Ekspertët besojnë se sot është vetëm i drejtë për të barazuar moshën e pensionit
për gratë dhe burrat , sepse gratë janë fizikisht më të dobët se sa meshkujt nuk ka .

Pra, të gjitha fishkëllyen nga publiku - për rritjen e moshës së pensionit për gratë dhe
Momente të tjera jopopullore - Reforma e pensioneve hyn në fuqi. It On
Këtë javë Presidenti e nënshkroi. Unë duhet të them se nuk ka gjasa që jo-popullore
pika në të kanë qenë një alternativë: popullsia po plaket, dhe nuk është vetëm ukrainas,
dhe pan-evropiane problem. Tani, kur ne kemi një të tretën e ukrainas - Pension
moshës dhe një e treta e ukrainas - pune, rezulton se një pune
ushqen një pensionist. Dhe ky raport, është e mundur për të ndryshuar
jo në favor të aftë për punë. Ajo rezulton rritjen e daljes në pension
moshën e një kursim pak. Një numër i qeverive kanë planifikuar tashmë një gradual
rritjen e saj, dhe ne kemi vendosur për të mbajtur lart. Një tjetër gjë është që pensioni ynë
Sistemi i kërkohet një ndryshim shumë më të thella, të cilat do të stimulojnë
Ukrainasit për të punuar më gjatë dhe do të sigurojë një pension të mirë. Në vend të kësaj,
- "Facelift" në të cilën barrën kryesore të problemeve të thjeshtë shpatullgjerë
në shpatullat e brishta femër. Siç pritej, deputet pak të prekur
strehimit. Përfaqësuesit e njerëzve veten mirësjellje la ndihmë në kesh gjatë daljes
daljes në pension - 12 paga mujore. - Fakti që sot është
nën maskën e reformës së pensioneve - jo, reforma dhe simulimi - drejtor
Programet sociale Razumkov Center Ludmila Shangin. - Të daljes në pension - një derivat i
nga pagat. Dhe në qoftë se punoni në vend është zero, pjesa tjetër është
vlerë. Sa për rritjen e moshës së pensionit për gratë është që të
Unë mendoj se nuk ka asgjë për t'u shqetësuar. Në asnjë vend europian
Sot, nuk ka asnjë të tillë të ulët të një moshë të daljes në pension, i cili
Nga rruga, u paraqit në periudhën e industrializimit me qëllimi i vetëm - për të liruar
punë. Pak njerëz e dinë se jetëgjatësia, pasi
daljes në pension në gratë ukrainase janë ndër më të lartat në Europë, pas
55 vjet e grave Ukrainian jetojnë mesatarisht 23-25 ​​vjet një tjetër. Nga rruga, për të Ukrainës
meshkujt kjo shifër është pothuajse gjysma e sa më shumë. Kur pyetja shkuar squarely moshës
pabarazisë? Sipas "trim" version, moshave të ndryshme daljes në pension për herë të parë
për burrat dhe gratë hynë në Gjermani, sepse diferenca mesatare
në moshën e bashkëshortëve në 5 vjet. Kështu, gratë ishin në gjendje të shkojnë
pension pothuajse njëkohësisht me burrat e tyre. - Sipas mendimit tim, sot është
në mënyrë të drejtë barazimin moshën e pensionit për burrat dhe gratë, sepse gratë
fizikisht më të dobët se sa meshkujt nuk ka! - Thotë Lyudmila Shangin. - Studim
tregojnë se në qoftë se mosha e 60 njerëzve ruajnë efikasitetin e rreth 60%
e grupeve ekonomikisht aktive moshës, gratë - 90%! Gratë nuk janë të dobët se
dhe psikologjikisht. Dhe në qoftë se një njeri i cili humbi punën - është rënë gjithmonë
njeriu, dhe ai do të rritet apo jo - ende një pyetje, një grua mund të krahasohen
me një mace që gjithmonë tokat në katër putrat. Sepse ajo nuk
një - sepse ajo është pothuajse gjithmonë fëmijët. Problemet kryesore të sistemit të ri e arsimit fillor
barra e vendosur në gratë pas 55. I detyruar ata të punojnë për 5 vjet më gjatë
Shteti ka marrë kujdesin për të zgjeruar mundësitë e punësimit. Minimal
pensioneve është ende i pakët, dhe hendeku midis minimale dhe maksimale
pensioneve është ende e lartë. Pyetje nga pensionet qelbur ende janë pjesërisht të
zgjidhur për shkak të faktit se puna pensionist merr një pagë, ndërsa
Duke kontribuar për fondin e pensioneve, nga i cili ai merr një pension. Kjo situatë
gjërat e deformon sistemin. Kufijtë pensionit maksimal mund të rritet korrupsioni.
Në një justifikim shtesë zyrtare për shpërdorim të detyrës
pozicion. Injoruar problemin e pagave në një zarf. Sipas ekspertëve,
në afat hijen milionë ukrainas 5-7 që nuk paguajnë kontribute
fondeve te pensioneve dhe ata nuk kanë motivim për ta bërë këtë. Sa shumë më tepër punë
grave? Moshën e pensionimit 55 Data e lindjes 30/09/1956 përfshirëse
55, 5 1.10.1956-31.03.1957 56 1.04.1957-30.09.1957 56, 5 1.10.1957-31.03.1958
1.04.1958-30.09.1958 57 57 5 58 1.10.1958-31.03.1959 1.04.1959-30.09.1959
58, 5 59 1.10.1959-31.03.1960 1.04.1960-30.09.1960 59, 5 1.10.1960-31.03.1961
60 1.04.1961-31.12.1961

Share This Post: