Rada Verkhovna , siç pritej , ka bërë një sqarim të ligjit anti-korrupsion ,
i cili u miratua , por nuk ishte dërguarpresidentit për nënshkrim .

I ndryshuar, parashikon se transaksionet financiare i nënshtrohen
monitorimin e detyrueshme financiare në qoftë se shuma është e barabartë ose e tejkalon
UAH 150 mijë . Më parë afati është caktuar në 50 mijë UAH . siç është raportuar
UNIAN , kryetar i komitetit për politikë ligjore Mishchenko Sergei
( BYuT ) , të zemëruar nga vendimi i Parlamentit . Sipas deputetit, kur ligji
konsiderohet në leximin e dytë , kryetari i takimit të Kuvendit
me zë e quan me vlerë 50 mijë UAH , dhedeputetë votuan për propozimin .
Për disa arsye të çuditshme kishte 150 numri 000 hryvnia . " Ku ka ata marrin
këtyre 150 000 , nuk e votimit sot , këto ndryshime ,ndryshim "- është në mëdyshje
Mishchenko . Sipas mendimit të tij , vendimi i parlamentit - " është absurde që në të gjitha
eliminon çështjen e deklarimit të të ardhurave të subjekteve të korrupsionit
dhe familjet e tyre . " Më herët , zëvendës i Popullit Genadi Moskal vuri në dukje se
për shkak të shkeljes së ligjit anti-korrupsion - duke e bërë procedurat do të jetë pa
Punës për të apeluar në Gjykatën Kushtetuese .

Share This Post: