, Gartner ka përpiluar një listë të vendeve që janë më të përshtatshme
për të kryer biznes në det të hapur .

Sipas prian.ru, lista përfshin 30 më tërheqëse të reja
vende, duke përfshirë Ukrainën. Për shembull, në 2010-2011, vlerësim, përveç Bullgarisë
dhe Turqia u bashkuan gjashtë vende të tjera. Pesë nga tetë anëtarëve të rinj të listës kanë qenë të
në të për herë të parë, në veçanti, Bangladesh, Bullgaria, Kolumbia, Mauritius
dhe Peru. Ndërkohë, vende të tilla si Panama, Sri Lanka dhe Turqia kanë hyrë
lista përsëri. Nga ana tjetër, shtatë vendet e zhvilluara - duke përfshirë
Australia, Kanadaja, Izraeli dhe Singapori - kanë lënë 30 TOP. Sipas analistëve
Gartner, në 2010-2011, interesi më i madh për zhvillimin e zhvillimeve në det të hapur
përfaqësojnë rajonin e Azi-Paqësorit. Kështu, lider i padiskutueshëm
India është e njohur, dhe vendin e dytë i takon në Kinë. Edhe pse,
se në të dy vendet, mbështetje të fortë të shtetit, por India është përpara
Kina në volumin dhe disponueshmërinë e burimeve të punës. Kompania Rating në det të hapur
Gartner është i bazuar në kriteret e mëposhtme: niveli i mbështetjes publike
, infrastrukturës së sistemit arsimor, mjedisi ekonomik dhe politik
reputacion ndërkombëtar, pjekurinë ligjore të vendit, niveli i sigurisë
Sigurinë e pronës intelektuale.

Share This Post: