Metal është një nga materialet mbulim më të reja dhe më popullore që përdoren për mbulim shtëpive dhe ndërtesave ,kostoja e lartë është i mbuluar nga periudha të gjata të veprimit dhe mungesa pothuajse e plotë të mirëmbajtjes preventive .

Metalocherepitsa është një petëzuar i përbërë nga një pllakë çeliku me sipërfaqe të ndërlikuar, simulon një valë ose pllaka qeramike, bojë, ose i mbuluar me plastikë, disa modele mund të jenë më të veshura me një shtresë të zinkut një metodë plotësuese e mbrojtjes kundër korrozionit. Përveç metalike të kostos së lartë të rrugës dhe instalimin, sa më shpesh ajo është përdorur për të krijuar një çati të ngrohtë, të cilat janë, nga ana tjetër, sipërfaqja e jashtme e një ndërtese banimi papafingo. Kur zgjedh një material mbulim, mbulim metalike duhet të kuptohet që kjo është një nga ngjyrat më të vështira, dhe prandaj duhet të sigurohet me forca të mjaftueshme të mureve dhe të sistemit të çatisë. Sistemi mahi për kulmet e tilla kryhet me një arkë të rrallë bare trasha dhe bordet trim, i cili nga ana e siguron madhësi të mjaftueshme celular për hedhjen izolimin. Instalimi fillon me llogaritjen e nevojave të një materiali mbulim, verifikimin e horizontality dhe verticality e të gjitha elementeve të konstruksionit te kulmit, si tjegull metalike të vështirë të mjaftueshme për të anashkalojë defektet pranuara. Mbulim Metal përdoret për instalimin e çative me kënde të mëdha të prirjes në horizont, si disa modele me profilin sipërfaqe komplekse mund kurth sedimente në sipërfaqe të cekët. Në krye të shtresës së aftë arkë vlagoizolyatsionnogo e materialit me një mbivendosje e 150 mm, të fiksuar nga të ndërtesës kapëse të sheathing. Për sipërfaqen e brendshme të çatisë nuk grumbullohen trashje në krye të materialit vlagoizolyatsionny bëjë arkë shtesë e drurit 50x50 mm, dhe montohen së bashku në bord kornizë të madhe, duke arritur në lidhje trung të shtrënguar të fletë më të ulët të pllakave. Pas hedhjen shtresa e dytë e punës së brendshme dhe të jashtme të instalimit sheathing mund të kryhet në mënyrë paralele. Kur punët e brendshme të qelizave formohen arkë të krijojë materiale izoluese termike, më i zakonshëm që përdoret pllakave lesh mineral, trashësia e pllaka, zakonisht ekuivalente me trashësinë e materialeve të përdorura për sheathing. Në një shtresë izoluese pengesë avullit është hedhur me seams mbivendosjes, dhe ngjitur pastaj seams me kasetë dhe fastened në ndërtesën kapëse të sheathing, pastaj e bëri instalimin e drywall ose kompensatë, duke përfunduar. Jashtë punës së kufizuar për instalimin e metalit, kuvendi bëhet nga poshtë lart, me numrin më të ulët duhet të jetë i varur nga kulmi në jo më pak se gjashtë inç, për stormwater balotazh instalimit të mëtejshëm dhe snowmelt. Herpes përcaktuara me një mbivendosje e 150 mm në çdo anë, kujdes i veçantë duhet të bëhet në hedhjen e bends sipërfaqen e tokës rreth oxhaku, Lugina, hapje Attic dritare, përfundon dhe elemente tjera. Fort të mjaftueshme për të pajisur me kulmin e kalit, si dhe hedhjen e parimit duhet të mbahet shkarkimin.

Share This Post: