Hryvnia mund të ketë bërë një bastion për Evropën Lindore , por ka shumë të ngjarë , ditët e saj janë të numëruara , thonë analistët valutë tregtare .

Ata janë të bindur se ky vit ishte viti iyen ( dhe johryvnia , vuri në dukje edhe ngaNBU ) forcohet kundrejt të gjitha monedhave kryesore , dhe analistët do të vazhdojë të forcojë më tej atë, pavarësisht premton të vazhdojë të huaj ndërhyrjes Japonisë këmbimit dhebarra më e madhe e borxhit mes vendeve të zhvilluara . Yield bono , toka e diellit në rritje e bëntë dytë nga fundi , dhe vëllimi i huamarrjes qeverisë është dy herë e madhësisë së ekonomisë , por numri i lidhjeve të mbajtura nga investitorët e huaj arriti kulmin në vitin 2008 . " Në një kohë për të shmangur rrezikun e ruajtjes kapital është më e rëndësishme se fitimi , kështu që pasuritë nizkovolatilnye janë në kërkesë , " tha Masashi Murata , strateg monedhës në Brothers Harriman Brown në Tokio . "Kur të biznesit në SHBA dhe Evropë kanë shkuar në recesion ,jen ka mbetur monedhën e vetme , e cila kishte likuiditet të mjaftueshëm për të përmbushur kërkesat e të gjithëve . "

Share This Post: