Regjistruar në Rada Verkhovna një projekt-ligj për kthimin edëmtuar
Kursimeve Banka e Kursimeve e BRSSvitin e ardhshëm , gazeta Kommersant -Ukrainë
Neni elektorati do të blejë një miliard .

Gazeta tha se ligji regjistruar anëtarë të Partisë Komuniste
Partia udhëhequr nga Peter Simonenko. Ai siguron se në projektbuxhetin
për 2012 do të jetë hedhur akuza për kompensimin e humbjeve nga njerëzit me dëmtime
Sberbank e kursimeve BRSS prej 1 miliardë dollarë. Nga këto, 456,000,000 UAH do
të drejtohen për të paguar trashëgimtarët e depozituesve të vdekur. Nismëtarët e projekt-ligjit
vuri në dukje se buxheti për vitin aktual, qeveria në përgjithësi nuk përfshinte
mundësinë e kompensimit të depozitave, të cilat çuan në një numër të madh të ankesave
qytetarëve në parlament dhe për të rritur tensionet sociale. Sipas Oschadbank,
1 janar, në sistemin e informacionit-analitike e institucioneve të regjistruar
5, 37 milion, duke pretenduar se rimbursimit. 442.000.000 USD për
paguajnë trashëgimtarët e depozituesve të vdekur, që u Oschadbank
që nga viti 2005 për kompensim për shpenzimet e funeralit prej $ 500 USD, por jo
got it. Për të paguar trashëgimtarët e personave të vdekur siguruarit, të cilët kanë aplikuar
për kompanitë e sigurimeve Orans, Dnepr, Orans, Lugan, Orans Sich, Astarte
dhe Oradon për 500 UAH për funeralin, por nuk e kam marrë atë, ju duhet më shumë
14 milion USD. Ekspertët vërejnë se ndarja e fondeve për kompensimin
Kabineti Depozitave do të duhet për të shkurtuar shpenzimet e tjera. "Për FMN-së, treguesit kryesorë
janë të deficiteve buxhetore dhe anën e realist të të ardhurave, në mënyrë që të nxjerrë në pah
shuma e re e qeverisë do të duhet të tkurret koston e sende të tjera. Propozuar
shuma e kompensimit - rreth 0, 3% e pritshme të ardhurave buxhetore të shtetit - jo edhe aq
të mëdha të jenë të dukshme nga rreziqet për ekonominë. Por është shumë më mirë
do të dërgojë fondet për shpenzime kapitale ", - thotë shefi
Ekonomist Dragon Capital Elena Belan. Parlamenti i konsideruar shpërndarjen e këtyre
do të thotë të jetë e mundur. "Për të paguar 1 miliard UAH -. Nuk ka problem, por nuk do të jenë të rregullta
shtypur në Oshchadbank e ardhshme dhe padrejtësisë. Pas të gjitha, pasi që këto pagesa do të zgjasë
edhe njëqind vjet, - tha Stanislav Arzhevitin MP. - Ka të tjera
mundësi - të gjithë investitorët të kenë mundësi të bëhen pronarë Oschadbanka e saj.
Për ta bërë këtë, të mbajë një referendum të përgjithshëm dhe të shohim nëse ajo pranon
qytetarëve. Dhe pastaj depozita konvertohen në aksione, e cila është teknikisht e lehtë për të bërë.
Gjithashtu, ju duhet të kuptoni vlerën e vërtetë të parave, duke llogaritur blerjen e tyre
aftësinë në kohën e zhvlerësimit. Atëherë shuma mund të reduktohet në 60-70
miliardë dollarë. "Në Partia e Rajoneve, vuri në dukje se nisma për kthimin e depozitave
BRSS për shkak të përgatitjeve për zgjedhjet. "Më parë, çështja e pagesave për depozitat
nuk konsiderohet as, dhe 1 miliardë dollarë - një shumë të konsiderueshme. Para zgjedhjeve, ajo
mund të jetë një mundësi e mirë për të lobuar pushtetin e tyre politik.
Do norma e paguar, bëhet e qartë për 15 shtator, kur duhet të
të buxhetit të paraqitur ", - tha deputeti Vasyl Horbal Recall.
në tetor 1996, Parlamenti miratoi një ligj për garancitë shtetërore të kursimeve të rifillojë
Qytetarët e Ukrainës, detyrë në të cilën është regjistruar në një normë prej 131, 96000000000
UAH. Mbi 15 vjet e tyre janë paguar vetëm 10, 6 miliardë UAH. Në vitin 2008, vendimi
Qeveria Julia Timoshenko për pagesat nga buxheti është ndarë 6 061 000 000 000
UAH. Paguar për depozituesit në një UAH mijë, trashëgimtarët e tyre - në 500 UAH.
Në dy vitet e ardhshme ishte planifikuar për të kompensuar 250 milion USD. Por
e tyre në vitin 2009, investitorët marrë një total prej 19, 7 milionë USD. Shteti buxhetit 2011
fondeve për kthimin e depozitave të Bankës së Kursimeve të BRSS-së nuk janë përfshirë.

Share This Post: