Ne dëgjojmë shumë për këtë kur të marrë medikamente të caktuara duhet të përpiqen
të mos të shqetësojnë microflora stomak. Dhe kjo në përgjithësi është
këtë microflora , dhe nëse bakteret tona stomak ?

Është e njohur se zorrët e njerëzve të shëndetshëm është një "parajsë" për 700
llojeve të ndryshme të mikroorganizmave. Shumica dërrmuese e tyre, përkatësisht 99%
- Është e baktereve të dobishme. Përqindja e mbetur i takon patogjene
microflora. Ajo zakonisht i referohet staphylococci, kërpudhave, E. coli
etj Nëse kushtet e zhvillimit të tyre janë të favorshme, ata
fuqimisht do të zhvillojë, duke shkatërruar të llojeve të baktereve të dobishme dhe të provokuar
sëmundje të ndryshme. Në këtë rast, pse baktereve të mira? A
për të rritur aktivitetin e fermentimi traktit gastrointestinal. Kjo përfshin
normalizimit të metabolizmit, proteolysis, një asimilim të plotë të mineraleve
vitamina, etj Përveç kësaj, microflora e zorrës së trashë kontribuon në
të ruajtur ekuilibrin e ujit mineral dhe në trup. Sidomos në këtë
Plani duhet të identifikojnë bifidobacteria, të cilat nuk janë të lidhura me sëmundje të
Traktit gastrointestinal. Riprodhimit të këtyre baktereve janë të kufizuara i mikroorganizmave të dëmshëm - Përkundrazi
Salmonella dhe Shigella. Përveç kësaj, të ndihmojë zhvillimin e bifidobacteria
vitaminë B grup, i cili përfshin thiamine, biotin, balamin, etj Nëse
përpiqet për të kuptuar pronat e dobishme dhe karakteristikat e bifidobacteria
bëhet e qartë se pse shumica e nutritionists këshillojnë të përdorin më shumë
produkte natyrore bazuar në qumësht i thartuar, e cila përmban këto dhe
bakteret. Gjithashtu e plotë të këtij lloji të baktereve dhe qumështit të gjirit
Prandaj me të drejtë konsiderohet se fëmijët e ushqyer qumështit të gjirit
shumë e mirë për shëndetin e tyre dhe të mbrojnë ata nga dysbiosis dhe uljen
imunitet. Duke folur për lactobacilli, ato "jetojnë" në një shumëllojshmëri të
pjesët e traktit gastrointestinal, si dhe në, ezofag gojë zgavër dhe rektumit. Objektivi kryesor
lactobacilli është reduktuar për të mbrojtur trupin. Këto baktere prodhojnë antibiotikëve
origjinë natyrale, të cilat mund të shtypur zhvillimin e putrefactive
microflora, etj Përveç kësaj, ky lloj i baktereve pengon zhvillimin e
kanceri i zorrës së trashë dhe kancerin e gjirit, ato forcojnë sistemin imunitar dhe është i shoqëruar
thithjen e hekurit dhe kalciumit. Ndërkohë, nëse numri i lactobacilli do
pakontrolluar të rritet, ajo mund të jetë e rrezikshme për organizmin,
sepse në këtë rast, ato mund të shkaktojnë infeksione fungale të lëkurës dhe
candidiasis.

Share This Post: