Pavarësisht nga këto kriza globale e likuiditetit dhe një vend kompleks
kushtet e tregut të shtëpive jashtë vendit, situata në Rusi ka
ndryshon ngandërkombëtare në anën pozitive .

Maksim Karbasnikoff, Drejtor, Evropa, Rusia dhe CIS, Shef i Departamentit të
kompani komerciale hapësirë ​​Jones Lang LaSalle, tha: "tregun rus
Pasurive të patundshme është një nga më dinamike në krahasim
me vendet e tjera. Kjo është kryesisht për shkak të shpejtë ekonomik
e rritjes së vendit. Rusia është bërë tashmë një pjesë thelbësore të ekonomisë globale,
ajo ka më të madh rezervës valutore pas Kina dhe Japonia,
Ruble filloi të besimit. " Perspektivat e pasurive të patundshme komerciale të Rusisë
në kushte të tilla ekonomike, ekspertët kanë thënë të kompanisë Jones Lang LaSalle.
Vladimir Pantyushin, Drejtor për Rusinë dhe CIS, ekonomike dhe strategjike
Kërkimeve në Jones Lang LaSalle, tha: "Sot në tregun rus
pasurive të patundshme komerciale ka zhvilluar shumë shpejt. Para së gjithash kjo
kontribuon në një situatë të favorshme ekonomike në rritje, vend me të ardhura
popullsisë vazhdon të ngrohur deri bum të konsumit dhe rritjes së kërkesës
për hapësirë ​​të shitjes me pakicë. Shumat e deklaruara të kualitetit të lartë projekte, qendra tregtare
janë më të lartat në Evropë. " Vladimir Pantyushin vuri në dukje se, pavarësisht
këto trende pozitive, integrimi i Rusisë në ekonominë globale e bën
të ndjeshme ndaj situatës në arenën ndërkombëtare, "Tani zhvilluesit
në Rusi është bërë më e vështirë për të marrë financime të jashtme, të tregut zhdukur
Investitorët me një përqindje të lartë të financimit të borxhit. Kjo çoi në një rritje në normat
fondeve, duke e bërë disa projekte joekonomik. Në parim
Tani investitorët e pasurive të patundshme të vijnë në Rusi me para "live".
Në të njëjtën kohë e vë përtyp tregun e pronës ngopjes
në Rusi. Ne parashikojnë që për shkak të kërkesës në rritje dhe të mbetur
ofrojnë qira e hapësirës me pakicë në Rusi do të vazhdojë të rritet. "
Në të njëjtën kohë, pavarësisht krizës globale të likuiditetit, ka një rritje
transaksionet e investimeve në tregun e pronës në Rusi. Kjo u shpjegua
James Corrigan, Drejtor i tregjeve të kapitalit dhe Investime Company
Jones Lang LaSalle në raportin e saj "tregun rus me pakicë:
destinacion tërheqës të investimeve ". Gjuha vuri në dukje se "tani
në BE për shkak të krizës së kredive ka një rënie të dukshme
aktivitetit të investimit. Në të njëjtën kohë, Rusia ka dëshmuar rritjen e
transaksionet e investimeve. Faleminderit për rritje të qëndrueshme në normat me qira dhe
normat e larta të kthimit, Rusia është një destinacion tërheqës
investimeve. Qiratë në rritje dhe reduktimin e parashikuar në normat e kthimit
- Komponentët kryesorë që përcaktojnë kthimin e përgjithshme të investimeve. Rus
tregu ofron investitorët ndërkombëtarë të jepnin të lartë dhe është e
alternativë e mirë për tregjet e zhvilluara. Në të njëjtën kohë në sektorin e shitjes me pakicë
rreth gjysma e investimeve totale. Qytetet rajonale janë duke u bërë
më tërheqëse për investitorët, edhe pse Moska vazhduan të japin llogari për
pjesën më të madhe të investimeve totale. Në vitet e ardhshme në tregun rus
pasurive të patundshme komerciale do të vazhdojë zhvillimin e saj aktiv, duke ofruar një të gjerë
mundësive për investitorët. " Në konferencën e specialistëve Jones Lang
LaSalle bërë rekomandimet e tyre për pjesëmarrësit e tregut të pasurive të patundshme komerciale
- Operatorët e parë për zhvilluesit dhe komerciale, për nevojën e
marrë në situatën aktuale të tregut. Vëmendje të veçantë për këtë çështje
Julia i dha Nikulicheva, Drejtor për Rusinë dhe CIS, Departamenti i Strategjik
kompani këshilluese Jones Lang LaSalle në raportin e saj "një treg në rritje:
formate të reja - kërkesat e reja për zhvilluesit ":" Ne mund të imagjinojmë
qendër moderne tregtare si një anije. Ajo mund të jenë të mëdha apo të vogla,
ajo mund të jetë e llojeve të ndryshme. Dërgo një anije në një not të gjatë dhe të suksesshme
apo jo varet nga të gjithë pjesëmarrësit në udhëtim e saj nga zhvilluesi i saj, i cili
dizajnimin e një anije nga shitësit, të cilat janë motorike dhe mekanizmi
anije, dhe nga konsumatorët që të drejtuar këtë mekanizëm. Sot ne
blerës në treg shumë, dhe të ardhurat e tyre të dyfishtë çdo katër vjet.
Kjo rritje të konsumit të energjisë është motori i shpejtësisë not
- Shitësit me pakicë nuk janë duke pritur për hapjen e qendrave tregtare të reja janë duke u përpjekur për të çuar përpara
mbrojnë të drejtat e tyre në zonën e tyre. Zhvilluesit lulëzojnë në të fortë e sotme
Tregun rus, në të cilin nuk ka konkurrencë të fortë, dhe çdo ndërtuar
ata me sukses anijen në det të qetë sails. Megjithatë, ne tashmë mund të parashikojnë
rritjen e konkurrencës. Në mënyrë për t'i bërë ballë konkurrencës që vijnë, është e nevojshme për të zhvilluar
Formatet e re e qendrave tregtare, për të zhvilluar konceptin e specializuar për tregtimin
të tilla si rrugët tregtare, tregjet sezonale dhe dyqane specialiteti. Tashmë
tani ne kemi nevojë për të kuptuar se blerësit kanë gjasa për të tërhequr risi dhe unike
ide, shërbim cilësor, krejt të re. Është e rëndësishme për të gjetur të drejtën
qiramarrësit për qendrat tregtare, si dhe të sigurimit të mbarëvajtjes efektive
dyqane të reja. " Çfarë duhet të jetë qendra më moderne tregtare për të
jo vetëm sot, por në të ardhmen, ai kishte sukses në tregun rus?
Kjo temë është e përkushtuar për "Rruga drejt suksesit" Aleksandër Tishkov, Drejtor
Rusia dhe CIS, Shef i qira lokalet afariste të kompanisë
Jones Lang LaSalle. "Parametrat e tilla si madhësia, numri i kateve, të rehatshme
kushtet, ajer te kondicionuar, koha e parkimit do të jetë i një rëndësie në rritje.
Për shembull, qendra të lartë rritje e sotme pazar mbijetojnë vetëm për aq kohë sa
shkak të mungesës së konkurrencës. Me uljen e fluksit të konsumatorëve të paktën
mbeten katet e sipërme të vështirë fitimprurëse. Disa katrore shtesë
Metra nuk do të jetë në gjendje të marrë në të ardhmen. Ndërtimi i një ndërtimi i qendrës tregtare
më të mëdha se është e nevojshme të vërtetë, do të thotë një ulje të rentabilitetit
dhe një shpagim të zgjeruar. Përveç kësaj, rëndësinë në rritje
bëhet pjesë e shitësit. Ka shumë qendra tregtare, në të cilat
nuk mund të hyjë në operatorët prania e të cilëve mall
për suksesin e saj. Mbi të gjitha, kjo është për shkak të mospërputhjes
Disa qendra tregtare sipas kërkesave operatorëve të ndërtimit ". Prandaj është e nevojshme
një qasje të shëndosha për zhvillimin e konceptit të qendrës tregtare para fillimit të
projektit. Është e rëndësishme për të kuptuar se çfarë marke dhe të përcaktojë qiramarrësit ankorohen
suksesin e qendrës tregtare. Zgjedhja e qiramarrësit spirancë, ju mund të vendosni opsione
qendër të audiencë të synuar dhe kontrollin e numrit të vizitorëve. Përvoja të suksesshme
markave ndërkombëtare dhe rënia e konsumit jashtë vendit të stimulojë rrugën e tyre nga
në Rusi. Popullariteti i markave ndërkombëtare është veçanërisht e dukshme në sfondin e konsumatorit
bum në Rusi, e cila ka bërë një nga tregjet prioritare për ndërkombëtare
shitësit. " Pjesëmarrësit e konferencës vuri në dukje se është e rëndësishme jo vetëm për të përdorur
Situata e favorshme ekonomike, e cila ka një efekt pozitiv në zhvillimin e
pasurive të patundshme komerciale, por tani për t'u përgatitur për rritjen e konkurrencës. Kështu
t'iu përgjigjur pyetjes themelore e konferencës për atë që është në tregun rus
pasurive të patundshme komerciale - një ishull i stabilitetit apo stuhi paralajmërim
- Individuale për çdo zhvilluesi qendër tregtare dhe operatori i secilit.
Çdo gjë do të varet në ekip dhe aftësinë për të zgjedhur drejtimin e duhur.

Share This Post: