Nuk janë vetëm katër rregulla : përtyp të gjitha ushqimet në tërësi , nuk flasin
ushqimit , të pushojnë , mos pini gjatë ngrënies .

1. Përtyp të gjitha ushqimet. Ata që e hanë ushqim pothuajse pa përtypet, jo vetëm
rrezikojnë shëndetin e tyre. Ata mohojnë veten kënaqësinë për të shijuar
, shijen, aromën, cilësi të ushqimit. Izolimin e lëngje ndihmon tretjen e ushqimit
fillon menjëherë pas gjetjes së ushqimit në gojë: më e ushqimit
mbetet në gojë, që është përtypur akoma, kur më secretes ndihmon tretjen e ushqimit
lëng, aq më mirë do të jetë digesting ushqim. Enzimat e tretjes-sim
të veprojë vetëm në sipërfaqen e grimcave të ushqimit. Kështu, më të mëdha të zonës
ushqim masticated, aq më mirë është tretur. Dhe për të siguruar një rritje në
fushën e ushqimit mund të përtypet tërësisht atë. Korrekt ri-chewed
tretur ushqimin në mënyrë efikase, lëvizjen e saj përmes traktit digjestiv nuk
nuk është e vështirë. Të gjitha ushqimet e ngurta duhet të përtypur, duke e bërë, në
mesatare, tridhjetë e përtypet lëvizje. Ushqimet e ngurta, kaq të çuditshme të mjaftueshme, edhe
të bëj, dhe trazim në lëvizjen gojën e gjuhës. Temperaturë
ushqimit duhet gjithashtu të jetë pobral. Temperatura optimale të ndjehet rreshtim
membranat e gojës, si të ngrohtë. Ushqim të ftohtë është e dëmshme, por shumë më të dëmshme
ushqimin e saj të nxehtë, e cila është shumë traumatike për mukozën. 2. Heshtja për tretje.
Në një bisedë të gjatë vakt ju gëlltisë sasi të mëdha të ajrit.
Ajri hyn në traktin digjestiv është një pengesë serioze
tretje, në mënyrë të veçantë, shkakton fryrje. 3. Jo stres. Rregull
shumë e rëndësishme. Stresi dhe Ushqimit - koncepte të papajtueshme. Studimet autoritativ
provojë se ushqimi është miratuar në një gjendje acarim, stres, tretet
jo më pak se 25% më e keqe se ushqimit të konsumuar në pushim. Nën
e hormoneve të stresit rritet përforcohet para kohe
tajitje e lëngje ndihmon tretjen e ushqimit. Në më të mirë, kjo është një ndjesi të pakëndshme
urth, dhe në të keqe - manifestimet më serioze të gastrit. 4. Gjatë vakt
Mos pini. Të lëngshme, e cila është drejtpërdrejt në ushqim është përzier me
ushqim dilutes pi lëngje schevaritelnye - nga goja dhe duke përfunduar
zorrë e vogël. Recommended për disa pije grupi i gjakut
duhet të përdoren para ose pas ngrënies, për shembull, verë të mirë për të pirë për 30-40
minuta para drekës, dhe çaj jeshil - pas 30-40 minuta pas drekës.

Share This Post: