Nëse çdo ditë për të ngrënë domate , atëherë kjo do të zvogëlojë
kolesterolit dhe presionin e gjakut , duke mbrojtur veten kundër zhvillimit të kardiovaskulare
sëmundje , gjeti një grup ndërkombëtar i shkencëtarëve të cilët kanë punuar nën drejtimin e
Universiteti i Adelaide .

Sipas shkencëtarëve ,pigment të kuq e domate - lycopene - ka antioxidant
Prona të nevojshme për shëndetin . Rezultatet përkatëse u botuan
në Maturitas ditar, njoftoiTimes Hindustan . Baza e vënë
të dhënat mbi efektin përmblodhi e lycopene ushtruar mbi kolesterolit dhe gjak
, presion dhe analiza e 14 studimeve të kryera mbi të kaluarën
55 . Pra , nëse ju merrni një e përditshme 25 miligram lycopene , mund të
reduktuar nivelin e kolesterolit deri në 10 % , tha Dr Karin martuar , drejtor
grupi kërkimore. Pra , çdo ditë është për të pirë 500 milliliters
lëng domate ose të hahet 50 gram paste domate . Kjo mund të krahasohet
me efektin e doza të vogla të barnave që janë të përshkruara zakonisht për njerëzit
me nivelet e pak të lartë të kolesterolit , por paefekte anësore . hulumtim
gjithashtu tregoi se ngrohjes fizikisht lycopene domate të lejojnë më të mirë
asimiluar .

Share This Post: