Liberalizimi i tregut të këmbimeve valutore në qershor shkaktoi një kërkesë në rritje për
valutë , të cilat u rritën në treg të holla deri në 4 , dhe 6 miliardë dollarë . në
Personi fizik , sipas NBU , u tërhoq nga banka 1 , 2 miliardë dollarë.

Ekspertë financiarë thonë se nuk ka kërkesa të tepërta për popullatën e monedhës
dhe besoj se ajo shkoi në tregun e zi, i cili tashmë ka filluar për të luftuar
Banka Kombëtare të Ukrainës. Kërkesa për para, megjithatë, mund të provokojnë rregullatori duke nxjerrë
mbi shpengimin e obligacioneve qeveritare 8, 5 miliard hryvnia. Banka Kombëtare të raportuara
Në qershor të monedhës cash treg ka arritur në 4, 59 miliardë dollarë - një rekord
vëllim. Në muajin e fundit kanë blerë nga bankat e popullsisë 1, 69 miliardë dollarë
shitjen e 2, 9 miliardë. Gone nga bankat e një 21 miliardë dollarë
ende nuk sasia më e madhe këtë vit - në janar rrjedhje ishte 1, 33
miliardë. Bankers nuk e konsiderojnë një treg dinamik. "Ne nuk e respektojnë
eksitim të popullsisë, duke blerë valutë të huaj. Të gjitha të luhatjeve statistikore.
Radhët e gjata jashtë bankave ju nuk do të shihni kudo tjetër ", - vuri në dukje drejtori i Thesarit
"Raiffeisen Bank Aval" Vladimir Kravchenko. Gazeta komente të ngjashme
dhe të pranuara nga bankat e tjera. "Ndoshta shkoi në treg monedhën e zi, për të
blerjen e mallrave të konsumit të importuara, me atë që është bërë tashmë një luftë
Banka Kombëtare "- i referohet në versionin bazë të Drejtorit të analitike Ukrainës
Alexander Okhrimenko qendër. Recall, NBU ka për qëllim të kufizojnë huadhënien
popullsisë, duke provokuar rritjen e importeve të konsumit, në mënyrë të konsiderueshme më të rrepta të
standardeve për bankat e shitjes me pakicë. Për të përmbushur kërkesat shtesë NBU shitur
Ndërbankar 2, 05 miliardë dollarë nga blerë euro, franga zvicerane dhe
Australian dollarë për 557.000.000 dollarë. Megjithatë, rregullatori mund të
shkak të kërkesës për valutë. "Banka Kombëtare është Monetized në qershor 8, 5 miliardë
bono bono hryvnia e brendshme të thesarit. Ky çift rrotullues nuk mund të bëjnë presion mbi
tregun valutor ", - vuri në dukje drejtori i bankës më të madhe të thesarit në NBU shpjegojë.
se monetization ishte në tre mënyra. Bonove të thesarit është 4 miliardë hryvnia janë blerë
në bazë të Art. 2 i Ligjit № 639-VI, të cilin Ministria e Financave për të hyrë në kryeqytetin recapitalized
bankat. Nga kjo shumë, rreth 3, 4 miliardë hryvnia NBU blerë bono
e një kryeqytet të ri të rritur "Ukrgasbank", të tjerë - nga çështjet e mëparshme
bankat e tjera recapitalized. Një tjetër 3, 84000000000 hryvnia ishte drejtuar
Oschadbank për pagesën e depozitave të Bankës depozituesve Rodovid, "sipas
vendim i përbashkët i NBU dhe Ministria e Financave № 323 nga marsi 30. Mbetur bonove të thesarit
të 695.000.000 kontrollues hryvnia blerë në tregun e hapur përmes mekanizmit
dyanshëm çmimet. Banka Kombëtare ka rifinancuara edhe repo operacion
ndonjë institucion tjetër për një hryvnia 75 miliard. Rritja e obligacioneve qeveritare në bilancin e Bankës Kombëtare të Ukrainës u zhvillua
sinkrone me emetimin e letrave me vlerë të Ministrisë së Financave. 3 qershor qeveria rriti të tyre
Kapitali i autorizuar i "Naftogaz" deri në 3, 5 miliardë hryvnia për të zgjidhur
me "Gazprom". 10 qershor u investuar 604.000.000 hryvnia në "Oschadbank" për
pagimit të tyre të interesit për depozitat, "Rodovid Bank." Një 17 kapitalit qershor "Ukrgasbank"
është rritur në 4, hryvnia 3 miliard. Në "Ukrgasbank" njoftoi se për shkak të
obligacioneve qeveritare Monetized janë blerë nga letrat me vlerë qeveria e re, çift rrotullues nuk mund të
merrni në tregun e këmbimeve valutore. Aftësia për të kthyer depozitat e paguar "Rodovid
Bank "për 3, 4 miliardë monedha hryvnia në" Oshchadbank mohojnë "." No
nuk kishte rush - kryetar i bordit "Oschadbank" Podrezov Sergei.
- Vetëm në fillim të qershorit ka qenë një rritje lidhur me liberalizimin e
kushtet e tregtisë në tregun e Forex, e cila për javë të tëra ka qenë i fikur. "
NBU atëherë lejohet bankat të japin kuotën e monedhave në të dy drejtimet për një
Sesioni tregtare dhe për të shitur atë nga rezervat e tyre. Vladimir Kravchenko si
nuk sheh arsye për të rritur kërkesën për valutë në dy muajt e ardhshëm. "Pavarësisht
për të reduktuar fluksin e investimeve të drejtpërdrejta, NBU ka mekanizma për të balancuar
Ndërbankare ", - tha ai.

Share This Post: