Punëdhënësit janë aktive në kërkim për menaxherët e shitjeve , IT specialistë , inxhinierë , industri ushqimore
profesionistë dhe një punë disa të pakta

Kohët e fundit, për punë kërkimin dhe rekrutimin e punëkërkuesve dhe punëdhënësve
janë gjithnjë duke përdorur internetin. Prandaj, kemi analizuar disa ekspertë
Punëdhënësit janë në kërkim për faqet për punësim. Studiuar vendin e lirë, e propozuar
Muajin e kaluar në faqet e internetit popullore për të gjetur stafit: rabota.ua,
job.ukr.net, www.work.ua, www.trud.ua, hh.ua, www.rabotaplus.com.ua dhe www.rabota2000.com.ua.
Duke gjykuar nga numri i reklama në kërkim të stafit në treg e fundit
Punës dukshëm të qarta lart, dhe në disa segmente janë tashmë afrohen para krizës
Treguesit. Sipas Drejtorit të Përgjithshëm të personelit Portal hh.ua Marina
Poppies në nëntor, punëdhënësit kanë vendosur ofron 40% më shumë punë
se në muajin mars, dhe në përgjithësi në tregun e punës në vjeshtën e arriti normën më të lartë
për vitin e plotë 2010. Ky informacion është konfirmuar nga statistikat zyrtare
të dhëna: "Në muajt e fundit të vitit 2010, një rritje prej
vendet e lira që punëdhënësit ofrojnë punësim të shërbimit publik "
- Transmeton "Bagnetu" në Qendrën e Punësimit të Shtetit. Së bashku me rritjen e
numrin e vendeve vakante në shërbimin e punësimit shtetëror që "problemi i mungesë ekuilibri
në tregun e punës mbetet kritike ", thonë ata, kërkesa për specialistë të profesioneve të ndryshme
shumë të ndryshme. "Bagnet" ka bërë listën e tyre nga më të popullarizuara
profesionet në Ukrainë. Kjo renditje është hartuar bazuar në faqet e informacionit
punësimit dhe, sipas mendimit tonë, mjaft objektivisht reflekton aktuale
gjendja e tregut të punës. 1. Në listën e profesioneve më të njohura në të çojë
menaxherët e shitjeve. Ekspertë të tilla janë të nevojshme në pothuajse çdo industri:
nga tregu automobilave dhe duke i dhënë fund në sferën e shërbimeve intelektuale.
2. Në vendin e dytë në renditjen tonë të profesionistëve. Job ofron për ta
në gjysmë. Para së gjithash, punëdhënësit duhet të jenë të programuesit
(PHP, C + +, Java, 1C), Web-zhvilluesve dhe IT Drejtor, profesionale
në sistemet bankare, bazave të të dhënave dhe IT sigurisë. 3. Kërkesa e lartë
inxhinierë, teknologë dhe menaxherët e cilësisë, si dhe të tjera
prodhimit disiplina. Për më tepër, shumica e punës - në
industrinë ushqimore. 4. Shumë punëdhënës ofrojnë punë për përfaqësuesit e
profesione të punës, në veçanti - electricians dhe joiners, mekanikë dhe
, hidraulik shoferët dhe trajtuesa bagazh, nannies, pastrues dhe rrobaqepëse. Vende të lira pune për
vepër të botuar në titujt e veçantë ("Blue), kështu
dhe shumica e hyra të tjera ("Production", "Ndërtim", "Zyra e
personelit "). 5. Përsëri, kërkesa për menaxherët markë, specialistë reklamat,
Marketingut dhe PR, se disa të konsulentëve tanë janë të lidhur me rritjen e
Ekonomia - Kompania, thonë ata, kanë filluar për të zbatuar strategji të reja, për të cilat
nevojë për specialistë në "promovimin". 6. Në vjeshtë të konsiderueshme rritjen e numrit të
vendet e lira në sektorin bankar, shpesh ofrojnë menaxherëve të vendeve të punës
që punojnë me klientët dhe specialistë të kredidhënies, menaxherët e bankave
degëve dhe tellers. 7. Një numër i madh i auditorëve janë gjithashtu të detyruar dhe
kontabilistët. Duhet të theksohet se një kontabilistët të veçantë shefin e kërkesës,
që do të kryhet plotësisht llogaritë e një firme të vogël dhe të kryhet në të njëjtën kohë
Ud Zyrtari kryesor financiar. 8. Sot ka një kërkesë për specialistë
Logjistika dhe Tregtisë së Jashtme, brokerat Doganor. 9. Nevoja për punëtorët e ndërtimit
industrinë e rritur, edhe pse në krahasim me situatën para krizës, kërkesa
ende i vogël. Nëse para në masë të nevojshme punëtorët, punëdhënësit tani
gjithnjë në kërkim për arkitektët shumë të kualifikuar, mbikqyrësit, dhe inxhinierë. 10.
Zvarritës në renditje është një grup i vendeve të lira për punëtorët zyra (drejtuesit e zyrës,
asistent menaxher, operatorët, PC) dhe menaxherët e nivele të ndryshme: Shefat
departamente dhe fusha, drejtorët e shitjes dhe marketingut, rajonale
dhe IT drejtorët. Për fat të keq, vendet e punës nuk janë plotësisht të
pasqyrojnë kërkesat për personelin specialitete të punës. Një pjesë e madhe e përfaqësuesve të
këto profesione nuk janë përdorues aktivë të internetit, dhe punëdhënësit
preferojnë të reklamuar në kërkim të Locksmiths, hidraulikë, Levizesit,
shitësit, gatuan dhe kamerierë në gazetat lokale apo të shikoni për
ato përmes zyrës së papunësisë. Është vlerësuar portal hh.ua, Internet merr jo më shumë se
10% nga numri i përgjithshëm i vendeve të lira për përfaqësuesit e hamalli profesione.
Në të njëjtën kohë mbi ta kërkesa më e madhe për punë të këmbimit. Siç është raportuar nga "Bagnetu"
Qendra Shtetërore e Punësimit ", sot më të njohura janë
profesionin e shumë punëtorëve të kualifikuar - montues, turners, elektrike dhe gazit saldator,
shoferët, gatuan, shitësit dhe përfaqësues të tjerë të hamalli profesione. "
Por më popullore - nuk do të thotë më i paguar shumë: shumë
Përfaqësuesit e profesioneve të pakta janë relativisht modeste financiare
shpërblimit, në masë të madhe përgjegjëse për mungesën e specialistëve
në industri. Kujtojnë "Bagnet" tashmë ka shkruar për atë që profesione janë më të
"Paratë." Ekspertët besojnë se në vitet e ardhshme do të jetë në kërkesa të mëdha
për përfaqësuesit e punëtorëve dhe të profesioneve shumë të aftë
në teknologjinë e informacionit dhe të prodhimit. "Sa për mesme
perspektivë, si dhe 5, 10, 15 vjet më parë, dhe në të ardhmen, kërkesa themelore
do të ketë përfaqësues të punonjësve në profesione. Në mesin e të punësuarve në
vitet e ardhshme do të jetë kërkesa inxhinierët më të madh dhe
IT profesionistë të kualifikuar ", - projektuar në Qendrën Kombëtare të
punësimit. Sipas hh.ua, në vitin 2011, kryesisht për të vazhduar
mungesa e profesionistëve të tilla se si C + + zhvilluesi i saj dhe zhvilluesi i PHP. "Ne presim
se propozimi mesatare e pagave në Ukrainë për të rritur me 10%. Në të njëjtën kohë
kompanitë nuk do të ulë pagat e punonjësve të saj në vitin 2011. Kështu ata thonë se
Brendshëm tonë "- tha" Bagnetu "Marina Macs. Në dhjetor. , Në
tregun e punës do të jetë një përgjumje - në para-pushime punëdhënësve rush
nuk kanë gjasa për të kërkuar punonjësve të reja. Prandaj, një rritje të vendeve të reja duhet të jenë të
nuk pritet deri në fund të Jan 2011

Share This Post: