Sistemi i ngrohjes në katin e banjo është e nevojshme , ndoshta më shumë se në çdo vend tjetër
në shtëpi. Shoqëruar mepeshqir ajo e mbështet në fushën lagur të shtëpisë
klimën më të rehatshme . Temperatura në sipërfaqe të katit është
26 ° C , dhe në nivel kokë 22 ... 24 ° C. Sipas ekspertëve , ky
shpërndarjen e temperaturës përgjatë lartësinë e dhomës është e mirë dheshumë të
vështirë të arrihet duke përdorur pajisje të tjera për ngrohje .

Në banjo me sistem ngrohje, edhe një dimër shumë të ftohtë nuk ka asnjë projekt.
Spray bie në dysheme, e thatë shpejt, kështu që gjithmonë qëndron thatë
dhe të ngrohtë dhe është e vështirë të kaloj. Përveç kësaj, pastrim të lehtë
hapësirë ​​dhe eliminuar mundësinë e sipërfaqes
muret dhe dyshemenë e kërpudhat shpesh gjenden në zona me lagështi në shtëpi. Shumëllojshmëri
sistemet e ngrohjes katin e sot janë të sistemit më të popullarizuara
elektrike dhe ngrohjen e ujit underfloor. Ata janë të instaluar në të dy urbane
rritje të lartë ndërtesa dhe në shtëpitë periferike - do të jetë e mjaftueshme të energjisë elektrike
dhe fondeve për shërbimet publike. Për një zonë të vogël banjo 2,4
m2 kërkon një hyrje të veçantë me armë e tij dhe kapacitetin RCD rreth
0, 2-0, 5 kW. Në ndërtesa banimi që janë ngritur më shumë se 10 vjet më parë
dhe ku të nënstacionit dhe hoses projektuar për standardet e vjetër (rreth 2, 5 kW
në një apartament), ngrohje autonome mund të konsiderohet vetëm si shtesë
ngrohje. Po dhe ajo duhet të përdoret me kujdes, sepse është e mundur
pushtet te trupezuar me mbeshtjelljen kabllo (nëse të përfshijë të gjitha fqinjët në të njëjtën kohë shumë
Pajisje shtëpiake). Por edhe kur është e nevojshme për të lidhur ngrohjes elektrike
energjisë në dispozicion (në apartamente moderne është 7 kW), ju duhet të shikoni lejet
Është lidhja ekzistuese instalime elektrike të ngrohjes kat mbi ngarkesës aktuale. Në qoftë se
Jo, ne mund të rekomandojmë instalimin e një dalje më tepër se 2 kW në
instalime elektrike të veçantë dhe një makinë të veçantë. Sa për sistemin e ujit,
për këtë lloj ngrohje kat kërkon një burim me ujë të nxehtë: kazan të
Gazit, naftë, qymyr, energji elektrike (në klimat e ngrohta të këtij
listë, ju mund të shtoni panele diellore dhe pompat e nxehtësisë). Prandaj, është
shpesh përdoret në cottages me një sistem autonom të ngrohjen e ujit, ku
përveç ngrohje kat banjo është dhënë në fusha të tjera.
Për pajisjen e ujit ngrohje autonome në apartament modelin urbane duhet të
DEZa leje për t'u lidhur me ujë të nxehtë apo
instaluar një kazan të vogla elektrike make-up në mënyrë specifike për sistemin
ngrohje, e cila të panevojshme të shtrenjta. Pas burim elektrifikimit të ngrohjes në sistemin e
banjo elektrike për ngrohje është e mbushur me një sërë ngrohje kat
kabllo, e cila kthehet në sipërfaqe në një panel të ngrohjes të madhe, në mënyrë të barabartë
ngrohjes rrezatues. Cable lidhur me kontrollin automatik të temperaturës, në sajë të
i cili është kryer dhe kontrollin e sistemit. Termostat është i lidhur me
murit (nëse ka një dizajn i papërshkueshëm nga uji, e drejta në banjo, në qoftë se
Jo - e jashtme, të tilla si ndizet dritë në panel) dhe
është vetëm një pjesë e dukshme e sistemit. Lexime temperatura të vijë
atij nga një sensor temperatura që është instaluar, zakonisht në një të veçantë
tub corrugated në planin e përfundimit të kabllor (kështu që ju mund të ndryshojë
) në ndarje të saj. Të gjitha pajisjet e nevojshme për sistemet e ngrohjes elektrike
seksi shet në kit, i cili përbëhet nga një termostat kabllor ngrohje,,
sensor temperatura dhe tub valëzuar. Në dispozicion në kits për kuvendin në të madhe
ose një mallë hollë. Kur zgjedhjen e pajisjeve duhet të mbajnë në mendje para se të
një shenjë mund të jetë ngritur kat në banjo, që urgjentisht të nevojshme për të futur një sistem të
në operacion dhe se si rëndë në aspektin ekonomik e konsumatorit
përdorimin e saj. Vendosni një kat të ngrohtë në një rinovim banjo mund të pavarur
ose duke përdorur shërbimet e profesionistëve (që për të kontaktuar, të shpejtë
shitje). Është e nevojshme që të përmbahen në mënyrë rigoroze për teknologjike
rekomandimet e prodhuesit. Por lidhur sistemit të furnizimit mbetet dhe lërim
duhet të jetë vetëm një elektricisti të kualifikuar. Trashësia e betonit
lidhjet varet nga lloji supozuar. Për uniforme
shpërndarjen e temperaturës në katin e gjermane DIN standardet e rekomanduara 4725
kryejnë trashësi mallë jo më pak se 65 mm. Në kërkesat e Rusisë JV
41-102-98 trashësia e saj duhet të jetë të paktën 30 mm. Si kat
mbuluar në banjo, përdorimi pllakave qeramike, mermer ose
materiale me një indeks të rezistencës termike R = 0, 02 m2 • K / vat. Asamble
Kur grouting në mes të kufizimeve në tavan lartësi në dhomën e
Jo, ju mund të përdorë skemën tradicionale, që përfshijnë më efektive
energji-efektive konvertimin e energjisë elektrike në ngrohje për banjo,
- Instalimi i sistemit të ngrohjes në një mallë të trasha. Nëse dysheme prej dheu në banjo
(Në vilë ajo është e vendosur shpesh në bodrum), atëherë ai bie
jastëk kompakt tërësisht zhavorr dhe hidroizolim. Të ketë të gatshëm
bazë zhavorr konkrete, natyrisht, nuk është përdorur në këtë rast, "mbushje"
Sistemi është i pastruar mirë dhe i rrafshoi pllakë kat. Mbi
vendosni një shtresë e materialit izolues të ngurtë me trashësi prej 50-100 mm, në
të cilat lidhin parë. Ngrirë ende deri në fund të betonit
sipërfaqe montuar pjesët e në rritje strips apo përforcuar strukturën
teli, të cilat në masë të madhe të lehtësuar shtrimin e kabllit (në para-
rruga e planifikuar). Tjetër është mallë e dytë konkrete, me trashësi të saj është në të drejtpërdrejtë
ngrohje nga 30 deri në 50-70 mm. Përgjatë perimetrit të dhomës në të ulët
pjesë e mureve, Amortizatore rregulluar shoku - izolim zhvesh për të parandaluar
deformimit të katit gjatë ngrohjes për shkak të zgjerimit termik të betonit. Pali,
ndërtuar me mixes çimento, e thatë të paktën 28 ​​ditë, bëri
me vetë-leveling komponimet - 2-3 ditë. Së fundi, mallë
pallto vendosur vulë, të tilla si pllakave qeramike. Blerja kit
pajisjet për instalimin e sistemeve ngrohje elektrike në shtrëngoj të mëdha,
duhet të mbajnë në mend karakteristikat e caktuara nga elementet themelore - ngrohjes
kabllor. Në diametër dhe inpute nxehtësie kabllo të energjisë (që është, nga aftësia e saj për të
japin hapësira që rrethon një sasi të caktuar të ngrohjes, të shprehur
në watts për metër të gjatësisë së), nuk ka kufizime. Për të hedhur në një mallë të trasha
kabllor mund të përdoret me një diametër të kapacitetit të ngrohjes 5-10 mm kontributin e 17
deri në 21 W / m, si dhe "hollë" 2-3-milimetër kabllot e energjisë 5,12 W / m
Mbështjellje e kabllit me kostum më pak inpute nxehtësie kapacitet pranë njëri-tjetrit,
në pajtim të plotë me rekomandimet e prodhuesit. Është e rëndësishme se fuqia
kabllor të gjithë ishte e mjaftueshme për një dhomë të rehatshme ngrohje të caktuara (rreth
të përcaktojë fuqinë e nevojshme mund të shumëzohen pamjet e dhomës në 100 W).
Jo shumë, dhe pastaj, i cili kabllo është e përfshirë - një ose dy-wire
(Dallimi në mes tyre është se pothuajse dy-core nuk gjenerojnë elektromagnetike
sfond dhe janë 10-20% më të shtrenjta). Prania e një të vetëm-core sistemeve, elektromagnetike
sfond, e cila në çdo rast jo më shumë se një tharëse flokësh ose instalime elektrike të fshehur,
jo të rrezikshme, të njëjti njeri në banjo vjen disa herë në ditë,
dhe pastaj vetëm shkurtimisht. Kur zgjedh një kabëll të ngrohjes në një "lagësht" fusha duhet të
kushtoj vëmendje për faktin se ai ishte i sigurt në ekranin e çelikut
ose tel bakri, fletë metalike prej alumini apo oficer të çojë në vendin e parë
objektivave të sigurisë. Në rastin e dëmtimit kabllor apo ekspozoni ndaj ujit
vepron ekran si një "shkop rrufe", për më tepër, ai në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon gjeneruar
rrezatimi elektromagnetik kabllor. Në disa sisteme me shfaqen
kabllot e izoluar dhe në ekran është përdorur si ushqim (kthim) tel
por gjendet vetëm coaxially me ngrohjen e banimit, në mënyrë
rrezatimi elektromagnetik rezulton është zvogëluar në masë të madhe. Karakteristike,
kabllo është përfshirë sistemet e ngrohjes katin nuk janë paraqitur si një copë teli,
por si një produkt të përfunduar - seksion me një gjatësi të caktuar prej teli të ngrohjes
dhe fuqia termike. Për lehtësinë e instalimit dhe për të rritur jetën e të gjithë
ndërtimin e segmentit të kabllit bashkangjitur në fabrikë
ashtu-quajtur mbaron ftohtë - tel bakri të furnizimit, i cili, ndryshe nga
të kabllit nëse është e nevojshme mund të zgjatet ose të shkurtohet. Seksion
të kabllit të vetme përmban dy thonj dhe dy në fund të ftohtë, ndërsa
si pjesë e një kabëll dy-dirigjent në një fund të kapak fund përforcuar,
dhe nga ana tjetër - dhe tufë dy skajet e ftohtë për të lidhur në rrjet (për shkak të
të tillë një pajisje për të hedhur pjesë të dyfishtë-core kabllor është më e lehtë). Cilësi
bashkim është një nga kriteret më të rëndësishme për sistemin e përzgjedhjes të suksesshëm. Bashkim
duhet të sigurojë një kontakt të besueshme elektrike gjatë viteve
e kabllo dhe lidhës vulën site. Kompani të ndryshme përdorimi
mundësitë e ndryshme të lidhjes (bashkim, saldim, crimping), dhe nënshkrimin e
(Përdorimi i plastikës tkurret, të mbushur përbërë polymerizable).
Besueshmëria dhe qëndrueshmëri në të njëjtën kohë të përcaktuar nga përsosjen e teknologjisë,
dhe cilësinë e faqes ekzekutimit, kështu treguesi më i mirë këtu - të gjatë
Përvoja me prodhuesit në katin e tregut të ngrohjes dhe koha e lirë
garanci. Prodhimi i fins në bazë të një-
dhe të merren bipolar kabllo me dhjetra të kompanive, duke përfshirë CEILHIT
(Spanjë), Nokia (Norvegji), KIMA (Suedi), Devi (Danimarkë), SIEMENS (Gjermani)
ENSTO (Finlandë), si dhe firma ruse, "SST", "CHUVASHKABEL", "termo"
dhe "ELECTRONICS Eltek". Thin shtrëngoj Kohët e fundit ngrohje kat
praktikuar në kabllo instalimin banjo në një mallë hollë (0, 5-1, 5
cm) - direkt mbi tjegull vjetër apo dysheme betoni. Përdorimi i izolimit
Këtu, si rregull, të refuzojë. Pa ngrohje, banjo nuk është aq
kostos, si në mallë të trasha, por nuk duhet të sakrifikojë 10,5
Lartësia cm të dhomës, e cila është veçanërisht e rëndësishme për një numër të madh urban
apartamente. Dhe koha drejtimin e sistemit janë të zvogëluar disa herë. Kabllo
shpalosi një gjarpër ose një spirale dhe të siguruara në tjegull qe ndeshet.
Nga maja në vend të ngjitës shtresa kravatë është aplikuar, të cilat (në varësi të propozuar
prodhues kabllor teknologji) japin të thatë për 1-2 ditë, dhe
pastaj mali pardesy. Ose, të vënë pllaka të reja në të njëjtën kohë,
për të shkaktuar vetëm zam. Hollë një-dhe dy-core ngrohje
neni mund të dorëzohen për të konsumatorëve në gjiret ose në formën e Mats të
hedhur një gjarpër kabllo që është i lidhur me fije qelqi mbështetjen
rrjeta, një gjerësi prej 50 ose 90 cm dhe një gjatësi prej 1 deri në 10 m (gjatësia proporcionale me
pushtet). Nëse kabllo të hollë, siç u përmend më sipër, është mjaft i përshtatshëm
për instalimin e si të trashë dhe një kravatë e hollë, atëherë Mats ngrohjes
të prodhuara posaçërisht për dhoma ku ju nuk mund të ngrejë nivelin e katit më të
se 0, 6-1 cm pa pardesy (dmth, janë vetëm
për një kravatë e hollë). Rrjetit mund të jenë prerë me lehtësi në copa pa thyer
Kjo integritetin e kabllo, e cila na lejon që të tretem Mats në fushën e çdo konfigurim
(Duke përfshirë rreth një pengesë). Mats ngrohje dhe një seksion mbi bazën e mbrojtura
ngushtim të kompanive të hollë kabllor të vetme dhe dy-core prodhojnë
CEILHIT (Spanjë), Devi (Danimarkë), "SST" (Rusi), Nokia (Norvegji), ENSTO
(Finlandë), SIEMENS, Arnold RAK dhe STIEBEL Eltron (Gjermani), KIMA (Suedi).
Elektronike termostat me senzor Thermostats dysheme, së bashku
me kabllo ngrohje, është një element thelbësor i elektrike
ngrohje. Pajisje të tilla prodhojnë Firma OJ MICROLINE (Danimarkë), EBERLE (Gjermani)
Devi (Danimarkë), ENSTO (Finlandë), "SST" dhe "Eltek ELECTRONICS" (Rusi)
të tjerët. Vështirë justifikuar blerjen e pajisjes me programueshëm
termostat për katin e ngrohjes një banjo të vogla në një apartament të qytetit.
Nuk është e mjaftueshme për të jo-tradicionale modele kostos programueshëm
nga $ 40 në $ 120. Kjo termostat është e lehtë për të përballuar me mbajtjen e një fikse
temperaturën për një kohë të gjatë - deri në rregullimin e ardhshëm
parametrat e përdoruesit. Me uljen e temperaturës së katit të shënuar, e cila
vendosur më poshtë për të 0, 1-2 ° C (varësisht nga modeli), instrument ndryshon sistemin e
me një rritje me të njëjtën sasi - off. Set temperatura mbi jo-programueshëm
termostat është në hapa, me të kaloni përzgjedhës,
ose gradualisht, nëpërmjet rezistencë e ndryshueshme. Raportet ekran me ngjyra
përdoruesit se sistemi i ngrohjes është energji. Natyrisht,
në qoftë se madhësia e një kujton banjo të dhomës fronin e pallatit mbretëror,
ju mund të bleni dhe më të shtrenjtë (2-3 herë), por është më ekonomik dhe
termostat programueshëm. Ai është në gjendje jo vetëm për të ruajtur temperaturën e dëshiruar,
por edhe për të ndryshuar algorithm e tij mbi të përcaktuar nga përdoruesi, për shembull, ngrohje
dyshemeja deri në një temperaturë të caktuar në mëngjes nga 7 deri në 09:00 në mbrëmje me
18 deri në 23 orë. Pjesa tjetër e sistemit do të jetë në të hapur
kusht. Pajisje të tilla mund të përfitojnë të plotë të dvuhtarifnoy
skemë për pushtet, automatikisht duke përfshirë edhe ngrohjen dhe ruajtjen e nxehtësisë
gjatë periudhës së normave të ulëta. Kjo është e gjitha për ngrohje Sipas mendimit të shumicës
profesionistë, izolimin e drejtë zgjedhje të çon në një kursim të konsiderueshëm
energjisë elektrike për funksionimin e sistemit të ngrohjes dysheme, dhe fillestare e saj
kostoja rritet pak. Izolimin termik ul padobishme
shpenzimeve të ngrohjes për dysheme ngrohje, tokë dhe strukturat e tjera të shtrirë
nën hapësirën e nxehtë. Kur kat është ndërtuar në bodrumet dhe në
terren, si izolim është rekomanduar që të përdorin forma të forta
trashësi prej 50-100 mm plastik. Panele shpesh përdoret izolim
me një shtresë të nxjerr në pah me një shtresë polimer. Nxjerr në pah, në qoftë se kontaktet
me mallë konkrete nga redistributes ngrohjes kryerjen nga kabllor
nëpër dysheme, dhe gjithashtu reflekton një pjesë të rrezatimit termik mbrapa
në një dhomë të nxehtë. Përveç kësaj, nxjerr në pah - paroizolyator të mirë. Polimer
film mbron atë nga shkatërrimi në alkali nga bashkëveprimi me
mallë konkrete. Një izolant shumë efektive termike për ngrohje pajisje
mallë kat janë në bordet tape trasha me një trashësi prej 2 deri 10 mm. Zgjedhje
Materialet izolues është mjaft i gjerë. Ndër prodhuesit duhet të
Shënim OOO PKP "BUILD-PLAST", DOW KIMIKE BASF, (pllaka plastik shkumë
lartë ngurtësinë Floormate), HANALON (Korea e Jugut), Bubble \u0026 shkumë Industries
N. V (Belgjika, nxjerr në pah dhe penopropilen laminuara). Shtëpi
polietileni petë shkumë të prodhuara në fabrikën "LIT-izolimit".
Çmimi mesatar i 1 m2 - $ 2 në $ 4. Sa është rehati? Çmimi minimal
komplete të pajisjeve dhe materialeve (për pajisjen në një mallë të trasha) për
ngrohje autonome në fushën banjo e 3 m2 - rreth 100 € për sistem të plotë
produktet e prodhimit vendas dhe 120-140 € për përdorimin e importuara
produkteve. Zgjedhja e teknologjisë është e madhe sa. Çmimi kit (mat ose seksion
termostat me senzor kat, shakull sensor)
3 Banjo m2 është rreth 90-130 €. Underground "lumit"
Kati i ngrohjen e ujit në banjo është ekologjikisht miqësore (jo në të gjitha
kishte rrezatim) dhe ekonomike (kati i ngrohjes me ujë të nxehtë është zakonisht më të lira
se energjisë elektrike, përveç kur, si një burim për ngrohje
aplikuar kazan elektrike). Elementet kryesore të transferimit të ngrohjes në ujë
sistemit janë të gjatë dhe lehtë për të mbledhur tuba polimer (PEX
, polietileni metalike, etj.) Segmente të tub (i quajtur edhe nënvizon)
nuk kanë nyje (pjesë e tërë, të shfaros nga gjiri). Ato janë të vendosura në
një spirale në trupin e mallë dyshemenë prej çimento dhe të lidhura me shtambë dhe
mbledhësit kundërt ngrohje. Në përgjithësi, sythe (në një kohë
dy ose tre në një dhomë), lidhur me një koleksionist mund të jetë
pak. Mbledhësit, nga ana tjetër, janë ngritur në kabinetin e kolektorit
mur-montuar apo turret me mur në banjo ose jashtë
(Nëse është e rregulluar ngrohjen e ujit në dhomat e shumta). Kur në
stowed në katin e qarkullojnë tuba me ujë të nxehtë, në sipërfaqe të katit rrezaton
ngrohjes. Që nga viti, siç u tha më lart, në shtëpitë e urbane me qendrore
ngrohjen e ujit nuk mund të drejtpërdrejt të mbledhë çdo i sistemit të ngrohjes, ose nga
ujë të brendshme të nxehtë, kjo tablo është rekomanduar që të rritet në të strehimit suburbane.
Atje, përveç pajisje për një kat të ngrohtë (gjatësia e tubit polimer
Kit kolektor, izolimin, fasteners dhe sende të tjera) janë përdorur
kazan qarkullojnë pompa dhe tank zgjerimin dhe njësi të kontrollit.
Kryeshefi Ekzekutiv i nyje është një multi-kalojë ujë rubinet me kontrollin e temperaturës.
Ai rregullon ngrohje autonome, përzierjen në përmasa të drejtë
ujë që vjen nga kazan apo burim tjetër të ngrohjes, dhe kthimin e
i sistemit të ngrohjes kat me ujë të nxehtë temperatura 35-50 ° C. Është i përshtatshëm për t'u përdorur
gati të presë mbledhur tashmë termostat valvulave mikser, dhe anashkalojë
valvola dhe pompë qarkullim. Lehtësi të tjera përdorues


ujë.
Share This Post: