Sipas studiuesve suedeze, ai përmban grimcat që shkatërrojnë njeriut
ADN , UNIAN . Si rezultat i inhalimi i grimcave mikroskopike e qymyrit ,
asfalt, hekur dhe të tjera të ndotësve në vit vdesin para kohe
Më shumë se 5 mijë suedezët . Këto grimca mund të jetë rezultat i djegies jo të plotë
trotuareve .

Një studim i kohëve të fundit në metro Stokholm ka treguar se grimcat e cila
lirimin në ajër , nëntokësore , shumë më të rrezikshme të krijuara gjatë djegies në
emisionet e automobilave dhe dru zjarri . Shkencëtarët në krahasim me efektet e ndryshme të
microparticles në qelizat e mushkërive të kultivuara . rezultatet e studimit
tregoi që ajri përmban shumë copëzat e hekurit nëntokësore , të cilat
formuar nga fërkimi i rrotave mbi shina . Kur këto grimca të hyjë
në trupin e njeriut ,qeliza e formuar radikalet e lira , ndikimin shkatërrues
në trashëgim dhe të rrisë rrezikun e kancerit .

Share This Post: