Një ekspert i pavarur pasurive të patundshme Jaroslav Tsukanov tha se si ndikojnë
reale të tregut të pasurive të miratimit të Kodit Tatimore .

Si do të tregut të pasurive të patundshme me ndryshimet në kodin e taksave?
Do të jetë e vështirë për të punuar me një agjenci mjaft të vogla, si dhe
në tremujorin e dytë të gjitha shpenzimet të mos spdeshnikov referohen shpenzimeve bruto.
Kjo do të thotë se tregu të gjithë, por lojtarët e mëdha janë shkatërruar. Ajo kthehet
ata vetëm duhet të punojnë "dhe të bardhë"? Saktësisht. Ata ose do të duhet të
të marrë paratë dhe mos kini frikë, dhe kjo është e palejueshme lojtarët e madhe, ata do të prishin
dhe imazhin e saj, dhe sinqerisht fituar emrin. Si për të ndryshuar kodin tatimor
ndikim në agjentët e pasurive të patundshme private? Ato kryesisht ofrojnë shërbime për personat fizikë
dhe agjentët e private dhe të qëndrojë në një taksë të vetme apo do të marrë paratë
me një tjetër formulim, thjesht duke anulluar të tyre shpenzime të tjera. Unë nuk mendoj se
në këtë sektor të ketë një ndikim të madh novvovedeniya. Në disa agjensi tani kanë
pjesën më të madhe të të gjitha transaksioneve në treg? Nuk është një situatë që më
transaksioneve që ndodhin në segmentin e çmimit të ulët deri në $ 100 - $ 120 000 (rreth
85% e të gjitha transaksioneve). 65% e transaksioneve mbyll një agjenci "Blagovest" mirë dhe
njëjtën strukturë - "Parklane". Pranë tyre janë gjithashtu mjaft të mëdha
kompani, por shumica e operacioneve në tregun e pasurive të patundshme ende ka
në këto dy. Këto dy gjigandët mund të diktojë rregullat e tyre për treg mund të
bëjë disa ndryshime për t'u marrë me ndryshimet në kodin e taksave? Unë
Unë mendoj se ata do të jenë pionierë në krijimin e skemave për personat juridik të zgjedh
tatimore. Ajo do të jetë një skemë të drejtë ligjore. Të cilat, unë nuk e di
shumë herët për të folur për këtë. Kategoria e dytë - ata që punojnë me personat fizike,
siç kam thënë më parë, ata kanë punuar dhe do të punojnë. Një pyetje tjetër
që ende mbijetojnë në këtë situatë. Liderët do të vazhdojë të vështirë
për shkak të kostove të mëdha operative. Sepse edhe përmbajtjen e faqet e sekser
është shumë e shtrenjtë. Për "Parklane", për shembull, kushton 500 $.
Dhe në qoftë se zyra nuk është e tij, dhe me qira, shifra vjen në 600 $.
Tani imagjinoni se sa agjencia duhet të marrin të ardhurat për të paguar
të gjitha kostot e tyre operative, të paguajnë të gjitha taksat dhe ende të fituar para.
Kjo është, në një situatë të tillë për të fituar atë që nuk ka zyra me qira dhe vet?
Absolutisht. Nga tregu mund të marrë mesataren e kompanisë. Sigurisht që mund të
qëndrojnë markë, agjencia e pronarit, kontabilist, dhe agjentët disa. I tillë
kompanitë mund të mbijetojë, por jo si një strukturë për gjenerimin e të ardhurave. Çfarë ata thonë
ekspertë në lidhje me tregun e pasurive të patundshme në 2011? Ai është ende herët për të ardhur në jetë. Për
thonë se rritja është ajo që vetëm zhvilluesit, duke pretenduar se vetëm ndërtimi
deficitit. Dhe vitin e ardhshëm, gjithashtu, do të kalojë pa ndonjë ndryshim. Si
duhet të ndryshojnë çmimet e tyre për investime të pasurive të patundshme është bërë tërheqës?
Ata duhet të reduktohet me rreth 20%. Problemi është se zhvilluesit,
që tani të çojë projektet e tyre, ata argumentuan të gjata dhe të shtrenjta. Kështu
ata do të mbajnë në treg, duke krijuar një boshllëk dhe zgjerimin e objekteve të vjetra.
Përndryshe ata do të humbasin një shumë të holla. Në një situatë të tillë
treg do të shpëtojnë lojtarët e ri të cilët do të përpiqen për të marrë këtë
ngrohtë. Por ky është një proces shumë të gjatë. Sa duhet të sheshtë për të
ajo ishte një kërkesë e mirë? Klientët e prioritetet e tyre: ata janë të gatshëm për të blerë
apartament në zonën, por më të lirë. Prandaj, një apartament dhe keni nevojë për të ndërtuar.
Ju gjithashtu mund të ndërtojë një apartament 35 metra dhe të shesë atë në një mijë metra
për metër katror. Dhe më besoni, këto objekte do të jetë në shkëlqyer
kërkesës. Shumë analistë janë të vendosur kategorike, duke thënë se ndryshimet e
kodin fiskal pothuajse patjetër do të përfundojë të gjithë tregun e pasurive të patundshme.
Unë pajtohem me ta. Edhe regjistrimin e kontratave të jo-banesore do të kërkojë
pagimin e taksave, që është, do të duhet të raportojnë në shtetin që ju
kaluar objekt në qira. Gjithashtu, pronarët do të përpiqet të kalojë në të qiramarrësit
të gjitha kostot e tij. Në një segment i kontrollit të pasurive të patundshme do të rritet.
Unë e kuptoj që tani me madhësinë e tregut në përgjithësi të vogla? Tani të konkurrojnë
jo për asgjë. Kërkesa nuk është në asnjë nga segmente. Para krizës, BTI dha nga 500
- 700 informacionit, përmban një ditë, 600 në muaj tani. Zakonisht, një rënie
Vëllimi është një zhdukje të plotë të tregut.

Share This Post: