Makinën që ju mund t'i bleni në një dyqan në makinë , të merrni një dhuratë nga
të afërmit e të pasur apo të prindërve , duke marrë ngavepra e dhuratë nga një noter.

Në të gjitha këto raste, pronari i ri të bëhet pronar i sovrane
automjeteve. Por ka një mënyrë tjetër për të marrë rrota
përmes të ashtuquajturit "pushtet të përgjithshëm të avokatit." Më të mirat dhe të këqijat "generalki."
Shumë njerëz të blerë një makinë në këtë mënyrë dhe të jemi shumë të lumtur,
që ata arritën të shpëtuar dy ose tre mijë hryvnia për pagimin e taksave dhe më shumë
ditë të nevojshme për rekord makinën e prodhimit në policisë së trafikut. Kjo kursen
dhe përpjekje të nevojshme për të adresuar mangësitë e identifikuara gjatë kalimit
inspektimit. Megjithatë, në praktikë ky kursimeve çmimi është shumë
të lartë. Legjislacioni aktual nuk parashikon një rregullim të veçantë
marrëdhëniet që lidhen me lëshimin e një "pushtet të përgjithshëm të avokatit" - termi
Njerëzit jo ligjore. Të marrëdhënieve të tilla të zbatohen normat e
Kodi Civil (KP). Marrja e një të përgjithshëm të ashtuquajturat
avokat në vend të një kontrate të shitjes lidhur me një rrezik më të lartë. Nga
dispozitat e Kapitullit 17 të Kodit Civil, power of attorney - një dokument bazë të të cilave
administrues i besuar nuk e veprimeve ligjore të rëndësishme të tyre
emër dhe për llogari të personit të dhënies së tij. Lëshimi i një prokure nuk shkakton
transferimin e pronësisë. Ky dallim kryesor në mes të power of attorney
nga shitja dhe marrëveshje të blerjes në të cilin pronësia e
automjeti kalon nga shitësi te blerësi. Një blerës i tillë, duke qenë
pronari ka të drejtë të posedojë, përdorë dhe magazinimin e automjetit
në emër të tij në diskrecionin e vet. Pra, në vend të lëshimin e një power of attorney
kontrata e shitjes përfshin rreziqe të mëdha. Se
shkon rrezikun e blerësit që procesi në vend të një kontratë shitje makine
fuqinë e përgjithshme të avokatit: 1. Fuqia e avokatit mund të revokohet nga pronari
automjeteve në çdo kohë. 2. Nëse keni shitur makinën pronari administrues i besuar
ka të drejtë të kërkojë të holla për të. 3. Pronari i automjetit mund të
çdo kohë për të shitur apo të japë peng. Një makinë të besojë
një person tjetër. Dhe se personi tjetër ka të drejtë të plotë dhe legjitime të marr me vete
ju makinë në çdo kohë të përshtatshme për të. Pyetje rreth paguar ju
Paraja nuk do të zgjidhë atë, dhe me pronarin e makinës, nëse ju gjeni atë.
4. Ka kufizime lidhur me afatin e kompetencave të avokatit. Në qoftë se një fuqi e avokatit
Set periudhës për të cilën është lëshuar, nga fundi i këtij efekti periudhe
power of attorney përfundon automatikisht, dhe të shtrijë veprimin e tij vetëm mund të
person i cili ka lëshuar urdhër. Nëse ju vendosni të të shesë makinën
me prokurë, atëherë ju keni të drejtë të nxjerrë një formular të ri vetëm
Periudha deri në fund të autorizuar primar. Prandaj diskutueshme
mundësi shumë të shitur një makinë të tillë. 5. Në rast të vdekjes së pronarit
njohjen e makinës së tij ose të paaftë (mendore jonormale), power of attorney
bëhet automatikisht i pavlefshëm, dhe makina shkon tek trashëgimtarët.
Paramendoni se disa gruaja gërnjar (gratë e martuara do t'ua falë
nuk do të jetë fyer, kjo nuk ju takon juve), falë së cilës njeriu është i përjetshëm
shkoi në varr, do të rimarrë shitur ato një makinë? Çfarë bëni ju
kundërshtojnë? Mjaft e deklaratës së saj në polici për të ardhur tek ju
patrullë e policisë me automatikë dhe mori larg nga ju "e mbajtur në mënyrë të paligjshme nga dikush tjetër
pronës. "ankohen te prokurori ose në një tjetër padobishme, zor se
Ju mund të provojë asgjë. Situata të ngjashme të ndodhë në rast të shkurorëzimit, drejtori
gjysma e saj të shtrenjtë. 6. Tani imagjinoni se ndalojnë diçka që Perëndia
ndodhur për blerësit. Fuqia e avokatit dhe do të përfundojë automatikisht
dhe pasardhësit e tij do të përballet me çështjen e çfarë të bëjë me një automjeti? Të jetë e mundur
situatë që pronari ligjor nuk do të flasim edhe për ta.
7. Personi të cilit prokure me të drejtën për të shitur makinën nuk është
jetë në gjendje të hyjë në veten e tyre, sipas ligjit ka power of attorney
nuk mund të bëjë transaksione në emër të personit të përfaqësuar në lidhje me vetë,
por vetëm në marrëdhënie me të tretët ose organizatave. 8. Hyri në makinën tuaj
dikush tjetër, dhe fajin e tij është e padiskutueshme, por ai refuzon të paguajë vullnetarisht.
Asnjë gjykatë do të ju padi ndaj autori i aksidentit, pa të veçantë
autorizim nga pronari i mjetit për të kryer çështjen në gjykatë për kompensim
dëme. 9. Në rast se ju jeni ndalur policia e komunikacionit në këtë post dhe pas kompjuter
kontrolloni ju e shtetit që kompjuterin tuaj është i regjistruar në rrëmbimi. Makinë do të merret
menjëherë, por ju nuk do të flasin. Prokurori dhe policia në të gjitha
Ankesa juaj do të përgjigjen se të drejtat tuaja nuk janë të shkelur, sepse makina i takon
një personi tjetër, dhe le personi tjetër (pronari) me to dhe kupton. 10.
Në rast të një aksidenti që përfshin personin kontrollin e hapjes dhe nga proxy kundër
prodhimin e tij ekzekutiv, për shembull, që të shërohet nga borxhin e tij,
makinë nuk do të kërkojë shërim si një administrues i besuar është përgjegjës
detyrimet e tij vetëm e pronës që i përkasin atij mbi të drejtën
pronës. Makinë është vetëm një administrues i besuar dhe gëzon të drejtën e
pronës kjo nuk ka rëndësi. Rreziqet e shitësit klientit-në praktikë ishte
shumë raste kur makina ishte bërë në një aksident rrugor besuar dhe shoferi,
ulur në timon, fshehur nga skena. Policia zakonisht herët apo
më vonë erdhi pronari i makinës, dhe kështu kishte një kohë të gjatë dhe të lodhshme
për të provuar se ai nuk është për të vepruar në makinë në kohën e aksidentit. Shumë njerëz nuk e dinë
se ligji në këtë rast, viktimat e një aksidenti mund të ju sjell në gjyq
kompensim përshtaten kërkuar për të gjitha dëmet nga aksidentet, si pronari i burimit
rrezik të lartë.

Share This Post: