Pezmatim i lëkurës - kjo ështëinflamacion të lëkurës , si përgjigje ndaj
stimujve të jashtëm .

Si rregull, dallimin në mes të dermatit kontakti dhe toksidermii. Ekziston edhe një pezmatim i lëkurës
përfshijnë sëmundjet e lëkurës në vijim: pezmatim seborrheic (zbokth,
fytyre, fytyre, pimples), dermatit atopic (dermatit atopic), herpetiformis pezmatim i lëkurës,
ekzema prurigo (prurigo) dhe të tjerët. Zakonisht, pezmatim i lëkurës është një afat-shkurtër
natyrës, të shkaktuara nga një shkak i njohur ose një numër arsyesh. 1. Simptomat
dermatit kontakti të thjeshtë të ndodhë menjëherë ose menjëherë pas së parë
kontakt me një ngacmues. Në një dermatit kontakti të thjeshtë është të drejtpërdrejtë
dëmtimin e indeve të lëkurës (abrasions, djegie termike dhe kimike, ngrirja).
Një shembull i një dermatit kontakti të thjeshtë është dredhkë helm, në të cilën
lëkurën e disa njerëzve është e mbuluar me flluska të kuqe itchy. Kur manifestime
dermatit kontakti të thjeshtë për të përfunduar stimul
të tilla si djegiet kimike duhet të hiqen menjëherë nga lakmusi
sipërfaqe të lëkurës. 2. Pezmatim akut ndodh pas kontaktit me një ngacmues
dhe zhduket pas ndërprerjes së stimujve ekspozimit. Forma kronike
Pezmatim i zhvillon pas kontakteve të përsëritura, vazhdon gjatë
të gjatë, që rrjedhin me acarimin. 3. Kontakt alergjike
pezmatim i lëkurës i shkaktuar nga mbindjeshmërisë vonuar. Simptomat e dermatit
shfaqen direkt në zonën e lëkurës në kontakt me alergjen.
Alergene mund të shërbejë një shumëllojshmëri të substancave (p.sh., formal, kimike,
alergeneve perimeve, etj.) Dermatit alergjik kontaktoni zhvillon
nga një deri në disa javë pas ekspozimit ndaj një ngacmues. Manifestimet
dermatit alergjik kontaktoni janë: skuqje të ndritshme të lëkurës, eritemë
me edemë të shënuar, fshikëza, dhe madje edhe blisters hapur dhe duke e lënë
Erozioni oozing (lagështi). Dermatit atopic ndodh, dhe varet në
çdo rast vetëm në nivelin e mbindjeshmërisë dhe
veçanërisht nga një predispozitë trashëguese të reaksioneve alergjike.
Trajtimi i dermatit atopic është reduktuar dhe zhvilloi një dermatolog para
vetëm për të identifikuar alergjen. Gjithashtu kërkon një analizë të plotë
Historia e sëmundjes dhe identifikimin e mëvonshëm të agjentëve të jetë e mundur etiologic.
Në trajtimin e pezmatim i lëkurës janë përdorur nga mjekësia lokale dhe të përgjithshme
fondeve. Kur simptomat janë dermatit kontakti të thjeshtë është e rëndësishme që të ndalojë menjëherë
veprimin e stimulit, të tilla si djegiet kimike duhet të jenë menjëherë të
hiqni agjent nga lëkura. Në acarimin e rënda të pezmatim i lëkurës është e nevojshme
spital me terapi lëngun (gemodez, reopoligljukin)
hemosorption, plasmapheresis. Duke shfaqur industrisë turistik dhe afatgjata
climatotherapy (nekolko për vite, rregullisht, në një klimë të ngrohtë
zonës). Me qëllim të parandalimit dermatit atopic është e rëndësishme për të informuar të përshtatshme
dhe mbrojtjen e personelit në industri të ndryshme, veçanërisht industritë kimike.
Për të parandaluar zhvillimin e dermatitit duhet të menjëhershëm cleanup
vatra e infeksionit. Në parandalimin e aplikimit dermatit luan një rol të rëndësishëm
antibiotikët dhe droga të tjera është treguar në mënyrë rigoroze. Për parandalimin e
industri të rëndësishme turistik, përputhje me dietë të pamjaftueshëm dhe një climatotherapy të gjatë.

Share This Post: