Kur përfundimit të një kontrate me një firmë ndërtimi dhe të jenë në përputhje
kërkuar . Mos harroni se konsumatori - ju . Së pari dhe më kryesorja , ju duhet të ndërtimit
firmë, dhe jo ajo - ju .

Por nuk do të jetë shumë i prekshëm dhe. Sa ironike se më
Trajtimi i sjellshëm ju do të gjeni në kompanitë që janë krijuar vetëm për të mbledhur
të holla, kështu që të flasin, investitorët mashtruar. Faktin se në disa kompani
ju pini kafe, nuk duhet të jetë kriteri kryesor për përzgjedhjen. Megjithatë, të jenë
përgatitur për faktin se ndonjë nga kompanitë e ndërtimit në fund do të
përpiqen për të kohë kthesën ishin tendosur, ndërsa vlerësimi
- Më shumë se sa pritej. Sepse, për fat të keq, të mbajtur fjalën e tyre në biznes, ne ende
(Apo tashmë?) Konsiderohet formë të keqe. Duhet të jetë një kontratë e vetme me një të qartë
afatet kohore të ndërtimit për të gjithë punën që ju duhet.
Pjesa më e rëndësishme e kontratës - të vlerësuara. Këmbëngulin se ai arriti në
në faza. Të gjitha llojeve të prodhuara në çdo fazë të punës dhe kostoja e tyre duhet të
të detajuar. A nuk gjithmonë të mbështeten në përvojën e fituar në
procesin e vetë të ndërtimit. Ajo shpesh ka kuptim për të diskutuar e propozuar
citatet nga ekspertët, me stafin e njëjtë të Bashkimit Konsumatorëve. Në
kostoja e vlerësuar është absolutisht e nevojshme për të hedhur të gjitha materialet e fundit
gozhdë dhe të gjithë lart, planifikimit, firmat të paparashikuara. Ju lutem
vini re se me nuk ju llogaritur vlerën e shtuar, të dyfishtë
(Për shembull, së pari kostoja e materialeve të ndërtimit nga TVSH-ja, pastaj të TVSH-së në të gjitha
të marra së bashku). Mos i besoni, dhe kontrolloni të gjitha çmimet. Firmat kanë tendencë të
jo vetëm për të fryj shpenzimet e tyre, por edhe të mashtrojnë në vlerën e të ardhurave
punimeve dhe materialeve të ndërtimit. Volitshëm për t'i dhënë fund, sidomos në lidhje me materialet,
çmimet që janë të lehtë për të mësuar. Mos u ndjeni keq stroyorganizatsiyu, mos harroni se
një humbje ajo ende kishte për të punuar nuk do. Ruajtja e
në dënime kontratë. Për vonesa në ndërtimin e të tjera
probleme për firmën klienti duhet të mbajë përgjegjësi. Asnjëherë
Të jetë i sigurt ndershmërinë e ndërtuesit para se të hedhur fundit
tulla. A nuk mbështeten edhe në këshilla të mira. Afërmit tuaj
të gjitha të bërë mirë dhe të shpejtë, dhe ju - Ligji Murphy - do Moonlight
përgjithmonë, nëse më parë nuk e detyrojnë string instrument tyre. Sjell
pjesë të kostos të kompanisë deri në 25 për qind. 30 përqind - është maksimale për të cilën
mund të bien dakord. Në llogaritjen e kësaj shume, mos harroni se, sipas rregullave të
kontabël, shpenzimet janë mbledhur nga të gjitha shumën e mëparshme. Ja një shembull:
koston e materialeve dhe është 10 mijë dollarë. Lart
- 15 për qind, ose 1, 5 mijë dollarë. Pastaj 8 të paparashikuara për qind
shpenzimeve do të llogaritet tashmë në 1, 15 mijë dollarë. Parapagimi normal
- 50 për qind. Në fund të çdo punë duhet të jetë e urdhëruar nga ju
paguajnë bilancit. Ju duhet të marrë në duart tuaja origjinale kontratën e nënshkruar,
projektit dhe buxhetit. Në qoftë se ndërtuesit kanë tejkaluar vlerësimet e kostos - ju nuk janë prekur.
Nëse ata janë të shkurtër të përmbushjes së punës, ju keni të drejtë ligjërisht të paguajnë më pak.
Nëse firma ka nënshkruar një kontratë dhe nuk përputhet me atë - të shkoni në, kërkojnë gjykatës
dëmton (me bashkimin e njëjtë të konsumatorëve).

Share This Post: