Erërat vijnë nga, qielli ujë , shtypi veten në tokë , era , uji ( në gjuhën kineze Feng
Shui ) është shoqëruar vazhdimisht nga njerëzit , shtëpitë e tyre dhe varre . Forcë dhe drejtim
dhe shpejtësia e erës, si dhe lartësi, shpejtësia , gjatësi , gjerësi, thellësi , rrjedhin
e ujit mund të varet nga gëzimet dhe hidhërimet , lumturi dhe mjerimit të njeriut. në kinezisht
era Geomancy korrespondonqiellore dhe tokësore e ujit .

Rëndësia e erës (ajrit) dhe ujit për jetën e njeriut është i njohur mirë, është e njohur
gjithashtu se ato janë të nevojshme, dhe mund të sjellë fatkeqësi të shkatërruese të tyre
ekspozimit. Erërat dhe të ujit janë fenomenet natyrore dhe njerëzit duhet të
kërkojnë një kthim në natyrë. Kjo mund të ndihmojë për Feng Shui, duke siguruar
Shëndetin dhe jetëgjatësinë, kënaqësinë e jetës, harmoni familjare, për të përmirësuar
aftësive mendore, përmirësimin e standarteve të jetesës materiale, duke e transformuar
situatë negative në pozitive. Metodat e geomancy ende nuk mund të
të zëvendësohet nga ndonjë metodat e shkencës dhe teknologjisë moderne, megjithatë, në qoftë
master këtë shkencë të kaluarën dhe të ardhmen, ne mund të kuptojmë se si për të ndërtuar
marrëdhënie të mira me tokë dhe atmosferë, si për të ulur fërkimet midis personit
dhe të tokës dhe për të shmangur disa fatkeqësive natyrore padëshirueshme. Kinë
Geomancy Kultura, pjesë përbërëse e kulturës kineze ka luajtur të rëndësishëm
rol në zhvillimin e këtyre të fundit dhe mund të jetë me dobi të madhe për ata që zotëruar atë.
Qëllimi Geomancy banesa të këtij neni, - për të mësuar lexuesit për të përcaktuar të dobishme
dhe të dëmshme në shikim të parë. Këtu janë vetëm udhëzime të përgjithshme, më të
përshkruar në detaje në botime të tjera. Megjithatë, që është shkruar në libra dhe
pa marrë parasysh se çfarë ju të tjerët, të gjithë duhet të shikoni në përvojën e tyre.
1. Strehimi në çdo rast nuk mund të ndërtohet mbi kreshtë e maleve apo në hyrje ose
duke lënë në grykën malore, pasi kjo fat të mirë jo vetëm do të shkaktuar
faktorët gjeografik, por përkundrazi, ajo është e lehtë për të marrë sëmundje të ndryshme.
2. Strehimi nuk mund të ndërtohet në kryqëzimin T-, dhe në kryqëzimin
rrugë. Kjo është, para se të shtëpisë nuk duhet të jetë një rrugë, vetëm duke shkuar për të, ndryshe
Problemet nuk llogariten - në radhë të parë, është e erërat e forta dhe zjarret. Nëse jeni të pa fat
ka për qëllim direkt në rrugë në shtëpi mund të çojë në faktin se në shtëpi do të jenë të
shkërmoqet, dhe njerëzit vdesin. Ndikimi i fshehur është kryesisht negativ:
mund të çojë në humbje, dëmtim të biznesit. 3. Strehimi nuk mund të ndërtohet në
dhënë fund bllokimit. Jo vetëm sepse në rast zjarri nga fqinjët do të jetë e vështirë
të largohen, por sepse në këtë shtëpi shpesh lindin konflikte,
gjyqësore, dhe ju mund të humbni të shtetit, u plagosën. 4. Në qoftë se
perëndim të banesës është një mënyrë e madhe, kjo është një lumturi e madhe (por vetëm
në qoftë se një shtëpi nuk fasadë nga perëndimi). Përfitimet e kësaj marrëveshjeje janë si më poshtë:
a) Ju mund ta ruani privatësinë e familjes. Kjo është, në jetën personale të njerëzve nuk do të jetë
objekt i agresionit të jashtëm, askush nuk do ndërhyjë nga jashtë, sepse
në të dy anët e shtëpisë është shumë pak jashtë dyerve dhe dritareve, dhe zhurma nga rruga
vështirë për të thyer në shtëpi (për shembull, në perëndim shkon mur bosh, në jug
dhe kopsht në veri). b) Ju mund të përdorin në mënyrë efektive hapësirën brenda shtëpisë
përveç kur palët drejtohen në rrugën për në perëndim, drejtim të tjera
efekt të vogël në oborrin dhe dhomat e shtëpisë. 5. Pak para hyrjes nuk duhet të
pemë të mëdha, sepse ata jo vetëm pengojnë ardhjen e pozitive
(Yang) e energjisë (yang qi) në shtëpi, por negative (Yin, Yin-chi) është hequr
me vështirësi. Përveç kësaj, ekziston një rrezik të rrufe, dhe gjethet bien janë lehtësisht të
hyri në atë shtëpi. 6. Para se të hyjnë në asnjë rast nuk duhet të jetë e thatë
pemë, aq më tepër - një pjesë të madhe, në këmbë ose të shtrirë në tokë. Kjo është veçanërisht e
të dëmshme për të moshuarit, si dhe çon në varfërim. Mirë të të gjitha, dhe rrënjët
çrrënjos. 7. Pemë të mëdha në veriperëndim të shtëpisë i sjell të mëdha
lumturi. (Veri-perëndim të skemës më vonë e qiellit (houtyan) i referohet
pastër yang trigram Chien-krijimin). Farat e pemës mund ta mbrojë qiramarrësit
shtëpitë, duke sjellë gëzim për të gjithë. Nëse pema është e prerë, nuk do të ketë fëmijë,
apo nipat dhe mbesat. 8. Strehimit të vetme nuk duhet të jetë më e lartë se të tjerët, ose që pritet
pasigurisë në media. Përveç kësaj, ekziston rreziku i zjarreve, përmbytjeve,
mjerimit që burojnë nga qielli. Kur shtëpia është e hapur në të gjitha anët, nuk mund të izoluara,
qiramarrësit ka një ankthi fshehur, sikur nga të gjitha anët dolli
Sun, pa strehim. Jan në tepërt, mungesa e yin dhe mosmarrëveshje
Yin-Yang çon në sëmundje. 9. Strehimit për fëmijët nuk mund të ndërtohet në oborr
prindërit. Ky kufizim zbatohet për familjet e formuar nga fëmijët. Përndryshe zahireyut
familjet dhe fëmijët, dhe prindërit. Megjithatë, kjo kërkesë për pjesën më të madhe, është
të gjithë bijtë, por më të vjetër. (Bijat, sipas traditës kineze, duke lënë
shtëpi prindërve). 10. Kur e shtëpisë është një grua shtatzënë nuk mund të ndërtohet
shtëpisë, ose të bëjnë riparime. Edhe riparime të vogla duhet të shmanget në të gjitha
forcat - veçanërisht për zëvendësimin e pllakave ose tulla. Kjo mund të çojë në dështim
ose zhvendosjen e shtëpisë. 11. Kur baza e shtëpisë (dmth, oborr, rrethuar nga një mur
ose një shtëpi në sfond) në para është e ulët dhe e pasme të lartë, një shenjë të lumturisë të madh,
ndërsa situata e kundërt është për të ardhur keq. 12. Në qoftë se shtëpitë e të dhënave në veri-perëndim
konfiskimin, së paku nuk dëmtojnë chi vlefshme, por ende çon në një reduktim të
djem (trigram Chien-artit, pasi ka prekur dhe vajzat në e vjetër
Kina nuk është vlerësuar). Është gjithashtu shumë e pafavorshme për sistemin e frymëmarrjes.
13. Nëse strehimit bazë pushimeve në jug-lindje, është para së gjithash, negativisht
për lindjen e bijve dhe të bijave të rritet, por në fund, asnjë të keqe
pasurimin. 14. Nëse strehimit bazë pushimeve në jug-perëndim, është e keqe për
stomak dhe zorrë, por në aspektin social (, karriera paga), në të kundërtën,
dobishme. 15. Nëse strehimit bazë pushimeve në veri-lindje, edhe pse nuk është
ka probleme sa më shumë, por ajo mund të ndikojë ndihmon tretjen e ushqimit
sistemit. 16. Nëse bazë është në shtëpi ose dhomë në aspektin e së drejtës të gjatë, dhe e majta
Me pak fjalë, ishin bijtë e lindur apo të bëhet jetimët, apo e varfër.
17. Nëse forma bazë e shtëpisë ose dhomë në para është e gjerë, dhe prapa të ngushtë, duke formuar një
sipas llojit të përmbysur shkallë, pasi që jetojnë këtu e vështirë për të mbajtur
do të thotë numri i njerëzve është ulur gjithashtu. 18. Nëse bazë është në shtëpi ose dhomë
Në anën tjetër, një front të ngushtë dhe të pasme të gjerë, duke formuar, në dukje si një shkallë
pasi që jetojnë këtu nuk pasuruar vetëm, por bubullimë. 19. Në qoftë se
bazë ose në shtëpi dhomë formon një formë trekëndëshi, buzë para
extension pasme quhet "me kokë poshtë me një furçë." Pasi që jetojnë këtu
dhe njerëzit, dhe pasuria janë të humbur. Veçanërisht e lehtë që të ndodhin mjerimin e sjellë nga
gratë, apo fatkeqësi kërcënon vetë gratë. Kur tip mbrapa dhe
para të gjerë, ajo quhet "Mars tërheq bisht". Kjo është shumë e keqe: nuk mund të jetë
vetëvrasje, sëmundje të pashërueshme. 20. Nëse bazë është në shtëpi ose dhomë në të majtë
të gjatë, të shkurtër dhe të drejtë (duke kërkuar nga derë e parë), atëherë qëndrojnë
këtu e gjithë familja vuan. 21. Nëse të gjitha qoshet e shtëpive bazës 4-të apo formë
dhomë ka konfiskimet, atëherë nuk mund të jetojë në të gjitha. 22. Nëse strehimit bazë ose
formën e dhomës - një drejtkëndësh, që shtrihen nga veriu në jug, kjo është një lumturi e madhe,
banorët do të jetë i pasur dhe i famshëm, që të ketë shumë fëmijë dhe nipërit e mbesat për të jetuar në
gëzim. 23. Në qoftë se kjo është një drejtkëndësh, që shtrihen nga lindja në perëndim, ajo
negativisht, veçanërisht të këqija në anët veriore dhe jugore. 24. Nëse baza e
shtëpi ose dhomë formë dhe nga veriu dhe jugu ka pikë (në aspektin e - si
shkronja "H"), pastaj qëndroni këtu përherë mund të lindin gjykatës
gjyqësore, dhe njerëzit shpesh do të merrni të sëmurë. 25. Nëse këto nivele në lindje dhe perëndim,
këtu të gjitha është e qetë, por është e nevojshme që jeta ishte e zakonshme. 26.
Nëse forma bazë e shtëpisë ose dhomë vetëm në lindje ka një sekuestrimit, është e mundur
Efekti i fshehur, e cila çon në një mungesë të veshjeve apo ushqim. 27. Nëse sekuestrimi
vetëm në perëndim, ajo është konsideruar të jetë një fatkeqësi e madhe për të jetuar këtu nuk mund të
në çdo rast. 28. Nëse forma bazë e shtëpisë ose dhomë ka një pushim vetëm
nga jugu, ka një tendencë të fortë për pasuri, por familja janë të vazhdueshme
mosmarrëveshjet dhe skandale, nuk ka paqe. 29. Nëse prerë vetëm nga veri, kjo është
konsiderohet të jetë një fatkeqësi e madhe, kërcënimin e vazhdueshëm e zjarreve. 30. Nëse baza e strehimit
ose dhomë është një katror, ​​pastaj të qëndrojnë këtu një lumturi të madhe, të gjitha
familjare duke pritur për pasuri dhe begati. 31. Nëse ka një pishinë në frontin e banesës
hënë-formë, anën e jashtme ovale, ai bëhet i
aftësinë për të grumbullojnë pasuri latente pandershme. 32. Nëse strehimit bazë ose
formojnë dhoma para është e rrumbullakët, katrore mbrapa, pasi që jetojnë këtu
do dhe të pasurisë dhe fisnikëri. 33. Nëse në jug të banesës është hapësirë ​​boshe,
kjo i atribuohet lumturi e madhe, që jetojnë këtu zbut zemrën. 34.
Në oborrin e shtëpisë tuaj të banimit nuk mund të mbjellë pemë më shumë - ndryshe probleme.
35. Midis shtëpive (sidomos kur baza është oborr në formë patkoi ose katrore)
në çdo rast jo mbjelljen e pemëve ose oborr konkrete - ndryshe fatkeqësi.
36. Banesa oborr mund të hapë tullave dimensionale apo pllaka guri, ose
do të tërheqë energji negative (Yin), fati i familjes dobësojnë. 37. Në qoftë se
përrua që rrjedh në oborr, është e telashe të mëdha. 38. Ambient shtëpi mur nuk duhet të
të jetë shumë i lartë (si ata të ndërtojnë një mbrojtje kundër hajdutë), ose të gjallë
do të jetë "hunted si kafshët", dhe kanë nevojë për të arritur. 39. Muri rrethues nuk mund të
vendosur shumë afër shtëpisë: 60 cm më afër 40. Kur jeton në një shtëpi të madhe
pak njerëz, është e keqe: e fatit të të çojë në varfërimin e familjes. 41. Kur shtëpia
banorëve të vogla, dhe shumë, kjo është lumturia: fati i familjes famë dhe pasuri.
42. Kur shtëpia në kërkim jug, ajo është zakonisht një ide e mirë. 43. Strehimit, ku gjatësisë
thellë është më e madhe se gjerësia tërthor, lë të kuptohet se në kohë të fat-(kërkim nga
derë). 44. U-formë shtëpi, ku "kryq" është shumë i hollë dhe të gjatë,
kërcënuese astmë. 45. Numri i dhomave në shtëpi ndikon në gëzimet dhe hidhërimet. Një gjë
dhomë - një lumturi 2 - asnjë të keqe, 3 - Problemi eshte, 4 - edhe probleme, 5-7 - lumturinë,
8 - fatkeqësi, 9 - Lumturia (dhe të lejojë për një kuzhinë, banjo, etj). 46. Kur e parë
dhomë gjallë, ose rri kot është e vendosur në zemër të gjitha dhomat, ky i madh
lumturi. 47. Kur dhomë në shtëpi më të madhe të zonës së 8 katrore
metra, kjo është një fatkeqësi e madhe. Nëse qendra e shtëpisë është një zonë hapësirë,
pastaj fëmijët dhe nipërit do të padisiplinuar, dembel, rezultojnë në një humbje të pronës.
Nëse një dhomë nuk është në qendër dhe në vende të tjera, ajo ende do të jetë
një tendencë për familjen gradualisht zahireet. 48. Nëse qendra e shtëpisë
ka hapësirë ​​të papërdorur, kjo është një fatkeqësi e madhe. Nëse qendra është e vendosur
Patio (në kinezisht - "qiellor mirë"), kuzhinë ose banjë,
është konsideruar gjithashtu të jetë vendosja e pa fat, duhet të jetë e mundur për të shmangur.
Ajo është e mirë për të vendosur në qendër të dhoma gjumi. 49. Dhoma gjumi master në qendër të shtëpisë
- Një lumturi e madhe. 50. Nëse hyrja kryesore dhe derën e pasme janë në shtëpi
një linjë, atëherë kjo është për shtëpi shumë të mirë. 51. Nëse familja jeton në një dyqan
atëherë kur dyqan është e vendosur në veri-lindje ose në jug-perëndim të vendbanimit,
kjo është shumë e keqe. Këto dy fusha të tërhequr negative (Yin) e energjisë
pozita tregtare është zvogëluar domosdoshmërisht financimi do të jetë gradualisht
zhduket. 52. Në një banesë të veçantë nuk mund të ketë një derë të pasme, përndryshe
nuk mund të jetojnë atje gjatë, sepse ajo do të dëmtojë, kryesisht bashkëshortëve.
53. Nëse një strehim të veçantë i drejtohet në jug, dhomë të gjallë të vendosura në perëndimore
anë, dhe para oborrit - në lindje, kjo është një lumturi e madhe. 54. Kur gjumi
dhe hyrjen kryesore janë në të njëjtën linjë, kjo është një lumturi e madhe. 55. Kur
dhoma gjumi ndodhet pranë në kuzhinë, është e telashe të mëdha. Kur e ardhshme në dhomë gjumi
postuar furrë ose furrë, ajo nuk është e dobishme, sidomos për fëmijët. 56.
Dhoma gjumi nuk duhet të bëjë një veshjet e rrobave, të vjetëruara, ose
- Telashe të mëdha. 57. Vendndodhja enët ose pllaka në lindje ose në jug-lindje
- Një lumturi e madhe. 58. Në pjesën jugperëndimore të kuzhinës në shtëpi nuk kanë.
59. Gjumi për njerëz të moshuar për të rregulluar në një pjesë të jug-lindore të shtëpisë.
60. Jeta dhomë e zakonshme (dhomë argëtimi, festimet) nuk duhet të vendosen
në anën jug-perëndim. 61. Gjithashtu nuk është e mirë në anën jug-perëndim të vendbanimit
vënë një banjo, dhe në veri-lindje - është edhe më keq. 62. Nëse tualet
në qendër të shtëpisë, banorët, veçanërisht pronari, është e lehtë për të marrë të sëmurë. 63. Në qoftë se
tualet në banjo është i drejtuar në veri, kjo është një tragjedi e madhe që është e vështirë të matet.
64. Nëse tualet dhe hyrjen kryesore të strehimit në një drejtim do të
ndikim të fshehura në banorët, duke kontribuar në sëmundjet neoplastic.
65. Në qoftë se kushtet e lejojnë, në perëndim të sallës kryesore (duke mos përfshirë extensions
dhe objektet ndihmëse), të ndara nga dhoma fqinje kryesore
faqet, duke krijuar që jetojnë, në intervalin - korridori që lidh. Kjo është një e madhe
lumturi. 66. Nëse shkallë është pikërisht në qendër të shtëpisë, kjo është një i madh
probleme. 67. Në qoftë se dritaret brenda në shtëpi u hap në lindje, ai
më të mirë. 68. Megjithatë, kjo çon në periudha të parregullta të grave, të cilat
keq. 69. Nëse në shtëpi, në shtëpi në pjesën perëndimore të dritareve mund të hapet
në jug, gëzimi e në rritje, dhe uljen pikëllim. 70. Kur jeton familja
në dyqan, duke krijuar një vend për objektet e shenjta fetare, këtë ngrohtë
nuk duhet të shkojë jashtë, pra, ajo duhet të krijojë një të padukshme për kalimtarët
vend. 71. Në shtëpi me një numër të vogël të ngrohtë kultit lokaleve ju mund të vendosni
në një dollap me kyç mur. 72. Kur qepalla e në çati, ose dielli ballik
"Përshkuar nga një pemë" (dmth., një e drejtë dru në para), kjo është një fatkeqësi e madhe.
73. Kur një strukturë të varur mbi katin e parë (mbi harkun) bëjnë në dhomë të gjallë,
kjo është një fatkeqësi e madhe. 74. Kur dhomë është një shtyllë, me të gjitha katër
anët e të cilit kanë dyert, kjo është një fatkeqësi e madhe që të çon në shtëpinë e sëmundjes.
75. Nëse ju mund të shihni nga posti jashtë në dhomën kryesore në anën e përparme e familjes
mund të jenë fëmijët e pavëmendshëm. Kjo duhet të shmanget. 76. Nëse trare kryesore
në çatinë e shtëpisë përhapet në dhomë nuk është në një vijë të drejtë, sidomos në një histori-
shtëpi, ajo do të mbizotërojnë mbi problemet e mëdha në shtëpi. 77. Gjatë ndërtimit të
Polet House duhet të trarëve të mëdha. Posta e rrezja e sipërme është zgjedhur
një ditë të lumtur dhe atë ditë është i montuar. Nëse një ditë nuk është i plotë,
është dita e parë e lumtur vënë shtyllat, dhe një tjetër të vënë një ditë të lumtur
ato rreze e sipërme. Përndryshe - një fatkeqësi e madhe. 78. Nëse dysheme në dhomën e
dhe seksi jashtë janë në lartësi të ndryshme, në dysheme në dhomën duhet të jetë
më lart, ose mund të jetë lehtësisht, sëmundje zjarre, konfliktet dhe kontradiktat.
Lartësia më e përshtatshme kat - më pak se 45 cm 79. Nëse shtëpia nga e para
anë është W-formë protrusions, atëherë ka një tendencë për të zjarrit dhe shpërndarje
pasuri. Kjo duhet të shmanget. 80. Nëse shtëpia, duke kërkuar në profil ka
parvaz, dmth, kurriz të kandidojë në mes të lartë dhe të ulët rreth tehe, është e
fatkeqësi të çon në harxhim të pasurisë, do të shkaktojë braktisjen. 81.
Kur toka është e butë me strehim - një problem të madh: një tregtar nuk mund të jetojnë,
personi mesatar do të jetojnë, por zahireet. 82. Shtëpia, e ndërtuar mbi ish-
mirë - për fat të keq: mund të ketë iluzionet vizuale dhe auditory,
e nevojshme për të varrosur të vjetër të mirë. 83. Para se të ndërtuar një shtëpi në tokë
ku ka pasur dendur e barit dhe pemëve, është e nevojshme për të çrrënjosur rrënjët e tyre
ruajtura ndryshe rrënjët e mjerimit dhe fatkeqësi do të pasojnë njëra pas tjetrës,
ndërsa jetojnë në një ngjarje të shtëpisë do të shkojë në fund, dhimbjet dhe vështirësitë
shkoni suksesion të vazhdueshëm. 84. Kryer ndërtimin e shtëpisë nga ana e pasme
të para - një lumturi e madhe, por për të zhvilluar në brendësi të fasadës - pafavorshme.
85. Në një shtëpi banimi për kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj ju nuk duhet të bëni riparime të pjesshme:
Për shembull, bëj sërish kuzhinë ose dhomë gjallë, ose punët e familjes do të ngadalësohet,
fëmijët e nipërit e mbesat-nuk do të ndjekë nga brezi në brez dhe në fund
e mundur që gara do të ndalet. 86. Në qoftë se banesa ishte fillimisht një martesë ish
dhomat, më vonë konsiderojnë të mjaftueshme dhe do të organizoni në katin e tretë, kjo është e vërtetë
në telashe të mëdha. 87. Në qoftë se dy shtëpi të kombinuar në një, lidh shufra, ajo
problem i madh: jo vetëm degradimin e familjes, ekonomia është në rënie,
por shpesh në shëndetësi dhe të çara, dhe në emër (fama). Qepalla
kombinuar, dhe ndarjen e poleve të parë mund të thyer, duke rënduar fatkeqësi
dhe mund të çojë edhe në vdekje. 88. Në qoftë se shtëpia është ndërtuar dobët dhe në boshllëk
penetron era - një fatkeqësi e madhe: në shtëpinë e të duket i sëmurë, në shtëpi
shpesh e shohin ëndrra të çuditshme dhe të këqija. Çara janë shpesh në dyer dhe dritare
hapje apo nyjet në njësi mur, kjo duhet të trajtohet me kujdes.
89. Nëse qëllimi i dhënë strehim apo luksoze tip për dekorimin në mur
var sende shumë dekorative, kjo është një fatkeqësi e madhe. Në qoftë se
njëjtë nga jashtë e bukur, por qëllimi - të pastër, ajo është - lumturi. 90. Nëse gjatë
ndërtimin e lëndës drusore të përdorur në formë të përmbysur, është një fatkeqësi.
Kur poligon i pemës është e drejtuar lart dhe nga lart-poshtë, duke pritur në shtëpi për katastrofë.
Nga shtëpitë e moderne betonit nuk është rasti, por korniza dyer,
dritaret janë bërë shpesh prej druri, kështu që e mësipërme duhet të merren parasysh, në veçanti
kur për hir të ekonomisë të përdorimit të materialit dhe lidhjet e futur. 91. Në të vetme-katëshe
shtëpitë e herpes në çati nuk duhet tundur. Nëse stuhi dhe rrufe, ose njerëzit,
zalezshy për herpes çati dhe ndarë për të riparuar menjëherë, përndryshe,
Për fat të keq, kafshët shtëpiake janë të sëmurë. 92. Kuadër derë apo derë shtylla
nuk duhet të ketë kthesa, përndryshe është e lehtë të lindin sëmundje. 93. Më
dera në një shtëpi të vogël - fat i keq. 94. Kur e shtëpisë është një oborr,
dhe kanalizimeve të vendosur në jug-perëndim - një fatkeqësi e madhe, fat i keq
dhe në qoftë se nuk ka oborr. (Jug-Perëndim më vonë në qark e qiellit, që është
më të mirë.


Share This Post: