Në " Gazprom ", duke këmbëngulur serishikimin e çmimeve të gazit është e mundur vetëm në rast
pranimin e Ukrainës në Bashkimin Doganor , ose nëse një ndërmarrje e përbashkët mes
" Gazprom " dhe " Naftogaz " . Kjo është thënë nga burimi në Ministrinë e Ukrainës
karburantit dhe energjisë të gazetës " Kommersant -Ukrainë . "

" Në prag të bisedimeve , " Gazprom ", deklaroi ka për të na se formula është e mundur revizioni
vetëm në gjendjen e bashkimit doganor Ukrainës ose një ndërmarrje të përbashkët
në mes të " Gazprom " dhe " Naftogaz ", - tha burimi . i rangut të lartë
burim në Ministrinë e Energjetikës vuri në dukje se " Gazprom " ka paralajmëruar Kiev për të rritur
Çmimet në tremujorin e 4 për $ 390 - $ 420 për një mijë metra kub (aktualisht
rreth $ 350) . Ukraina, nga ana e tij , tha se nëse Rusia nuk do të kundërt
Formula çmimi , sepse ajo do të rrisë koston e transit të gazit përmes territorit ukrainas.
"Ukraina vuan humbje , pa kompensim . Pasi ne kemi rritur çmimin e gazit
na kompensuar pagesat e tranzitit , "- tha Kryeministrja ukrainase Nikolai
Azarov . Sipas tij , ai synon të diskutojë këtë çështje me Kryeministrin
Rusia e Vladimir Putin në një takim të ruso- ukrainase komision për
bashkëpunimit ekonomik në Moskë . Vini re se Kiev ka për qëllim të
uljen e çmimit të gazit për deri 240 $ për mijë metra kub . m

Share This Post: