Kate , tiled me guri natyror , zjarri - rezistente , të qëndrueshme , gjatë të qëndrueshme .
Për më tepër , për shkak të shkëmbinjve të ndryshme natyrore mund të vënë në praktikë
idetë më të pazakontë vizatime kat.

Por, kur zgjedh një gur për dysheme duhet të kihet parasysh se të ndryshme
ushqen kanë karakteristikat teknike në shkallë të ndryshme. I thjeshtë
fjalë, një gur të bukur mund të rezistojë veshin keq. Prandaj, duke i dhënë
preferencë për një apo një formë tjetër, ajo duhet të jetë jo vetëm dekorative
kërkesat, por edhe kushtet që veprojnë në një fushë të veçantë. KRITERET
ZGJEDHJA për dysheme rreshtim në kryesore, llojet e mëposhtme të burimeve natyrore
Gurë: - vullkanik (granit, basalt, diabaz, porfir, etj) - sedimentare
(Gurit gëlqeror dhe ranor) - mermer. Granit, basalt dhe diabaz raft më të
rezistencë. Gëlqeror të përshtatshme për t'u përdorur si një shtresë kat
në varësi të dendësia e saj. Sandstones silicore dhe quartzites janë
shkëmbinj sedimentarë të dendur dhe të rezistencës konsumuarit nuk janë inferiore edhe
granit. Në të njëjtën kohë, gëlqere, gips dhe balte plazh zmeriloj
mjaft shpejt. Shumë lloje të mermerit karakterizohet nga rezistenca e ulët
pastrim në krahasim me llojet e tjera të gurit. Një nga karakteristikat e
Guri natyror është një dendësi relativisht të lartë pjesa më e madhe. Në këtë funksion
duhet t'i kushtojnë vëmendje të veçantë kur ju marr një gur
për dysheme, tavane, që gjendet në komunikim. Duke qenë se treguesit
pastrim dhe dendësia e pjesa më e madhe e llojeve më kanë gurë të mëdhenj
parametrat luhatje (shih tabelën), para se në fund të përcaktojë
me race të zgjedhur, ata duhet të bëjnë një analizat laboratorike të plotë.
KËRKESË Siç e dini, në katin e bërë prej guri natyral të ftohtë dhe të vështirë, dhe
Prandaj për momentin nuk është përdorur gjerësisht. Kati i guri,
të ngjarë të jenë të lidhur me shumicën prej nesh me kështjella të zymtë të Mesjetës.
Megjithatë, designers brendshme janë në asnjë nxitim për të braktisin bukurinë mosha-e vjetër:
kate e gurëve dekorative janë shumë të suksesshme në lokalet moderne,
të cilat janë me qëndrueshmëri të një rëndësie të madhe dhe bukuria estetike e seksit. As
mermer i pakrahasueshëm, si gjithmonë, pavarësisht nga konkurrenca. Për shkak të racës
kate mund të gjeni një vështrim të vërtetë fisnike dhe të pasur, dhe një shumëllojshmëri të vizatimit
befasi edhe estet më të kërkuar. Dysheme mermeri në dhomat e përdorur
muzetë, galeritë, lobet e teatrit, rezidenca, etj, që është në lokalet
për të cilat paraqitjen e seksit në mënyrë të rëndësishme si forcën e saj. Gur ranor
dhe gëlqeror përdoren për rreshtim të gjinive në fusha të tilla si dyqane,
lobet e shtëpive të banesës, etj, granit basalt dhe të tjera vullkanik
rezistencë të shkëlqyer për pastrim e race, por sepse ato janë përdorur për dekorimin
kate, të cilat janë të nënshtruar më pas të stresit të rënda mekanik
- Për shembull, në ndërtesat publike, hekurudhore stacione etj diabaz dhe basalt
homogjeniteti të ndryshme, dendësinë e strukturës, por për shkak të kostos së lartë të
përdorur në zonat ku është e nevojshme rezistenca acid. , Ngjyra, cilësi
Dhe textures prej guri dekorativ mund të vlerësohet nga tre parametra kryesore:
, ngjyra, cilësi dhe cilësi. Kështu, ngjyra e çdo gur të përfshijnë koncepte të tilla
si, ngjyrë mbushje dhe butësi (shkëlqejë). Cilësi e guri (foto) gjithmonë
unik, stresi saj me trajtim të veçantë dhe të prerë.
Së fundi, cilësi (në fakt, sipërfaqe) - një nga karakteristikat më të rëndësishme
rock, modifikuar që mund të transformojë ndjeshëm ngjyra dhe cilësi.
Nëse ne flasim për llojet e mermerit, më të vlefshme është konsideruar të jetë e bardhë, e cila
duke luajtur në diell, por kjo stuff nuk është shumë e
forcë dhe është e shtrenjtë. Përveç kësaj, ka ende të zezë, gri,
rozë, blu, jeshile, e kuqe, kafe hije, si dhe
mermeri me vija me ngjyrë, algat model fosilizuara dhe koralet.
Granites janë nga e kuqe të gjakut të rreptë të zezë dhe gri në dhe të rralla
qielli-blu, ndërkohë që mundësitë e mjaftueshme textural. Gur ranor
qenësishme në hues diell. Gur gëlqeror është i përbërë kryesisht nga predha
kafshëve detare dhe fragmente të tyre, të cilat formojnë strukturën e saj të veçantë. Faturuar
trajtimi është se para pllakë guri është nënshtruar
sulm të ndryshme mekanike ose kimike. Terren "The Rock"
është marrë nga cleaving sipërfaqe me copa të mëdha. Krijuar
efekt sikur terrenin natyral ndarë me lartësi deri në 5-15 cm
Cilësi shumështresor është arritur me ndihmën e diamanti pa blades, përpunimin
prej guri, ju mund të merrni një sipërfaqe të përafërt me një rënie vertikale prej rreth
5 mm. Ground cilësi është e karakterizuar nga sheshtë, me parregullsi të vogla
sipërfaqen e gurit (ndryshimet lartësi - deri në 2 mm) me trajtimin e mëposhtme me një gërryes.
Shkëlqim cilësi tipike e mat sipërfaqe të qetë, pa shenja të dukshme të
trajtimin mjet gërryes dhe me një model të veçantë të racës.
Për një famë karakteristike lëmuar cilësi, poshtë për të pasqyruar
mjedis. Lustrim sjell dhe thekson natyrore dhe dekorative
pronat e gurit. Theksi duhet të vendoset në faktin se jo të gjitha racat e guri mund të jetë
polish. Për shembull, gur gëlqeror për shkak të strukturës së saj nuk mund të lëmuar,
sikur mjeshtri nuk e provoni. Por mermer apo granit krijuar vetëm për këtë
cilësi të shkëlqyer. Kur zgjedh një kat tjegull për pajisjen në lagësht
dhoma - banjo, dushe, pishina, hyrjet në natyrë
- Mbani në mend slipperiness e sipërfaqeve lëmuar dhe pronës
Shumica e llojeve të gurit me kontakt të gjatë me ujë, të ndryshojë ngjyra e saj.
Në veçanti kjo vlen për jo-uniforme poroze dhe mermerit. TIPARET
Styling Çdo lloj guri kërkon një qasje të ndryshme të instalimit të tij. Për shembull,
mermer, mund të thithin lagështi nga mortaja, e cila ishte pas shkel
në sipërfaqe. Prandaj, të gjitha llojet e pllaka mermeri të përcaktuara në një të veçantë
Formulimet anhydrous për latex dhe poliuretani. Në përgjithësi, pajisja
kate lëmuar prej guri natyror në një nga dy drejtime. I parë
përfshin paketim fabrika-lëmuar pllakave në llaç.
Metoda e dytë është si vijon: një zgjidhje të veçantë që nuk përmban
rërë, pllaka bërë pirg cilësi lëmuar. Pas këtyre pllakave n stacking
uyutsyaspetsialnymi ol rëndë poli po uel makina qeveritare. Si rezultat,
ky trajtim, kat është pasqyruar monolite. Trashësi granit pllakë
20-50 mm janë vendosur në një bazë konkrete për një përzierje e zam apo tsementnopeschany
zgjidhje. Dhe, duke vendosur pllaka duhet të fillojë menjëherë pas aplikimit
zgjidhje ngjitës në terren. Kjo nuancë është shumë e rëndësishme si hedhjen
duhet të plotësohet para konfiskimin e zgjidhjes. Tjetra, pllaka duhet të
gjurmë me një vibrator apo me dorë. Hapi i ardhshëm - derdhje joints çimento
por qeni-chanym qumësht. Pra, në raundin e stilolaps ajrit gjatë instalimit guri kat
nuk duhet të jetë nën +5 ° C.

Share This Post: