Eklektizëm : është e mundur të pajtojëpapajtueshme . Eklektik stilin e projektimit intereraV
Në ditët e sotme , përzierje të stileve më të shpeshta , kështu që ky stil
si eklektik , duke përfshirë shumë karakteristika të stileve të ndryshme , është një
nga më të zakonshme në botën moderne . Eklektizëm më shpesh të përdorura
në atë periudhë kohore , kurstile të ndryshojë njëri-tjetrin .

Ishte në këtë moment dizajn mjeshtri procesin e stileve të ndryshme të së kaluarës,
gjejnë veten në to diçka të re dhe interesante. Një vlerë të tillë, përcaktimi i
stil të japin historianët modern në fushën e arkitekturës. Në këtë mënyrë,
pra, me anë të një kombinim i stileve të ndryshme në një tërësi koherente, një e re e lindur
stil, i njohur tani si "eklektik." Ky stil është më e mira
Vendimi në këtë rast, kur të doni një aftë të brendshme për të njeriut
me preferenca të ndryshme në stile. Në këtë rast jep një eklektik
për secilin prej tyre në një vend të sheshtë që do të apelojë. Por të gjithë nuk është e
kaq e thjeshtë, sepse nevoja për të siguruar që elementet e brendshme që u përkasin
stile të ndryshme, të përzier së bashku, dhe në çdo rast nuk kishte kundërshtim
njëri-tjetrin. Kjo është një detyrë e frikshme dhe projektuesi - për të përcaktuar se
një e brendshme që do të ju lutemi të gjithë nga njerëzit në këtë
hapësirë, dhe në të njëjtën kohë si një tërësi të vetme ideologjike. Ka
Për shembull, kur, në përgjithësi, realizohet plotësisht në shtëpi në stilin e njëjtë, por vendi
më shpesh vizitohet nga një anëtar i familjes, të kryera në stilin e natyrshme
të tij. Detyra kryesore - për të siguruar se të gjitha këto individuale për
çdo element i së bashku kombinuar organike, duke formuar një të përbashkët
harmoni. Kjo është arsyeja pse kjo ka nevojë për ndihmën e një profesionist i cili
gjendje për të përmbushur të brendshme në mënyrë të tillë që edhe një hapësirë ​​të vogël
do seamlessly përzierje disa stile. Por ne nuk duhet të harrojmë sigurisht,
që, përveç kësaj, të brendshme është bërë në kuadrin e një të qëndrueshme
e stileve. Nëse marrim parasysh përcaktimin e dizajnit të brendshëm në stilin e eklektik, ata
përbëhet nga shumë komponente. Në rastin kur të shkrihen në një njësi të vetme
disa stile historikisht ngushtë, të tilla si, për shembull, Art Nouveau dhe barok
Perandoria dhe klasicizmit, atëherë rezultati është një model, ku të gjitha elementet janë të kombinuara
ndërmjet tyre, pa shkaktuar ndonjë konflikt me integritetin e brendshëm. Por,
Duhet të theksohet se kur përballen, të kombinuar disa stile, fillimisht
kontradikta janë me njëri-tjetrin, ne nuk mund të presim nga një eksperiment të tillë
dhe integritetin e projektimit, dhe më shumë harmoni. Më shpesh, kur njerëzit duan të
ri-projektimin e brendshëm të saj, ata nuk mund të pjesë me tani
subjektet e preferuar, dhe për shkak të kësaj, një e brendshme e re ka gjëra që
si duket, mirë, thjesht nuk mund të shkrihen me dizajn të ri. Në këtë dhe
është detyrë e projektuesi - për të bërë punën e tyre në mënyrë që të gjitha këto të shtrenjta
për pronarët e objekteve në harmoni me gjithë të brendshme. Kjo cilësi e eklektizëm
si dobi bën të mundur që një situatë ku edhe disa kontradiktore
elemente nuk ndalojnë harmoni ndjerë të gjithë. Për këtë
të njëjtën arsye, në stilin eklektik në harmoni të përsosur me stilet moderne
shumë stile historike. Dhe këtu është një shembull të thjeshtë, e cila tani është shpesh
mund të gjenden në shtëpi - në një gjurmë të vogël në dispozicion hapësirë,
si e lashtë të artit dhe moderne, dhe ndonjëherë edhe e tyre.
Përveç kësaj, një numër mobilje moderne është parë shpesh një gjoks të vjetër e mbathje,
bërë ndoshta nga një mjeshtër i shumë vite më parë. Por ka një mënyrë për të krijuar
harmoni dhe në këtë rast. Për ta bërë këtë, të kombinuar cituar
objekte në detaje, që do të përqëndrohet në detajet e kombinuar
këto objekte. Këtu është një shembull, ju jeni të hartonin një dhomë gjumi, dhe dëshironi të brendshme
përfshijnë pikturuar me dorë pëlhurave, të cilat ju e vlerësoni për disa arsye. Në
këtë rast, ju duhet të mendoni për ngjyrat që ju përdorni
në dhomën tuaj në mënyrë që ata do të japin këtë pëlhurë. Për këtë shembull,
Ju mund të tregoni një mënyrë - ngjyra e mureve në hije zbehtë, dhe pjesa tjetër
hapësirë ​​- në të ndritshme, dhe vendin e artikujve që ata duan të nxjerrë në pah.
Për më tepër, kjo metodë gjithashtu lejon për të zgjeruar hapësirën vizualisht.
Një shembull se si gjërat janë të moshave të ndryshme mund të përdoret në harmoni të brendshme
Ju mund të shihni në shtëpitë e njerëzve, entuziastë të udhëtimit, që shpesh kthehen
nga vendet e largëta me antike të ndryshme. Por kjo nuk do të thotë
që në këto shtëpi janë ndërtuar edhe në stilin e vjetër - objekte të ndryshme
moshave dhe vendeve janë të kombinuara me sukses me mobilje moderne nuk është më e keqe
se sa me e vjetër. Tani askush nuk është habitur stil eklektik, ku
stile lidhje në të brendshme, ku, për shembull, është lagje në mes të
karrige moderne dhe një tavolinë prej hekuri të vjetër të shtrenjta. Përveç kësaj,
të gjitha këto stile të ndryshme të gjëra së bashku përbëjnë një "dekor koktej"
në qoftë se ju të përfshijë atë në objekte antike dhe moderne nga dyqani.
Brendshme subjekt, ekzekutuar në këtë mënyrë mund të jenë shumë të ndryshme,
por shumica e dekor pasqyron këtë liri dhe Fluturimi i teket. Kjo është
më shpesh, kur subjektet të moshave të ndryshme, kombësive dhe stilet me anë të aftë
projektuesi, e kombinuar të përkryer me njëra-tjetrën. Brendshme në stilin e
Eklektizëm është unik në llojin e vet, dekorimin e brendshëm
jashtëzakonisht të lartë. Çdo të bëjë këtu - unike dhe e bukur, dhe së bashku
të gjithë ata janë të brendshme organike, me harmoni në të gjitha gjërat. Dhe të gjitha këto të ndryshme
nga objektet stil si një e tërë na tregon një pamje të brendshme të qiramarrësit, dhe, me përjashtim të
e shijen e saj. Në qoftë se shtëpia në stilin e eklektizëm, thuhet,
se bosi i tij - një njeri i vetë-besim, të guximshëm në raste të tilla, një të pazakontë,
pas të vendosë për të mbajtur një përvojë të tillë në apartamentin e tij jo të gjithë janë gati.

Share This Post: