Vetë- të ndërtuar një shtëpi vend ose vilë e 200 metra katrore .
metra mbi koston e vlerësuar prej $ 80 në $ 300 mijë, duke përjashtuar shpenzimet e
tokës. Megjithatë , kostot mund të reduktohet ndjeshëm duke përdorur teknologjitë e reja
ose materialit nën standart . Gjëja kryesore është të mos teproj , sepse cheapness
mund të degradojë në mënyrë dramatike ecurinë e komoditetin e ardhshme të shtëpisë .

Si të blej një shtëpi? Ardhurit e ardhshëm duhet të kuptojnë se vetë-
ndërtimin e një shtëpie nuk është gjithmonë e më e lirë se blerja e
përfunduar strehimit në vilë. Si drejtor i pasurive të patundshme
Zagorod Realty, Andrei Goncharov, për të ndërtuar veten, ju duhet të keni
disa njohuri dhe të jenë të përgatitur për të monitoruar vazhdimisht ndërtimit.
Përparësia është që ju të ndërtojë një shtëpi në projektin e tyre unik,
Pengesë - mungesa e infrastrukturës, të cilat mund të mburremi
qytetet moderne vilë të vogël. Por në qoftë se çështja është afruar si duhet, kursimet
në krahasim me blerjen e gatshme për strehim, sipas ekspertëve, mund të arrijë
20-40%. Kjo nuk është për t'u habitur, sepse çmimi përfundimtar një shtëpi të gatshme në vilë
qytet është formuar jo vetëm nga kostoja e tokës dhe të ndërtimit. Prekshme
është pjesë e fitimeve të ndërtues. Sipas vlerësimeve të ndryshme të pavarur
ndërtimin e një shtëpie për të punuar përfunduar mund të kushtojë pronarit në
një mesatare prej $ 500 deri $ 2,000 për metër katror. metër, duke përjashtuar shpenzimet e tokës. Të konsiderueshme
pjesë e kësaj shume të paguajnë ndërtuesit. Provuara të rënda
kompanitë e ndërtimit kërkohet për shërbimet e tyre nga 500 $ për metër. m dhe më lart. Normal
Brigadat e punëtorëve të kushtojë më pak, por askush nuk vouches për cilësinë. Jo më pak
pika të rëndësishme të llogarive të shpenzimeve për materialet e ndërtimit. Prerja këtë shumë
pjesë e buxhetit të dukshëm do të zvogëlojë koston përfundimtare të projektit. Prandaj
CIS është aktivisht zhvillimin e tregut për materialet e ndërtimit alternative,
teknologjive të huazuara nga Evropa dhe SHBA, ku një shumë të zhvilluar
ndërtimit të lirë private. Në mënyrë që të kursejnë shumë preferojnë ukrainasit
blloqe betoni shkumë të tullave tradicionale, në qoftë se nuk përfshijnë skelet-Mburoja
dhe korniza-panel teknologji. Nuk ka asgjë të keqe me përdorimin e këtyre teknologjive
Jo, thonë ekspertët. Gjëja kryesore që një homeowner kuptojnë qartë pro
dhe të këqijat e ekonomisë një të tillë. Tulla apo blloqe betoni? Tullave ende ka mbetur
materiale më të njohura dhe të besueshme të ndërtimit. Muret me tulla
kanë një rezistencë të lartë zjarrit, për më tepër, ata nuk kalbet, si
druri. Por, kostoja e një ndërtese me tulla është shumë e lartë, veçanërisht
në qoftë se shtëpia do të jetojnë gjatë gjithë vitit. Në këtë rast është e nevojshme për të ndërtuar
mure të trasha, dhe, si pasojë, një themel të fortë. Përdorimi i shkumë
blloqe, sipas ndërtuesve, lejon të kushtojë rreth 20% më e ulët
ndërtimit. Në të njëjtat karakteristika të materialit gati
tulla inferiore. Konkrete shkumë ka izolimin termik të mirë, e cila më pas
zvogëluar shpenzimet për ngrohje. Një tjetër avantazh - blloqe lehtë shkumë
krahasuar me një tullë. Kjo zvogëlon ngarkesën në themelet. Por ka një shkumë
dhe disavantazhet. Në strukturën e tij, materiali është i shkrifët, si
vetvete përmban shumë balona të vogla. Kjo zvogëlon fuqinë
design. Si, rezultat i kapacitetit ngarkesë-duke e mureve të blloqe betoni shkumë
rreth dy herë më të vogël se sa një tullë me karakteristika të ngjashme.
Por pengesë kryesore është se blloqe betoni shkumë, një mënyrë ose në një tjetër, të gjitha
ende kanë një tullë ose oblitsevat llaç në mbarimit të jashtme
punës. Kjo mund të anuloj kursimet e pritura. Popullariteti i dhuratave të natyrës
shtëpitë prej druri është në rritje çdo vit. Kjo nuk është vetëm ekologjike
materiale, por edhe relativisht të lira në krahasim me tulla tradicionale.
Është e vërtetë se sot shumica e ndërtuar shtëpi druri të verës dhe cottages. Kur është
Sa për strehim të përhershëm, bashkatdhetarëve tanë preferojnë një më të qëndrueshme
materiale. Në fund të fundit, me të gjitha avantazhet e drurit, ajo ka disa disavantazhe.
Ndërtesat prej druri shtamet ndjeshëm në vitet e para të operacionit.
Përveç kësaj, kalb dru, insekteve, dhe se më të pakëndshme
- Zjarrit. Kështu, nëse ne jemi duke folur për ndërtimin e një shtëpie për të jetuar të përhershëm,
dru si material bazë është më mirë të mos merren parasysh. Por për
t'i jepte pak vend të një të përsosur. Dërrasa mund të jetë lehtësisht
Lidhjes dhe të lehtë të lidheni me thonjtë dhe vida. Të cekura
shtëpi prej druri është 2-3 muaj në varësi të intensitetit të punës.
Pra, nëse ju filloni të ndërtimit në fillim të pranverës, me fillimin e nxehtë
sezonin tashmë është e mundur të hyni në një vendbanim të verës. Nga rruga, nëse lartësia
shtëpi prej druri nuk është më shumë se një kat, atëherë të tilla një ndërtim mbi
Ligji është konsideruar të jetë e përkohshme, dhe për ngritjen e saj nuk është e nevojshme për të tërhequr
kompani e licencuar e ndërtimit. Kushti kryesor - mungesa e themelimit.
Ndërtimi i një shtëpi prej druri do të kushtojë nga $ 200 në $ 1.000 për metër katror.
metër. Shpërndarje e tillë e çmimeve është e lidhur me ndryshimet në llojet e fidaneve dhe niveli i
përpunimit. Besohet se bilanci më të mirë të çmimit dhe cilësisë ka
pishe. Gjëja kryesore për të mbajtur në mendje se të gjitha sipërfaqet e strukturave prej druri
duhet të trajtohet me një kompleks të veçantë që ndalon kalbur dhe insekteve dëmtuesve.
Parimi i "sanduiç", mënyrën më të përballueshme për të ndërtuar një shtëpi të lira - për të përdorur
fast-strukturave. Kjo është një teknologji kornizë që
Sot është shumë popullor në SHBA dhe Kanada. Në zemër të shtëpisë prej druri
ose korniza metalike. Shtëpi shiten në pjesë, dhe pastaj
sobiretsya tashmë në vend. Gjithë puna mund të 6 apo 7 persona në rrjedhën e
disa javë apo muaj. Periudha e fundit do të varet nga aftësitë e ndërtuesve
dhe materialet e përdorura. Çmimet për ndërtimin e objekteve të parafabrikuara duke filluar
nga $ 150 deri $ 600 per katror. metër. Pra, sot është më e
mënyra më e lirë për ndërtimin e private. Jo çuditërisht, në Evropë dhe SHBA
duke përdorur këtë teknologji vozvoditya deri në 80% të të gjitha ndërtesave private. Por, njerëzit tanë
jo në një nxitim për të ngritur shtëpitë e tyre nga fast-strukturave. Dhe
këtu nuk është aq shumë mungesën e besimit në teknologji të reja, por në të metat e vërtetë
Shtëpi të tilla, të cilat nuk përshtaten imazhit të ukrainas shumë
e strehimit të sigurt. Megjithatë, konsideratat racionale janë të rrënjosura. Siç është raportuar
ne, Andrei Goncharov, agjencitë e pasurive të patundshme janë përballur me gjithnjë e më
me para-fabrikuara shtëpi, pjesa e tyre në shitjet totale është në rritje.
Megjithatë, eksperti pranoi se duke folur për bumin e shpejtë të ndërtesave
vendi ynë është ende shumë herët. Disavantazhi kryesor i ndërtesave të parafabrikuara - tyre
besueshmërinë e ulët në krahasim me shtëpitë tradicionale tulla.
Muret e këtyre shtëpive janë shumë të hollë dhe të lehtë. Ata janë shumë të ndjeshme në shok,
goditjeve dhe një mjedis agresive. Shumë kompani vendase
nuk kanë përvojë të mjaftueshme në ndërtimin e këtyre shtëpive, sepse ata nuk i gëzojnë
shumë popullor. Prandaj, gjatë tkurrje e ndërtesës mund të kenë të çara
apo shtrembërime. Një tjetër pengesë - jetën e ndërtesa të tilla. Zakonisht
zhvilluesve të shpallin në aspektin e 40-50 vjet. Nuk ka konsensus për këtë çështje
nr. Besohet që cilësia e materialeve të ndërtimit të mbledhura shpejt montuar
mund të qëndrojë shumë më gjatë. Trajtimit të ujit Dhe në fund mos harroni
një nga metodat e ndërtimit më ekzotike - shtëpi në ujë. Së pari,
pronari i strehimit të tilla do të shpëtojë sipërfaqe tokësore. Së dyti, kursimet
ndërtimi shumë deri në 25% për shkak të mungesës së një bazë standarde.
Por në fund koston e një metër të sipërfaqes së banimit është e shtrenjtë -
jo më pak se 1,500 $ për metër katror. metër. Kjo është për shkak të faktit se të ndërtimit të përdorura
Struktura të lehta dhe në të njëjtën kohë shumë të fortë. Nga rruga, këto shtëpi mund të jetë
blerë të gatshme kit, por kuvendin e tyre të merr vetëm disa muaj.
Sipas ligjit, në shtëpi të ujit nuk është klasifikuar si e pasurive të patundshme.
Sipas Kodit Civil aktual, që të përfshijë objektet e pasurive të patundshme
tokës, si dhe objekte të vendosura mbi to. Dizajn Sipërfaqja
kjo kategori nuk i përkasin. Kjo është arsyeja pse, në një shtëpi të tillë nuk mund të regjistrohet.
Por ka edhe pluses: pronari nuk ka nevojë të regjistrohen si pronë
dhe i nënshtrohen procesit të dorëzimit / pranimit të BTI. Mjafton për të rënë dakord mbi një projekt-
Regjistrin e Shipping në Ukrainë. Arsyeja pse ajo është "anijeve"? Fakti është
se strukturat e ngjashme në ujë janë të klasifikuara si vetëlëvizës not
fondeve. Shumica e ekspertëve anketuar besojnë se ndërtimi i një shtëpie
ujë nuk siguron kursime të konsiderueshme. Këto projekte janë në të mirë
Nëse kostoja është 10-20% më lirë se sa shtëpi konvencionale, dhe pastaj duke marrë parasysh thjeshtuar
procedurat për koordinim me autoritetet qeveritare. Gjatë vitit në Ukrainë
regjistroi një objekte disa dhjetëra të tilla. Figura papërfillshme në
Krahasuar me volumin e ndërtimit të vendit. Prandaj, këto shtëpi
dashuruar më e përshtatshme ekzotike se i gatshëm për të minimizuar kostot.

Share This Post: