Rajonet Eugene Segal propozon Verkhovna Rada për të ndryshuar kodin e taksave në mënyrë qëpopullsia po paguan tarifë 1% për përdorimin e tokave të tyre.

Sipas ligjit, fermerët janë të ftuar për të transferuar në buxhetet vendore të vlerësimit rregullator të tokës në pjesë të barabarta - për çdo muaj kalendarik, brenda 30 ditëve. Një skemë e ngjashme muajin e kaluar sugjeroi se kreu i Komisionit Parlamentar për Politikë Agrare dhe Marrëdhënieve Toka Gregory Kaletnik (Partia Rajonet) për të rritur të ardhurat e buxheteve vendore nga 3, 5-4, 5 miliard UAH. Shuma Segal vlerësuar nga akuzat e supozuara të UAH 3-4 miliard. "Ata kanë nevojë për të adresuar problemet themelore të vendbanimeve njerëzore - Përmirësimi i tokës, rrugët riparim dhe infrastrukturë, rrugë ndriçimi", - tha deputeti. Eugene Segal tha se gjatë javës së ardhshme në vend të kësaj, ai do të paraqesë një projekt-ligj të ri që do të rrisë normën përgjysmë, i dhënë 6, 5 miliardë në vit. Një ekspert për çështjet e tokës e Konfederatës së Ukrainës Agrare, Alexander Polivodsky thekson se zgjerimin e listës së tatimeve dhe taksave në kundërshtim me Kodin Tatimor. "Është e mundur për të mbushur buxhetin është shumë e thjeshtë, duke krijuar një mjedis për investitorët, duke garantuar të drejtat pronësore dhe për të siguruar që një legjislacion të qëndrueshëm tatimor", - tha ai. Deputetët do të mbështesë projektligjin, por me një ngarkesë më të vogël të taksave - 1%. Sipas kreut zëvendës të Komitetit Rada Verkhovna në Agrare Bevzenko Politikave Valery (Partia e Rajoneve), komiteti ka miratuar tashmë iniciativën e z Kaletnik, aq më shumë gjasa se do të mbështesë në sallën e seancës së instrumentit të tij.

Share This Post: