Sot është e vështirë të imagjinohet një jetë të rehatshme në shtëpitë e tyre pa
atyre kenaqesive tashmë të njohur si ujë të rrjedhshëm , banjo , WC . Edhe këtu duhet
Shto sistemin normal të kanalizimit . Përndryshe , ujërave të zeza mund të jetë një rëndë
problemi ...

Bakteret ndihmojë Sipas ekspertëve, për të adresuar në mënyrë efektive
shkarkimin e ujërave të ndotura në familje nga një shtëpi private është që të instaloni në fermë
individuale nëntokësore faqen trajtimit bimore. Sot
përdorim dy teknologjive themelore për trajtimin e ujërave të zeza. Ata janë të ngjashme në atë
që përfshijnë mikroorganizmave biologjike trajtimit të mbeturinave,
por ato ndryshojnë në metodat e organizimit të këtij procesi. Në të ashtu-quajtur. sistemet e aerobic
Pastrimi i furnizimit me ajër janë shfrytëzuar me disa lloje të baktereve në anaerobe
sistemet ku riciklimit të materies organike ndodh pa oksigjen,
- Tjerë. Në fakt, në rastin e parë ka një dekompozimi natyror
Organics në të dytën - të detyruar. Vini re se teknologjia lejon aerobic
pastrojë ujërave të zeza nga 95-98%, që është, prodhimi është pothuajse i pastër
uji është pa ngjyrë dhe pa erë, të cilat ju mund të bimëve të ujit, të larë gjurmët dhe
etj Kur duke përdorur teknologji anaerobe kullon janë pastruar në dy faza:
65-70% e parë (faza e parë) dhe pastaj dërgoi për pastrim në
fushën e kullim (faza e dytë). Në përgjithësi, sistemet e aerobic janë më komplekse
me dashje, por kompakt. Sistemet e anaerobe të tilla si të thjeshta, por
kërkojnë një shumë hapësirë: për rregullimin e zonës fushën e filtrimit është e nevojshme
1-2 endje (ku gërmimi gropë në një thellësi prej të paktën 2, 5 m, për të mbushur atë me rërë
dhe zhavorrit, dhe pastaj ta hapë atë kullon). Por në çdo rast
nga kuzhina dhe banjo ujërave të zeza në radhë bien në gropës septike (speciale
kapaciteteve për akumulimin e mbeturinave), ku ata i nënshtrohen trajtimit biologjik
- Plotë ose i pjesshëm. Shuma minimale është llogaritur në bazë të gropës septike
e tre herë konsumit ditor të ujit. Rregulloret mbi konsumin mesatar për
person është 150 litra në ditë. Si pasojë, për një familje të
katër apo pesë vetë është kapacitet të mjaftueshëm septike tank e 2 cu. m. Në fakt
Kjo shifër mund të jetë më i lartë nëse ne po flasim për shtëpitë me banjo të shumta,
pishina, etj Megjithatë, thonë ekspertët, është shumë i gjerë damixhanë
edhe e padobishme, sepse funksionimin normal të sistemit në të cilin
dominohet nga bakteret, është e nevojshme që disa mikroorganizmave kanë qenë të
numrin e "ushqimit". Përndryshe, mund të mos punojnë si duhet. Shpesh, në mënyrë që të
përmirësimin e procesit të pastrimit të gropës septike të ndara nga tërthor
ndarëse në dy ose tre kamera. Ose vazhdimisht lidhin dy ose
tre dhoma tank. Si rregull, me një dhomë e përdorur tanke
në një normë rrjedhën e ujit deri në 1 cu. m në ditë, dy ndarje - deri në 5 cu. m / ditë., tre-ndarje
- Më shumë se 8 metra kub. m / ditë. Gropa septike duhet të jenë të fortë dhe të shtrënguar, kështu
bëjnë ata nga metali, plastike ose konkrete. Tank konkrete mbeturinave
është mirë (të ngurta ose të ndërtuar e betonit standarde
unaza). Ndoshta e meta më e madhe e një tank të tillë - të ngurta të saj
peshë, e cila sigurisht komplikon procesin e instalimit. Gjithashtu duhet të shpenzojnë para
për hidroizolim. Prandaj, si një alternativë për të lëshuar sot polimer
dhe tanke çeliku septike. Tanke bërë nga plastik ose polypropylene mjaft të lirë
lehtë dhe e thjeshtë për të instaluar. Ata janë ngritur zakonisht mbi një bazë konkrete
(Pra, jo si të shtrembëroj nën presionin e tokës). Çeliku septike Tank
plastike të qëndrueshme, por shumë më të rënda dhe, prandaj, për të vendosur ato
kërkuar vinç. Përveç kësaj, hekur është i njohur për të ndjeshëm ndaj korrozionit, dhe
ndonjë trajtim nuk do të shpëtojë këtu. Një tank nga "çeliku" - shumë të shtrenjtë
kënaqësi. E vërteta, thonë ekspertët, nuk është e kohëve të fundit
Gropa septike nga GRP. Si dhe plastike, ata janë të lehta, nuk
frika nga korrozioni, shumë të volitshme. Por në këtë rast e forcës në afërsi të
të çelikut. Procesi i riciklimit të lëndës organike të ardhurat më të mirë
në temperatura mjaft të larta, nuk duhet të lejohet edhe
fortë tank ftohje septike në sezonin e ftohtë. Zakonisht rreth gropës septike
vendoset një shtresë të tokës me një trashësi minimale prej 50-60 cm të drejtë qasje Si
Sipas ekspertëve, për fat të keq, zhvillimi e brendshme e individit
objektet e trajtimit nuk ekzistojnë. Sepse të gjithë e trajtimit të dhunës
ujërave të zeza për shtëpi private, të cilat janë në tregun tonë - mallrat e importuara.
Kjo është kryesisht gjermane, Lituanisht, çeke dhe sistemet e frëngjisht.
Është e vërtetë se pajisje të tilla kohëve të fundit është prodhuar në Ukrainë, por
nën një markë të huaj. Kështu, tregu i kreu
marrë disa prodhues ("Ecoline", "Biotal", "grupe Juventa"
«Triadens»), që kanë një rrjet të gjerë tregtar në të gjithë vendin. Yuri Savinkina,
Drejtor i "High Tech": - Duhet të theksohet se pajisjet e tilla
mjaft i shtrenjtë në afat të shkurtër nuk ka gjasa të jetë më e lirë. Çmimet
impiante të trajtimit të ujërave të zeza që veprojnë në teknologjinë e aerobic, do të fillojë nga 2-2, 5
mijë euro (varësisht nga prodhuesi). Ky çmim është minimal
për produktin në ofrimin, me një gropë në 1-1, 5 cu. m. Sipas
ekspertëve, nëse është e nevojshme, impiantet e trajtimit të ujërave të zeza individ mund të ndërtohet
komplekse, bazuar në disa shtëpi. Në parim, kjo zgjidhje i lejon
pronarët e shtëpive të ruajtur deri në 40%. Megjithatë, duke zgjedhur vendin për gropës septike,
duhet të kihet parasysh se në bazë të normave sanitare në distancë nga shtëpia
në gropë (fushat e ikjes) do të jetë një minimum prej pesë metra,
dhe për futje të afërt e ujit (e mirë, dhe) - jo më pak se 25-30 m Ruslan
Urakov, një inxhinier, një specialist në sistemet biologjike të trajtimit të ujërave: - dizajn
e brendshëm të ujit sistemet e trajtimit të mbeturinave duhet të marrë parasysh jo vetëm ekonomike,
por faktorë të thjesht teknike. Uljen e kostos - një gjë e mirë. Por
janë me rëndësi të madhe si efektivitetin dhe besueshmërinë e sistemit, i cili kërkon
kualifikime nga artistët e projektimit dhe instalimit të punojnë. Kështu
mënyrë, shtëpi projekt ujërave të zeza është e mirë për të porositur në një të specializuara
Firma, e cila sipas kushteve lokale për të zhvilluar një skemë të përshtatshme
paraqitjen dhe pajisjet. Gjithashtu, para fillimit të ndërtimit të objekteve të trajtimit të
zhvilluesit janë të detyruar të bashkërendojnë faqen sanepidemstantsii qarkut të sfiduar
në ndërtim, dhe vendin e firë e ujërave të zeza të trajtohen. Duhet të theksohet
se vetë-regjistrimit të të gjitha dokumentet e nevojshme për ndërtimin e
- Punësimi është shumë i mundimshëm, dhe të shpejtë të përballen me këtë problem nga profesionistët.
Këtu opsioni më i mirë - instalimin e sistemit të gjithë "gardian". Kjo do të lejojë
për të shmangur gabimet bezdisshëm dhe kosto shtesë. Sa për preferencat
konsumatorëve, atëherë, sipas ekspertëve, kërkesa për aerobe dhe anaerobe
individuale të ujërave të zeza të sistemit të trajtimit është përafërsisht e njëjtë me "plus" dhe "kundër"
ata kanë afërsisht të barabartë. Është gjithashtu e rëndësishme që të gjitha firmat që
shesin pajisje për impiantet e trajtimit, përveç garancisë (zakonisht
garanci - 10 vjet), dhe të sigurojë shërbimin. Si rregull,
Ekspertët thonë se, ka një nevojë për të riparuar çdo 3-5 vjet. Por
pajisjet më komplekse, më e nevojshme për të kryer inspektime rutinë,
pas sistemeve të trajtimit janë të automatizuar plotësisht dhe të pajisur me të sofistikuara
elektronike. Megjithatë, është e shqetësuar kryesisht me sistemet e tipit aerobe. C
sistemet anaerobe janë shumë më të thjeshtë, ata kërkojnë pak ose aspak
shërbimin ... Megjithatë, herë pas here (përafërsisht çdo gjashtë muaj)
duhet të hiqen nga llum gropës septike të prodhuara atje - ashtuquajtura thartuar
sëmurë. Nëse ju nuk bëni rregullisht, trajtimit të duhur të kanalizimit të ndodhë
nuk do. Në këtë drejtim, është e nevojshme në mënyrë që plani sistemin e trajtimit tuaj vendosje,
në makinën vakum-kamion ishte në gjendje të lehtë të përzënë deri
në gropë. Rastësisht, për funksionimin efektiv të sistemeve të trajtimit të është shumë e rëndësishme
të një grope septike u bakteret e mjaftueshme. Kjo mund të arrihet nëse, nga koha në kohë
heqjen e baltë nga rezervuari, lënë atë për rreth 10-15% e sedimenteve. Gjithashtu, për
të përshpejtojë procesin e trajtimit të ujërave të përdorura bioactivators veçantë substance.
Ata janë të shitur si një pluhur ose granula në banka ose në kuti. Disa
Doza e mjeteve që ju duhet të shtoni herë pas here në një gropës septike ose thjesht del me të larë
tualet, ku ajo merr në destinacionin e vet. Megjithatë, duhet mbajtur parasysh
se veprimtaria e baktereve të ndikojë negativisht në antibiotikët klorit, dhe të tjera toksike
çështje, për shkak se nuk duan të hedhin në drogës kanalizime në shtëpi
dhe kimikate të dëmshme shtëpiake.

Share This Post: