Pronat medicinale e verës kanë qenë të njohur universalisht për mijëra vjet .
Pa dyshim ,më e dobishme është verë të kuqe . Dhe nuk është çudithonë frëngjisht,
që shëron të gjitha sëmundjet e verë të kuqe , me përjashtim të alkoolizmit. Megjithatë , terapi vere
nuk duhet abuzuar .

Për të përcaktuar efikasitetin e verë të kuqe ose të tjera
pijeve alkoolike, kërkuesit kanë kryer një analizë në kohë reale, e cila
ku morën pjesë 13 vullnetarë. Sipas një studimi të ri
një gotë verë të kuqe e përmirëson qarkullimin e gjakut. Në të njëjtën kohë
relaksim re e sistemit të qarkullimit të gjakut që ndihmon në mbrojtjen
trupin nga sëmundje kardiovaskulare. Megjithatë, është me rëndësi të mbani mend se
pijshëm sasi të mëdha të alkoolit mund të shkaktojë të kundërtën
efekt në zemër. Shpirtërore të tilla si, raki konjak, vodka xhin,
dhe të tjerët, duhet të përjashtohen nga dietë, dhe për të shmangur përdorimin e tyre kudo që të jetë e mundur. "Edhe
marrë një sasi të vogël e pijeve alkoolike si 10-20 ml
ditë mund të rritet ndjeshëm rrezikun e sulmeve të zemrës dhe goditje "- thonë
mjekët. Efektet terapeutike nuk ka alkool të përfshira në verë, dhe
doza të vogla e kimikateve dhe komponimet e - më shumë se gjashtë komponentë.
Këto substanca janë të efektshme për ulcerat stomak,
Sëmundjes Alzheimer, katarakte dhe dëmtimin e Sëmundjet të tjera. I dobishëm
efekti i verës mund vetëm për konsum të përditshëm, sipas autoritare
Kardiologët dhe nutritionists rreth botës. Sondazhi tregoi se niveli i kardiovaskulare
sëmundje në disa vende evropiane, ku vera e kuqe është përdorur
rregullisht, shumë më e ulët se në vende ku përdorimi i
pini më pak të kultivuar. Më parë, studiuesit kanadeze zbuluan se duke marrë
vera e kuqe ka një efekt pozitiv mbi mishrat. Vlen të përmendet se
inflamacion ndodh si pasojë e mbrojtjes së trupit nga bakteret e dëmshme.
Por si rezultat i këtij reagimi mbrojtëse prodhon molekula shumë pa pagesë
radikalët. Ata, nga ana tjetër, janë shumë reaktive dhe shpesh
shkaktojnë dëme në qelizat e indeve të ndryshme të trupit të njeriut, duke përfshirë
dhe mishrat. "Në përgjithësi, rezultatet tona tregojnë se vera mund të
të veprojë si një antimicrobial efektive që vret bakteret
streptokoket dhe sipërme infeksion të traktit respirator, "- thotë profesor
Gabriella Gatstsani. Profesori gjithashtu shtoi se "vera është e përsosur
pije me shije të shkëlqyer, ajo është e kombinuar me ushqim dhe e bukur e saj për të pirë
në kompani, por pronat e tij medicinale nuk them se është koha për të ndaluar
lahen dhëmbët tuaj. "

Share This Post: