Në korrik 2011 , të ardhurat valutore nga jo-rezidentët ishin më të mëdha
dërgesave në dobi të tyre me gati 1 $ 3 miliardë , thotë raporti
Banka Kombëtare të Ukrainës.

"Në këto kushte në tregun ndërbankar monedhën e Ukrainës furnizimin e huaj
Valuta kryesisht më e madhe se kërkesa për të ", - siguroi rregullator në saj të
mesazh. Në të njëjtën kohë Banka Kombëtare tha se në segment të tregut të holla u vu re
reduktim në kërkesën neto për të holla të huaja. Raporti gjithashtu vë në dukje
që Banka Kombëtare të Ukrainës për një muaj për të kryer operacione
si me shitjen dhe blerjen e valutës së huaj. Në korrik, negative
bilancin e ndërhyrjes të kontrollit të këmbimeve valutore u $ 269,000,000 (ekuivalent)
dhe vëllimi i rezervës ndërkombëtare gjatë muajit të rritur me 0,% 6 - të
$ 37, 8 miliard, "ishte se të mjaftueshme për të financuar importet e mallrave të ardhmen
dhe shërbim për 4, 6 muaj ", thotë raporti. Gjatë muajit
normën e tregut të hryvnia ndaj dollarit amerikan për jo-cash transaksione rënë
në 0, 18% - 7, 9955 UAH / USD, dhe për transaksionet për shitjen e dollarë
forcuar pak - në 7, 9989 UAH / USD. Norma zyrtare e hryvnia në korrik
forcuar kundrejt dollarit në 0,% 01-7, 9712 grn / dollar, euro - më 1, 16%
- Deri 11, 3669 USD / EUR dhe kundër rubla ruse zhvlerësuar
1, 74% - 2, 8891 grn/10 rubla. Kujtojnë se kreu i parë nënkryetari i
Administrata e Presidentit të Ukrainës Iryna Akimova rekomandon ukrainasit deri në
përmbahen nga shitja valutë të huaj. Siç është raportuar, President
Rendi nënshkruar në sigurimin e stabilitetit të sistemit financiar
dhe për të minimizuar ndikimin në ekonominë e brendshme të trendeve negative në
tregjet financiare ndërkombëtare, që synon stabilizimin e ekonomisë
ne mesme - dhe afatgjatë.

Share This Post: