Në telefonat mobil bakteret ishte më shumë se një vend tualet
Në një bakterie e telefonisë celulare më shumë se një vend tualet ose bazë
këpucëve .

Shkencëtarët nga Universiteti i Manchester erdhi për të vënë atë në telefonin tuaj
Telefoni bakteret më shumë se një vend tualet ose në fund të këpucëve . në
Në mesin e baktereve më të rrezikshme që jetojnë në telefonat mobil - aureus
ari, i cili është kryer me rreth 20% të popullsisë . Ajo mund të shkaktojë
një gamë të madhe të sëmundjeve - nga infeksionet e butë të lëkurës të pneumonisë dhe
meningjit . Gjithashtu , sipas shkencëtarëve britanikë , jo më pak të rrezikshme për shëndetin
janë shënime , tharëse dore , toothbrushes , përbërjen dhe purses .
Një nga vendet më të përshtatshëm për bakteret është makina
pasi që vetëm dy për qind e shoferëve janë pastruar javore në zonat e tyre
makinë. Më parë , shkencëtarët amerikanë nga Universiteti i Arizonës
analiza bakteriologjike kryer një sipërfaqe prejbutonat nëashensorë dhe gjeti
se butonat janë rreth 35 herë më shumë baktere se vend tualet
tualet mesatare publike.

Share This Post: