Çikore , lartësia barishtore shumëvjeçare prej më shumë se 1 m. Në vitin e parë të jetës
çikore formon një rozetë e lë pinnately runcinate - .
Çikore ka një gjethe rrjedhin , rodolgovato - heshtak , pothuajse të gjithë .

Bloom fillon në vitin e dytë të bimësisë. Lulëzuar zgjat nga korrik-gusht,
në disa vjet, i shtyrë deri në vjeshtë, e cila parashikon shtesë
bletët mbledhin mjaltë të ushqyerit e nektarit dhe polenit. Tufë lulesh përbëhet nga
12-20 lule vetëm kallam biseksualë të vogla, të mbledhur në një relativisht të
shporta të mëdha drita blu, e vendosur kryesisht në skajet e degëve
dhe të kesh dy rreshta mbështjellësve. Achenes Frutat, çikore. Çikore rritet wildly
pothuajse kudo - në rrugë, në livadhet dhe tokat e mbeturinave, scrublands
dhe skajet e pyjeve, duke preferuar kodrat ultësirën dhe mbi fusha të thatë
habitatit. Me përdorimin terapeutik të rrënjët çikore për të. Ata kanë një hidhur
shije, të ndihmojë për të përmirësuar tretjen, e përdorur në sëmundjet e ndryshme
Traktin gastrointestinal është pothuajse nuk ka contraindications kanë efekt choleretic, kështu që
përdorur në trajtimin e sëmundjeve të mëlçisë, traktit biliar. Harvest
rrënjët çikore është më e mirë në vjeshtë. Gërmimi, ata janë të pastrohen nga toka dhe të thata. Lë
Varietetet e sallatë të çikore përdoret si një vitaminë (dhe
stimuluese tretje) pjesë e ushqimit klinike, të cilat në të kaluarën
dekadave është bërë gjithnjë e më popullore. Grow çikore dhe për të trasha
me këmbë në formë rrënjë që është përdorur për prodhimin e zëvendësues kafe.
Sot është një e lehtë shumë popullor për të përdorur pije çastit përmbajnë
çikore pluhur dhe elbi me echinacea shtuar, xhensen, hardhi kineze manjolia
Rhodiola Rosea ose të prodhuara në Ukrainë. Infuzion të çikore ndihmon
diabet.

Share This Post: