Në qershor , punëdhënësit kanë aplikuar për të 90 , 5000 Professional

Qendra Shtetërore e Punësimit besoj se krijon kushte maksimale
të ukrainasit të papunë shpejt në gjendje të gjejnë një punë të mirë.
Këto shërbime, në veçanti, dhe të gjithë-ukrainas bazë të vendeve të lira, dhe këshilla
inspektorëve, si dhe kurse freskuese dhe rikualifikim, si dhe mbështetjen
iniciativë sipërmarrëse. Kjo vlen vetëm për qendrat e punësimit
katërta e të gjithë të papunëve në moshë pune, të përcaktuara nga metodologjia
Organizata Ndërkombëtare e Punës. "Bagnet" vendosi për të gjetur se pse. Sidomos,
më parë që portal tona kanë shkruar tashmë se çfarë pune-search ndihma mund të
Shtetërore për të ofruar, dhe qendra e punësimit nuk e ka këtë çështjeje përbën një rrezik.
Ofron poshtë mesatares të parë listën e vendeve të lira të cilat kanë
në rrjetin e qendrave të punësimit publik, ne nuk mund vetëm në qendrat,
por edhe për burimet e të ngjashme. Numri i vendeve të lira të raportuara nga ana e punëdhënësve
në qershor të këtij viti ka rënë, sipas Goskomstat, 4, 7%, krahasuar
me muajin maj dhe arriti në 90, 5000 propozimin. Gjysma e punës të propozuar
vende të rezervuara për profesionistët të profesionistëve që punojnë, një e treta - për të punësuarit
dhe të tjerët - për ata që nuk kanë profesion. Në përgjithësi, People
Si rregull, gjithmonë përbëjnë shumicën e propozimeve në qendrat e punësimit.
Nëse ju shikoni në profesione, kërkon më shumë nga një gamë të gjerë
punë e thjeshtë - pastrues, derëtarëve, pastrues me pagat e minimale
Paga e 960 hryvnia për 2-2, 8000. Jo më pak në kërkesë të
"Menaxherëve dhe profesionistëve." Vërtetë, propozimeve në këtë kategori, jo-uniforme.
Për shembull, së bashku me mesazhin e drejtorit të prodhimit të konkursit me tha
nivelet e pagave në 29 000 40 hryvnia mund të gjenden dhe të ad për të caktuar
"Udhëheqësi i ekipit" në pagë 961 hryvnia. Në kontrast me shërbimet private
agjencionet për punësim, për të gosresurse pothuajse gjithmonë treguar madhësinë e propozuar
pagat. Kjo është vetëm pak më e lartë se ajo shpesh është e pagës minimale
dhe ende më e shkurtër e pagës mesatare në Ukrainë 2, 7000 hryvnia.
Fajin e punëdhënësit? Në këtë llogari Qendrës Shtetërore e Punësimit
vë në dukje se baza është e përbërë nga vendet e lira të shërbimit të punësimit vetëm në
Bazuar në informatat e dhëna nga punëdhënësit. Dhe ekspertët Qendrat
Ligji nuk ka autoritetin për të ndikuar punëdhënësit lidhur me rritjen
punë me cilësi të: "Në kuadër të kompetencave të Shërbimit të Punësimit të tij i kryen të rregullt
informimit për liderët e biznesit, dhe organizon për
Punëdhënësit seminare të veçantë, i bën thirrje punëdhënësit shoqërore
përgjegjësi ". Si avokatët firmë ligjore "Rybin dhe partnerët", Stanislav Lobko
dhe Vitali Savchuk, ekzistuese afatgjata vendeve të lira janë lënë shpesh në hije.
Gjej të tyre të papunë nëpërmjet qendrave të punësimit është më e vështirë se sa në vetë-
kërkimit. Punëdhënësi pret një reduktim të ndjeshëm të ngarkesës në listën e pagave
punës, pa të cilat është e vështirë të jetë e mundur për të arritur përmirësime të dukshme në cilësinë
punë. Këto pyetje janë vetëm përgjegjësi e Ministrisë sotspolitiki,
në menaxhimin e cila është dhe Qendra e Punësimit. Vërtetë, vizion
Ministria se si legalizimin e rrogave është i kufizuar vetëm
metodat administrative. Siç është cekur nga drejtori ekzekutiv i All-ukrainas
shoqata të punëdhënësve e dritës Tatiana industrisë Izov, dhe prodhimin e tyre
Tani, si ajri, reduktimin e barrës tatimore, "Prodhimi
paguar të gjitha taksat: e gazit, energjisë, lëndëve të para janë vazhdimisht duke u bërë më të shtrenjta.
Rezultati - në aspektin e pagave, ky sektor nuk mund të konkurrojnë me
industrinë e lehtë të tregtisë në mallra që nuk kërkojnë investime të gjatë, dhe mund të
të shpejtë për fitim të: mallrave blihen dhe shiten. Në një rrobaqepëse për bizneset tona
paga mesatare ishte 1, 6 mijë hryvnia për vitin 2010. Edhe pse nuk janë ndërmarrjet e
ku fitojnë 3-4000 apo edhe 5-6 hryvnia mijë. Por të rinjtë janë të gatshme për të
shkon në prodhim. Tani trend është se shumica e drejtuar
papunë nga qendrat e punësimit janë të kërkohet të "Shkruaj për mua, se unë nuk do të shkojnë lart,"
- Tha Tatiana Izov. Punonjës është fajtor? Sipas saj, në disa rajone
ndërmarrjeve në industrinë e lehtë ka zhvilluar bashkëpunim të frytshëm me qendrat e
punësimit, por në tërë personeli për prodhimin e rëndë mungon.
"Qendrat e punësimit sot nuk ofrojnë punëdhënësit me punonjësit e nevojshme
personelit. Duke punuar profesionet krizës sot në vend. Ne jemi të përgatitur
kryesisht avokatëve, kontabilistëve dhe ekonomistë. " Interesante, gjysma
papunë të regjistruar me Qendrën për punësim, janë vetëm përfaqësues të
specialitete të punës. Problemi është se njerëzit janë të interesuar të jenë të
regjistruar dhe të marrë ndihmë për papunësinë, në vend se të pranojë
të shkojnë për të punuar për një pagë që është më pak se pritjet e tyre. Numri i regjistruar
papunë Që nga 1 korriku ishte 506 000 njerëz, mbi 70% e të cilëve janë
ndihmën e papunësisë. Madhësia e saj është mesatare për një të papunë të vetme
838 hryvnia. Kjo është, është vetëm pak më pak se paga minimale.
Cili është kuptimi i punës në ato vende ku propozuar "paga minimale"? Çfarë
Qendra e punësimit është e papunë, me të cilët ne kemi qenë në gjendje për të folur në Kiev
qendrave të punësimit, thonë se edhe një mangësi. Kjo është mungesa e
Në disa raste, një analizë paraprake të qendrave të punës
punësimit. Si rezultat, të papunët mund të merrni nga inspektori i juaj
një shumë e propozimeve, pjesën më të madhe e të cilave nuk i plotëson specializimin e saj.
Në rastin më të keq, vendin e lirë mund të bëjë në kundërshtim me thelbin e punës.
Për shembull, nën maskën e ekonomistëve të punëdhënësve në fakt mund të jetë e nevojshme
menaxherët e shitjeve apo nxitësit. Por ata nuk aplikojnë atë në ekonomist,
dhe inspektori thjesht përcjellë informacion. Qendra Shtetërore e Punësimit
"Bagnetu" ka raportuar se në rast të zgjedhur një punë të përshtatshme, "Qendra Specialist
Punësimi domosdoshmërisht para lidhur me punëdhënësin me telefon,
sqaron ekzistencën e një boshllëk, kërkesat për arsimin, kualifikimet, përvoja
të aplikantëve për vendin vakant, siguron informacion për punëdhënësit
për kualifikimet profesionale si kandidat për të punuar, koordinuar
datën dhe kohën juve akses të ndërmarrjes. " Punë për të papunët
vuri në dukje si në Qendrën për punësim, është një punë që i përgjigjet formimit,
(Specialiteti) Profesioni trajnimit dhe është në dispozicion në lokalitetin e njëjtë,
në shtëpi për njerëzit. Në këtë rast pagat duhet të përmbushin nivelin e
njeriu i cili kishte në punën e mëparshme e bazuar në një pagë mesatare,
cila u formua në industritë përkatëse. Çfarë sistemi - si
dhe punësim Sipas kryetarit të Shoqatës së punëdhënësve privatë të Kharkovit
Alexander Chumak, shteti aktualisht nuk kultivon besimin
qytetarëve dhe si rezultat i shërbimit të punësimit bëhet më pak si konkurrentë,
dhe punëdhënësit të cilët kanë një nevojë reale për të kualifikuar
të punësuar. "Ne zakonisht zhvillimin e agjencive private të punësimit,
të cilat i përdorin teknikat e avancuara kërkimit dhe trajnimit.
Ekzistuese kandidat punonjës ata prodhimit në një nivel në të cilin
domosdoshmërisht të arsyeshme punëdhënësi ", - tha Alexander Chumak. Është e kuptueshme,
pas të gjitha, agjencitë private të rekrutimit të ketë një motivim të veçantë: vendeve të punës për
punonjës - për të punuar, por nuk është i punësuar - kishte mbetur asgjë. Në përgjithësi, është e mundur
sa më shumë për të thënë se sistemi aktual i qendrave të qeverisë
Punësimit dobët kostume të punëdhënësit dhe akoma më pak - të punonjësit. Por ne nuk mund të
harrojmë për kushtet në të cilat është formuar. Kjo është një gjendje
më të lartë në Evropë për qind pagesë në listat e pagave, që
detyruar punëdhënësit për të kërkuar mundësi për të minimizuar taksat.
Ky nivel i lartë i korrupsionit, rregullimit të ngurtë të biznesit. E gjithë kjo, natyrisht
vetëm ndikon në tregun e punës.

Share This Post: