Në dërgesat Unë e katërta e këtij viti , të telefonave mobil dhe smartphones
në Ukrainë në shprehjen pjesë ishte 1 , 9 milion njësi dhe u rrit me 18 % krahasuar
me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar

Këto të dhëna janë paraqitur në raportin tremujor kompani hulumtuese
«IDC Ukrainë." Ekspertët theksojnë se pas rritjes eksplozive në furnizimin me celular
pajisje të vitit të kaluar, kur shitjet në krahasim me 2009 është dyfishuar,
Ka disa stabilizimin e tregut. Kujtojnë se në vitin e kaluar
Ukraina e kishte furnizuar rreth 8 dhe 7 milion telefona mobil dhe 966.000 smartphones
Sipas të njëjtës kompani. Situata me inventar pashitur
terminale celular nuk janë aq të rëndësishme si treg notebook. Si
analistët IDC, edhe pse disa shitësit, dhe tregojnë praninë e të
modele depo importuar më shumë se tre muaj më parë, por shpresa është
që shesin-nga të tremujorit të dytë do të jetë më e madhe se vëllimi i furnizimeve dhe në krye
vit akademik, kompania do të takohet me pa ruajtjen e tepricave. Lider botëror
dërgesat e smartphones në tremujorin e I të vitit 2011 vazhdon të jetë një finlandez
«Nokia», edhe pse kompania «Apple», e cila zë vendin e dytë, është e ndarë
më pak se 6 milionë njësi. Tregu i përgjithshëm i smartphones në periudhën
ishte 99, 6 milion njësi, pothuajse dyfishi i furnizimit të ngjashme
periudhë të vitit të kaluar - 55, 4 milion aksione.

Share This Post: