Pesë kompani të shpërndarjes së gazit në Ukrainë do të bëhet në strukturën e " Gazprom "
dhe " Itera " . Kjo është transmetuar nga "Biznesi " .

Sipas gazetës, si "KES-Holding", asetet e kombinuar të energjisë
"Renova" Viktor Vekselberg, është shitja e strukturave të "Gazprom" dhe "Itera" shpërndarjes së gazit
rrjetit në Rusi. Nga IES përfshijnë "Chelyabinskmiskgaz", "Sibirgazservis", "Irkutskoblgaz"
"Kurganoblgaz", "Rrjetet Ural Gas", "SG-Trade", si dhe pesë të Zi
Ukrainë. Pasuritë janë të bashkuar nën emrin e markës "GASEKS", ato në përgjithësi të shërbejnë
më shumë se 4 milionë klientë - individëve dhe 20, 9000 ndërmarrjet.
Blerësit kryesorë janë strukturën e "Gazprom" shpërndarja "Gazprom gazit"
- Kjo kompani do të blejë të gjitha asetet, me përjashtim të "tubacioneve të gazit Urale", e cila
do të merrni "Itera". Shtoj se AES Corporation nga Shtetet e Bashkuara nuk e përjashton mundësinë
për të marrë pjesë në privatizimin e ardhshëm të energjisë Ukrainian, që do të mbahet
bien. Recall, 30 qershor, të pronës shtetërore Fondit të Ukrainës Alexander Ryabchenko
nënshkruar një shpërndarje mujore të aksioneve të kompanive shtetërore energjetike.
Sipas planit në muajin gusht do të shpallet tender për shitjen e aksioneve 45%
"Zapadenergo", 25% e "Kyivenergo" 50% "Zakarpateoblenergo" dhe
46% të aksioneve të "Cherkassyoblenergo." Në shtator do të shpallet tender për shitjen e
50% e "Dneproblenergo", 45% e "Krymenergo", dhe 50% e "Vinnitsaoblenergo."
Në tetor do të shpallet tender për shitjen e aksioneve 25% të "Dniproenergo," 40%
aksioneve të "Donetskoblenergo", 45% e "Chernovtsyoblenergo" dhe 26% e "Ternopoloblenergo."

Share This Post: