Agjentët rusë të pasurive të patundshme renditur vendet më tërheqëse për investime në pasuri të patundshme . Dukshëm është përkeqësuar pozitën e saj në Francë, dhe Qipro . Ishull dhe në të gjitha u largua nga lista e dhjetë të lartë .

Agjenci ndërkombëtare të pasurive të patundshme Gordon Rock formuar renditet vende në drejtim të tërheqjes së investimeve në pasuri të patundshme. Vendin e parë dhe të dytë në renditje, ashtu si në vitet e mëparshme, qëndroi në Gjermani dhe Britani të Madhe. Sipas agjensisë, në Gjermani tani përgjegjëse për më shumë se 25 për qind të pyetjeve të investimeve, ashtu siç ishte në Gjermani, investitorët rusë "mund ta gjeni kombinimin optimal të ulët sipas standardeve evropiane, vlera e pasurive të patundshme, të ardhurat e qirasë është mjaft e lartë, mundësia e kreditimit në 70%, dhe mundësia e Leja me investim prej 250 000 euro. " Në vitin 2011, tregu gjerman prona ka treguar rritje impresionuese në investime. Kështu, investimet në pronën komerciale ka rritur me 39 për qind, vëllimi i investimeve të pasurive të patundshme të hotelit me 23 për qind dhe e shtëpive të banimit me 59 për qind. Sa për Britani të Madhe, në sajë të një statusi të veçantë në Londër këtë vend historikisht një lider në preferencat e rusëve në sektorin e hoteleve dhe të pasurive të patundshme në segmentin premium e tregut të pasurive të patundshme të banimit. Por duke qenë në vitin e kaluar në vendin e tretë, Franca ra përsëri menjëherë në pozitën e gjashtë. Kjo rënie është shpjeguar nga ekspertë të një rënie të mprehtë të kredidhënies nga bankat franceze për të blerë pasuri të patundshme, si dhe faktin se investitorët ndërkombëtarë janë të zgjedhin në mes të Francës dhe Gjermanisë, si dy ekonomitë kryesore të eurozonës, në shumicën e rasteve ende nuk e "Euro zgjedhje-" në favor të Gjermanisë . Next nga Franca humbi SHBA, Zvicra dhe Austria. Forcimi i pozitës së Zvicrës në Gordon Rock kanë të bëjnë me dëshirën e investitorëve rusë për të diversifikuar portofolet e tyre të monedhës, dhe nga ana tjetër, aftësia për të tërhequr afatgjatë kreditimit në bankat zvicerane me ritme shumë të ulëta e 2, 5 për qind në vit. "Pozicioni kryesor zënë vendin, lëvdatë jo vetëm ekonomi të fortë, por edhe të japë investitorëve rusë për të diversifikuar rrezikun e tyre e monedhës, të investuar në pasuri të patundshme në Gjermani në euro, paund në Mbretërinë e Bashkuar, dollarë amerikanë dhe franga zvicerane", komentoi kryetari i Ratings Gordon Rock Stanislav Singel. Kompletimin e të lartë dhjetë vendet më tërheqëse për investime në Republikën e pasurive të patundshme Çeke, Izrael, Itali dhe Letoni. Vlerësimi ndjesi u bie nga lista e investimeve të Qipros për shkak të rritjes së rreziqeve të investimit, si dhe në lidhje me një rritje të konsiderueshme në normat e interesit kur blerjen e pasurive të patundshme. Menaxhimi i investimeve të pasurive të patundshme, themeluesin e indriksons.ru portal, Igor Indriksons beson se problemi kryesor i tregut të pasurive të patundshme disa prej vendeve jugore nuk është e lidhur me anëtarësimin në zonën e euros (dhe, rrjedhimisht, problemet e saj financiare), dhe e kontrolluar nga shteti market pasurive të patundshme. Si një shembull ai citon Portugalinë dhe Spanjën. "Në Portugali, gjatë periudhës nga 1996 deri 2006 të çmimeve rritjes shtëpisë nuk ka kaluar 10% (në Gjermani), ndërsa në Spanjë shtëpi njëjtë për dhjetë vjet është rritur në çmim prej 110 për qind. Portugalia nuk ka përjetuar një bum ndërtimesh, në kontrast në Spanjë, ku shteti nuk ka kontrolluar lëshimin e lejeve të ndërtimit. Si rezultat i kësaj, tregu portugez nuk ishte i ngopur, në mënyrë që prona nuk u mbivlerësuar ", shpjegon eksperti. Dhe në Itali, rregulla të rrepta ndërtimit të brezit bregdetar nuk të çojnë në të tilla një pasoja famëkeqe, si në Spanjë, shkruan Evromag. Prandaj, që nga kriza filloi të pasurive të patundshme në Itali ra me 20 për qind. "Në Spanjë, rënia e çmimeve të pronës në disa zona ka arritur 60%," shtoi ai.

Share This Post: