65 mm - thickened
Brick - Size 250x120x88 mm. Në shumicën e rasteve, tulla
Zgjidhja është e vendosur në shtrat. Përjashtim bën muret e hollë murature,
qepalla. Në skajet e rreshtave e tullave të quajtur "versts". Ata janë në natyrë
dhe të brendshme. Tulla, e vendosur në mes të versts brendshme dhe e jashtme,
zabutovochnymi quajtur. Në Mason, ka tre mënyra kryesore
Usjemall: - vprizhim - vprisyk - vprisyk me zvogëlimin. Zgjedhja e llojit të
Usjemall duhet të marrë në konsideratë shumë parametra: - Temperatura;
- Lloji i zgjidhjes - përdorin mur, etj Mjetet për Usjemall
kërkon mjete të përshtatshme. Kryesore të tyre janë të njohur
mistri, e cila është quajtur si duhet një mistri. Ai merr të njëjtën masoneri
tulla çekiç-marr - për rrahjen e një tullë - dhe duke treguar. Ndërprerja është
është diçka si një daltë, një goditje e saktë është për të gjeneruar
nyje midis tullave, dhe madje edhe i jep atij: rrumbullakët ose profilin rombik.
Kur është e nevojshme për të kontrolluar cilësinë e Masonerisë, mjetet e përdorura të tilla
si: - niveli - pingul - kurrizit - zakonisht. Plumbçe është përdorur për të kontrolluar
verticality rreptë e murit për një nivel horizontal. Ka edhe
një instrument i kontrollit si poryadovka, e cila, megjithatë, është përdorur rrallë,
që nuk është i favorshëm për përmirësimin e cilësisë së punës. Rregulla - një metal të qetë
sundimtar druri apo një i gjatë, m 5-2, e cila kontrollohet nga
rresht Lineariteti e jashtme me tulla. Poryadovki - metal saj, dru
ose slats plastike me pikë në 77mm. Poryadovka është një degë
mjet për monitorimin e numrit të rreshtave të tullave si dhe trashësinë e seams. Poryadovka
bashkangjitur tashmë të ngritur në mur me kllapa çeliku dhe hiqen kur
ndërtimi i murit është e përfunduar. Zgjidhje për Usjemall për të kryer me cilësi të lartë
brickwork është e nevojshme jo vetëm në tulla e vet dhe mjete, por
dhe middleware - një zgjidhje. Përgatitja e një zgjidhje të një përzierje e Masonerisë çimentos e tullave
pluhur dhe rërë. Sand kujdes para shfaqen. Raporti
këto dy komponente varet nga plasticitet të zgjidhja, apo si thonë ata
lëvizjen e saj. Zgjidhja është më pak të lëvizshme, në qoftë se ka më shumë çimentos. Ka
vetëm receta zgjidhje çimento-gëlqere dhe çimento-balta për
Usjemall. Ata janë më të lëvizshëm dhe pronat e tyre është përdorur në disa
llojet e masoneri. Duke punuar me zgjidhje shumë plastike është më e rehatshme, por
nuk justifikohet në të gjitha rastet. Për shembull, kur punon me tulla uritur
rrjedhin plastike zgjidhje në pavlefshëm, që, së pari, rritjen e konsumit
zgjidhje, dhe së dyti, ul pronat izolues e Masonerisë të tilla. Lëvizshmëri
Zgjidhja është e vendosur empirikisht nga. Për ta bërë këtë, nuk është një mjet
quajtur kon reference. Ky është një mjet të metaleve të rënda me të aplikuar
ndarjet. Si një thellësi zhytje të përcaktuar plasticitet të zgjidhja. Metodat
Usjemall Ka disa teknologjive Usjemall: vprizhim,
vprisyk dhe vprisyk me zvogëlimin. Cila nga këto aplikohen në ndërtimin e
muret e zotit shtëpisë vendos për veten e tij, në varësi të pronat e zgjidhjes dhe shtetit
Tulla (e thatë ose me lagështi), si dhe sezonin e motit dhe kërkesa
japin në fytyrë të ardhmen e murit. Pavarësisht nga lloji i tullave masoneri
vendosi ta thith atë për të mos tërhequr ujin nga zgjidhja. Një tufë duhet të bëhet
në mënyrë të barabartë rreth perimetrit të ndërtesës në mënyrë që të në mënyrë të barabartë të ngarkesës është në rritje
në të gjitha fushat e themelimit. Murator vprisyk më të zakonshme. Zgjidhje
Ky version ndan në mënyrë të barabartë në mur (zgjidhja nuk duhet të
të trasha). Në të njëjtën kohë në buzë të murit, të lënë një kreshtë të vogël për të
mbushur shtresë vertikale. Në mes të trashësisë të zgjidhjes shtretër e 2, 5-3cm.
Tulla janë të vendosur të sheshtë dhe të prirur pak në 8-10cm e tullave
përcaktuara më parë. Gradualisht po shndërrohet dhe të ngutshme në shtrat e tyre, murator
lëviz në një tullë të caktuar më parë hedhur tulla. Kur kjo lëvizje
tullave është formuar në rrjedhë zgjidhje buzë para, e cila është kur ju të plotësoni
dy seams vertikale dhe horizontale. Pastaj një pjesë grabujë deri e zgjidhjes
buzë të mistri për të tullave të përcaktuara më parë dhe është e lidhur me vertikale
fytyrë. Masoneri Vprizhim. më e përshtatshme kur të bërë pirg bonder dhe barelë lidhje
tulla. Me këtë metodë zbatohet një zgjidhje e vështirë, dhe sipërfaqe muri
qëndisura. Zgjidhja përshtatet me distancë nga muri në të 10-15cm në mënyrë që të shmangen
trashje të panevojshme. Zgjidhja në këtë mishërim, linja mbrapa masoneri
anë të një mistri, rregullimin e një shtrat për pesë ose tre tulla barelë bonder lidhje
të njëjtën kohë. Tulla të jetë hedhjen, shtrihet në shtrat dhe presion
mistri teh. Pas kësaj mistri mprehtë është larguar, duke rezultuar në një zgjidhje të
fikse në mes të ngjitur skajet vertikale e 2 tulla. Zgjidhje e tepërt
shkurtuara. Kjo rezulton në mbushjen plotë murature me
sutures. Metoda e prapanicë Usjemall është më i përshtatshëm kur kemi të bëjmë me celular
zgjidhje në 12-13cm rënie, por jo mjaft të plotë grouting
(Si masonët në pustoshovku). Në këtë rast zgjidhja është marrë nga kopshti
vetëm buzë fund të një tullë, në një distancë prej 8-12 cm e tullave
përcaktuara më parë. Tullave, presion fort kundër krevat, lëviz, dhe disa
zgjidhje të njëanshëm mbush shtresë vertikale. Tullë presion pastaj
në shtrat. Me të tilla llaç murature një, e cila është tipike jo shtrydhur jashtë.
Metoda e shtrimin e kthyer prapa me shkurtimin është si një kombinim i përshkruar më parë
mënyra. Zgjidhja është e vendosur në të njëjtën mënyrë si në vprizhim tufë, por
ajo është hedhjen të kthehet prapa. Është e rëndësishme që kjo nuk do të mbetet në murin
voids dhe boshllëqet. Nevojshme për këtë zgjidhje lëvizje 1,12 cm kon.
Vprizhim Usjemall është më e punës intensive prapanicë Usjemall
- Më së paku. Rruga për të kthyer prapa me shkurtimin e kompleksitetit është ndërmjetme
pozicion. Pavarësisht se si Usjemall u krye pas
se si disa rreshtave të mbushura, duhet të kryhet duke treguar. Ajo
jep një mur të qartë foto, dhe së bashku me llaç kompakt në nyje. Vetë
Jointer tulla ka një konfigurim të ndryshme,
se disa ndryshime estetike, por nuk ndikon në cilësinë e Masonerisë
tulla. Pozicioni korrekt i një mur me tulla pas tharjes mund të
suvatuar, veshur me qeramike ose pllakave prej guri, tulla përballet.
Joints lidhurit në biznesin e ndërtimit masoneri nuk ka mure me tulla
të tilla si lidhurit teknikë. Ajo bëhet në mënyrë që të bëjë hartimin
mur me tulla forcë më të madhe, fortësi, në masën në të cilën ky
fjala vlen për ndërtimin e tullave në të gjitha. Ligation kryer
tullë tullë hedhjen me urdhër të veçantë në lidhje me
njëri-tjetrin, dhe është përdorur kryesisht në qoshet, nyjeve dhe vende të tjera,
ku muri nuk është më i thjeshtë. Tulla salcë janë: - gjatësisë;
- Lateral - vertikale. Ligation gjatësisë pengon delamination
muret dhe ofron një peshë më uniforme. Lidhje tërthor është
për lidhjen në mes të gjatësisë tulla, si dhe për uniformë
ngarkesës shpërndarjes në të gjithë trashësinë e masoneri. Ligation është vetëm-row
dhe multilayered. Për të vetme-row ligation karakterizuar nga një bonder ndërrimin
dhe lidhja barelë seri. Sipas këtij opsioni, hedhjen nyjet tërthor në ngjitur
rreshtat e tulla janë të zhvendosur nga një e katërta në lidhje me njëri-tjetrin. Ndërsa
tulla gjatësisë janë të zhvendosur nga një gjysmë-tulla, për shembull, numri i bonove barelë
seri. Kjo vlerë varet nga lloji i tullave dhe trashësi të saj. Nëse tufë është bërë
nga (standard) tulla të vetme, të vënë një seri bonder 6
seri e masoneri standarde. Në një mishërim, kur tulla është hedhur thickened, një
seri bonder përshtaten pas pesë seri. Megjithatë, këto lloje të dressings
zbatohen vetëm kur trashësi të murit të paktën një tullë.
Por, salcë si një metodë për të ndërtuar një mur me tulla, është në disa
raste, dhe jo, për shembull, në qoftë se Masoneria është realizuar në tremujorin e
apo edhe gjysmën e një tullë. Në këtë rast, tulla duhet të përforcohet
rrjetë metalike dhe pajisje gjobë.

Share This Post: