Presidenti i Ukrainës Viktor Janukoviç mbështet reformën e pensioneve
në vend. Kjo u njoftua sot gjatë një konferencë në Kabinetin e Ministrave u tha
Zëvendës Kryeministri - Ministri i Punës dhe Politikës Sociale Tihipko ,
pas bisedës të djeshëm me presidentin .

" Ne biseduam për të ... Presidenti mbështet , ai e kupton se
e nevojshme , është koha për të kryer ", - tha zyrtari Në të njëjtën kohë, ai tërhoqi .
Gazetarët kini parasysh se reforma e pensioneve është iniciuar nga
një arsye - " ka ardhur koha . " "Fondi Monetar Ndërkombëtar ( FMN) këtu
në çdo gjë , është koha , ajo duhet të jetë për vendin tonë dhe të moshuarit tanë, "
- Addedzëvendëskryeministrit . Në lidhje me sindikatat e pensioneve të protestuar kundër
reforma , ai tha shkurtimisht : "Unë nuk jam duke shkuar për të qetësuar askujt gjitha konstruktive .
Unë kam konsideruar propozimet e sindikatave . " Vini re ,Rada Verkhovna ka kaluar i pari
leximin e një projektligji për reformën e pensioneve . Gjatë dy javëve të fundit
prezantoi ndryshimet e fundit dhe shtesat . Është e planifikuar që nesër , më 7 korrik,
zyrtarët e zgjedhur për të votuar ligjin në përgjithësi.

Share This Post: