Kohët e fundit , shprehja " vendi i shtëpisë të brendshme " si një çështje
është kthyer në një sinonim për një jetë të bukur . Të tillë një temë për çdo
ditë ai bëhet gjithnjë e më të rëndësishme jo vetëm për pronarët e hijerëndë
shtëpive apo cottages , por edhe për pronarët e cottages të vogël në
gjashtë akra në vend. Sot , duke folur për personalitetin e shtëpisë .

Mbushjen e brendshme nuk është gjithmonë e varur në material ndërtimor, prestigji
fushë, shkalla e largësisë nga qyteti dhe faktorë të tjera të ngjashme. Për
një vilë është një vend për eksportin e gjërave të padobishme. Për të tjerët - ajo është një pjellore
tokës, ku është e mundur për të treguar imagjinatën dhe për të krijuar një shumë të rehatshme
dhe estetike hapësirë. Transformimit të brendshme dhe të jashtme të një shtëpie të vendit,
njerëzit të ndjehen më të lirë se në një apartament të qytetit. Desire
përpiqen për të ndryshuar gjendjen dhe do të mbushin elementet kabinën e rehati dhe bukuri
veçantë për secilin, me mundësinë e hapjes më të papritur
për të eksperimentuar dhe të shprehin vetveten. Përveç kësaj, në qoftë se shtëpia do të duhet të jetojnë
gjatë gjithë vitit, do të duhet t'i kushtojnë vëmendje kaq shumë jo vetëm arkitekturor,
dhe detajet teknike -, ngrohje furnizimi me ujë, energji elektrike. Bashkim
me natyrën - ajo sigurisht që është i denjë për admirim për një temë, por jo të rrumbullakët
të njëjtin vit ai kënaq! Por provoni sa më shumë të jetë e mundur të kombinohet praktike
me cilësitë estetike - është mjaft e një çështje tjetër. Jo si
të gjitha me porosi të hartonin një shtëpi vend - një koncept më shumë se të lirshme.
Punën e veçantë dhe mund të quhet një plan kat pa e përfunduar, por më shpesh
Kjo i referohet një projekti të hartuar dhe arkitekturës së peizazhit. Gjëja e parë që
duhet të fillojnë - është të gjendet një artist të përshtatshme, atëherë ka kompani
në hartimin dhe design. Ajo është e mirë për të zgjedhur
në organizate e cila ofron shërbime të plota. Avantazhet e tilla
qasja mund t'i atribuohet për të kursyer kohe duke negociuar me disa artistë,
konceptim të unifikuar të projektit në shtëpi dhe të projektimit të projektit, si dhe faktin që përgjegjësia
për gabimet dhe lëshimet qëndron plotësisht në një kompani. Miri, kur
vepron si një ndarje kontraktor të njëjtës kompani. Kështu,
fushëveprimi gjithë punojnë në projektimit, ndertimit dhe konsultim merr
një organizatë të vetme. Kjo minimizon pjesëmarrjen e klientit në vendim-
çështjet organizative dhe shërben si një garanci shtesë të performancës të cilësisë
punës. Si një alternativë, është e mundur që kompania e projektit do të
të monitoruar progresin e ndërtimit dhe duke përfunduar punën të kryer jashtë
kontraktori. Nëse kjo nuk është e parashikuar në listën e shërbimeve, të paktën në
cila është e nevojshme për të llogaritur të konsumatorëve - që të ketë një listë të ndërtimit të rekomanduara
kompanive. Planifikimi individual përbëhet nga disa etapa, të cilat
në shkallë të ndryshme, të kërkojë pjesëmarrjen e konsumatorit. Një nga më të rëndësishme
fazat është diskutimi kryesor të projektit, kur arkitekti bisedë
të marrë një ide të nevojave të klientit, preferencat dhe madje e tij
mënyrë e jetës: çdo detaj mund të jenë të rëndësishme. Në këtë "hap"
zonë të caktuar kat, numrin e dhomave, WC, vendndodhjen e tyre, numri i kateve,
stilin arkitektonik dhe sende. Bazuar në diskutimet arkitekt krijon
dizajnit konceptual i vilë, e cila përfshin planet për çdo kat
dhe fasadave. Për të marrë pamje më të plotë të konsumatorëve
rreth projektit, shumica e kompanive ofrojnë shërbimin e vizualizimi të tyre - duke krijuar
vëllimi i modeleve virtuale të vilë të ardhmen. Zhvillimi i dizajnit konceptual
përfshin ndërveprim të ngushtë me klientin: është e nevojshme për të
plane dhe ide të jenë plotësisht në pajtim me pritjet profesionale e klientit.
Pas miratimit të tij, arkitekti fillon për të krijuar ndërtimit arkitektonike dhe
Pjesë vilë e projektit. Ajo përmban një përshkrim më të hollësishëm të hapësirës planifikimit
dhe harton, duke përfshirë edhe planet për, bodrum papafingo,
kulmet, dysheme, fondacionet, specifikimet për ndërtimin
materiale. Pas shlyerjes, arkitekti i buxhetit të projektit,
një të detajuar të detajuar të gjitha shpenzimet e ardhshme të konsumatorit. Pas përfundimit të
mbi këtë pjesë të projektit, klienti merr një pako e dokumenteve, e cila lejon
pa vonesë për të filluar instalimin. Mbetet vetëm miratimi i projektligjit
me autoritetet kompetente, e cila zakonisht merr në projekt
organizatës. Kështu, një vilë të veçantë projekti është gati, dhe më
kohë për të filluar hartimin e dizajnit të brendshëm. Krijo një projekt të projektimit
gjithashtu përbëhet nga disa faza, në përgjithësi të ngjashme me fazat e projektimit
në shtëpi. Para së gjithash, një projektuesi me konsumatorin për të zhvilluar një të përbashkët
stilin, e cila do të jetë subjekt brendshme projektimin e të gjitha dhomave
vilë. Pas diskutimit këtë preferencë të konsumatorëve në çdo
zonat e veçmas: ngjyrat, materialet e stolisje, mobilje.
Saktë brendshme shtëpi brendshme hapësirës është material
mjedisit, e cila është hartuar kryesisht për të rivendosur fizike
dhe forcë shpirtërore, njeriu kaloi gjatë tërë ditës, dhe në përgjithësi
për zhvillimin e plotë fizik dhe shpirtëror. "Mjedisi në të cilin
disa njerëz jetojnë, mund të them shumë, për shkak se në disa të brendshme
pasqyron mënyrën e jetesës, traditat, interesat, dhe kulturës kombëtare,
- Thotë Dmitry Litovchenko, projektuesi dhe arkitekti i Ltd Kompania ADS.
- Kërkesat për të jetuar moderne është shumë e gjerë dhe e larmishme, dhe vetë-
zgjidhjen e tyre është thjesht e pamundur. Jo çuditërisht, i mençur dhe i zellshëm
Pronarët janë gjithnjë e kthyer në një projektuesi të brendshëm, një profesionist i cili
forma atmosfera funksionale e shtëpisë, ajo harmonizon dhe krijon një stil
dhe mënyra e banimit, duke u mbështetur në paraqitjen e pronarëve të ardhmen e vendit
ku ata do të jetë e lehtë për të jetuar dhe relaksohuni. " Kur krijimin e një planifikimit të projektit dhe rizhvillimit,
dizajn vilë nganjëherë nuk mund të bëjë pa shërbimet e një arkitekt. Është e rëndësishme
bëni zgjedhjen e duhur për të mos u shqetësoni për zgjidhje të çmimeve dhe stilin e
ofruara nga projektuesi. Për ta bërë këtë, të intervistuarit rekomandojmë të lexoni
me punën e disa dizajnues të brendshme të banimit. Rekomandimet e të dëgjuarit
dhe duke folur me ekspertë, ne duhet të kujtojmë se gjithçka që ju nevojitet prej tyre -
një propozim për ndryshimin e vendbanimit, njohuri profesionale
materialeve të ndërtimit, kodet ligjore dhe ndërtimit. Ne mund të kufizojnë
vetëm një arkitekt të vetëm konsultohet me detyrën e projektimit të detajuar
Projekti për ndërtimin ose besim vetëm veten e tyre duke bërë skica. Vlerë
shërbimet e një arkitekti projektuesi-varet nga shkalla e pjesëmarrjes së tij në projekt dhe shumën e
punën e kryer. Brendshme të vendit shtëpi, atmosfera e saj kanë
ndikim të madh në stilin e jetës, shpirtërore dhe emocionale e tij
shtetit. Dhe vetëm një dizajner profesional mund të zhvillojë një shkolluar
projektit të projektimit. Ndonjë ide për zgjidhje vilë dizajn të brendshëm
shtëpi, stilin e tij dhe skemë të ngjyrave duhet të jenë të përpunuar në detaje. Se
bërë vilë ndryshe nga të tjerët, e brendshme e saj duhet të mbajnë origjinal
ide, një performancë të veçantë artistike. Logo jashtme dhe të brendshme
shtëpi vendi përcaktohet nga shijen tuaj, dhe, natyrisht, një ndjenjë të
stil, dhurata e elokuencës dhe arkitekti bindjes. Jashtme dhe të brendshme e shtëpisë
duhet të plotësohen në të njëjtin stil. Për shembull, në vend të çuditshme në një prej druri
shtëpi prej druri do të duket orendi Japanese të brendshme me të ulët ose të brendshme
hi-tech stil. Style zgjidhje duhet të jetë e përgjithshme dhe harmonike, dhe vetëm
në artikujt individual është e lejuar për të vënë thekse. Zonat e brendshme
mund të ndahet në një stil modern, i cili përfshin të teknologjisë së lartë
minimalism, techno, constructivism, dhe klasik - Anglisht style
Perandorisë, moderne, dhe më shumë. Siç është treguar, subconsciously ne e perceptojnë
shtëpi njëkatëshe ose vilë si pasuri ose rezidencë-kështjellë. Prandaj duke marrë
origjina dhe zgjidhjet stilistike të jashtme dhe të strehimit të brendshme. Style vendi
Siç e dini, qytetarët që dëshirojnë të blejnë banimit suburbane, me të çdo ditë
bëhet gjithnjë e më shumë. Por blerjen e vilë - kjo është vetëm rrugën e gjysmë. Shumë
pyetje e rëndësishme e zgjedhjen e stilit për dizajn jashtme dhe të brendshme në shtëpi.
Vitet e fundit në tregun ukrainas të pasurive të patundshme periferike është i shpejt
zhvillon. Përveç stilet e njohur dhe popullore, ri
trendet në vilë e ndërtimit arkitekturës. Deri më sot,
në vëllimin e përgjithshëm të propozimeve në qytete të vendit ka stilin e mëposhtme
Shpërndarja: lider është një kohë testuar "updated
klasike "(rreth 30% të tregut), pjesa e shtëpive të bëra në" European
"stil përbën rreth 20% e vendbanimeve, dhe vendin e tretë është zënë nga ndërtesat
prej druri në stilin e "vendit". Çfarë vijon është përdorur kryesisht në periferi të
ndërtimin e "angleze stil" "style pallatin" popullore
dukej si e përkryer për ndërtimin e një rezidencë të tillë popullor (përafërsisht
5%) dhe gjashtë udhëheqësit e avant gardës-përfundon "teknologjisë së lartë", - ndërsa vetëm 2%.
Vilë, dekoruar në stilin klasik - një dhomë në formë të rregullt,
radiating paqes dhe ngurtësi. Brendshëm të kësaj shtëpie nuk është e mbingarkuar
detaje dhe zbatohet sipas kanuneve, lidhen me perceptimin tonë të
respekt. Classics blerë për një kohë të gjatë dhe është i trashëguar. Mobilje
në këto fusha, bërë zakonisht prej druri natyral: arre
qershi, thupër kaçurrel. Një dorë, gdhendur, praruar, inlaid
lloje të rralla të drurit, nëna e margaritari, mobilje bronzi e bën këtë një të vërtetë
vepër arti. Një nga temat më të popullarizuara për vendimet arkitektonike
vendbanimet moderne vilë - imazhet e Evropës. Shtëpi të tilla janë me të vërtetë
duken shumë të prekur, dhe mishërim i tokës ukrainas të vogla
Qytetet evropiane janë gjithnjë e në kërkesë. Vendi i përkthyer në anglisht
gjuha të thotë "fshat", dhe nënkupton një nostalgji për të, të thjeshtë të qetë
dhe një shtëpi komode vend. Brendshme të këtij stili janë përdorur shpesh
pajisje kauboj, tekstileve në lule gjobë. Gjithmonë i pranishëm
materialeve tradicionale:, tulla druri dhe bastun prej palme kacavjerrëse. Style vendit është një
lloj antiteza të qytetit. Style Anglisht - hipostazë e klasike. Ambientet
shekuj implementuar në këtë stil, të zhvilluara të traditës dhe të gjithë është i mirë
njohur. Mobilje - karrige druri të errët veshur me susta në lëkurë është shpesh, "i mbushur me tegela"
thonjtë. Stili i zgjedhur brendshme çast permeates shtëpi të tërë, por
me shmangie të mundshme të vogla nga rregullat. Stil Palace, apo edhe
thonë, stilin e Louis, dallohet luksoze, shumë e praruar, gdhendur
pikturë stoli. Mobilje është e mbuluar zakonisht me një fildish të lehta me ngjyrë lacquered
kockave ose pastels. Për të është përdorur shpesh një teknikë të veçantë të "e plakjes"
duke i dhënë një vështrim objekte antike. Në këtë rast, koha është në të klientit:
të gjitha gërvishtjet e mundshme dhe patate të skuqura do të duken natyrale pothuajse
gjithmonë. Të teknologjisë së lartë është ende në kërkesën në qarqet avancuar, të rinjtë
dhe intelektualët nga dizajni. Aktualisht, ky stil - pararojë e moderne
modës, është e lidhur pazgjidhshmërisht me progresin shkencor, dhe është ideale për
shtëpi të projektimit të një personi të ecin në hap me epokën e tij, dhe madje edhe në gjysmën e gjatësisë një
paraprakisht atë. Duke folur për diçka mobilje "të reja" dhe të brendshme,
Ju mund të vini re një rritje e numrit të dhënat dekorative, kompleksiteti i formularit
dhe përdorim në dekorimin e ari, argjendi, pëlhura të çmuar dhe lëkurat ekzotike
¬ stomak QEVERITARE. Këtë drejtim mund të përshkruhet konvencionale si "e re barok."
Ajo u ngrit në kundërshtim me pa minimalism ¬ finirovannomu si një largim nga kufizimet ¬ rrezatimit
dhe asketizmi e luksit dhe bollëk. Dhomat janë të dekoruara në këtë stil, i gjerë,
pa praninë e ndonjë stolitë dhe detaje të tjera dekorative në mure.
E bardhë është dominant, me shtimin e një hije zbehtë neutral:
krem, kaltër-gri dhe të verdhë të artë. Ndonjëherë bazë shërben si sfond
zi, dhe disa vende mund shikim të prek e ngjyrë bezhë ose kafe, si dhe
blu, rozë dhe jeshile. Lighting - një pjesë e rëndësishme e brendshme
kalitur në stilin. Harrojeni për chandeliers klasike, kristal
pendants, motive lule, një shumëllojshmëri të fenerë dhe bronzi. Shumta
ndërtuar në ndriçim në kombinim me një ujëvarë të varëse halopgjen të vogla
llampat - kjo është ajo që duhet të preferuar. Dhe ata mund të varur si
në një, dhe në nivele të ndryshme. "Zgjedhja e konceptit arkitektonike e vendit
Strehimi është e lidhur direkt me funksionale, klasës destinacionit dhe lokacioni
fshat ", - thotë Dmitry Litovchenko. Për shembull, kampet verore, në shënjestër
për rekreacion dhe qëndrimi për punë sezonale, me siguri do të vazhdojë të ndërtohet
vendi-stil me kornizë natyrore druri. Në qoftë se
Ne jemi duke folur për arkitekturën e vendbanimeve elitës, ajo është një cilësi 'modern
klasike. " Elite segment të tregut më të lidhur me projekte individuale,
ku fletë përhapur është shumë e lartë - nga imitim të një pasuri fisnike për të
hi-tech. Përveç transformimin e stileve të arkitekturës periferike gradualisht
ka një ndryshim të formave. Gjë e së kaluarës arkitekturës çuditshëm, pompozitet
, fasada kulla të shumta dhe kështjellat. Shijet e konsumatorit janë duke u bërë
më evropian, preferenca për vetëpërmbajtje dhe një gjë e dobishme.
Nuk është një dëshirë e blerësit për të jetuar në një fshat të njëjtin koncept e ndërtimit,
plotëson kriteret e estetikë moderne dhe funksionalitetin. Arkitektural
Minimalism, ka qenë i kërkuar për shumë vjet në Perëndim, po fiton popullaritet
dhe bashkatdhetarët tanë. Rreth 20% e fshatra vilë sot
zbatojë një stil evropian. Blerësit janë tërhequr thjeshtuar arkitekturore
konceptin e shtëpive me një sipërfaqe prej jo më shumë se 400-500 metra katrore. m në stilin e klasike moderne
vendosur në fushat e akra 30-40. Përcaktohet me një mobilje vendin e parë
në industrinë e mobiljeve të botës është ende italianët të cilët
hapur diktojnë modës dhe me rregull për t'u patur zili të ofrojmë artikuj të reja si
nga ana e të dy projektimit dhe një pjesë e materialit. Kjo është veçanërisht e dukshme në drejtim të
mobilje bashkëkohore, për dizajn dhe dekorimet klasike në një drejtim, si
në përgjithësi nuk janë modifikuar në mënyrë drastike se kurrë. Ruhen gjithashtu dhe me ngjyra
zgjidhje cilësi - druri të errët, bojë të ndritshme, lëkurë, pëlhurë me modelet. I fundit
disa vjet një të preferuar në drejtim të mobilje moderne është zbukuruar me
një njolla wenge lisi apo errët-kafe ose, përndryshe, një bardha
ngjyra. Në mënyrë tipike, Novatorët këtu janë të fabrikës më të shquar
p.sh. Molteni \u0026 C, Giorgetti, dhe pas tyre kanë tërhequr tashmë të gjithë të tjerët.
Një skemë e tillë ngjyra për mobilje, jo vetëm për të jetuar, por edhe për
dhoma gjumi, dhoma ngrënie, kuzhina për fasadat, kabinete dhe closets, të brendshme
dyert dhe ndarëse. Deri më sot, ajo bëhet ngjyrë në modë natyrore
Ngjyra e drurit - zbardh qershi apo të japë lyer ka filluar të thinjet
lisi, e cila bëhet si një çokollatë me krem. Në përzgjedhjen e
Mobilje ka kuptim të përqëndrohet në vëmendjen e prodhuesit për këshilla
Browse nga projektuesi dhe çështjet tematike. Të anketuarit pohojnë:
mobilje të mirë të lirë nuk do të ndodhë. Në këtë biznes, si në çdo tjetër
Ka një të qartë segmentimit të tregut financiar. Nuk është një fabrikë të lartë
nivel, në rangun e të cilat ka gjithmonë dizajne të reja, të lartë
cilësisë dhe të njëjtin çmim. Ata mund të kenë konceptin e tyre dhe
paraqitjen e mallrave në dyqane. Këto prodhuesit shpesh kërkojnë shitësit
Store organizatë monomarki. Më shpesh, këto produkte të përfaqësuar fabrika
në butiqe mobiljeve në qytet. Nuk janë bimë të nivelit të ulët dhe të mesëm.
Mobilje e tyre është e ekspozuar kryesisht në dyqane të mëdha me një gamë të gjerë të
produkteve. Por ju mund të bëni një gabim, sepse tregun e mobiljeve në Kiev dhe të tjera
qytete të vendit është ende në fazën e formimit: vijnë të reja
markave, dhe blerësi është e vështirë për të lundruar: nuk janë produkte të
nivel shumë të lartë, dhe nuk është e mesme, edhe pse fund dhe dizajn mund të
identike. Nuk janë të markave të mobiljeve, të cilat janë pozicionuar të njëjta në Itali
si nivelet e mesme apo të mesme të lartë, por ata janë shërbyer në Ukrainë në çmim
super-kategori të produkteve. Dhe ka markave e mobiljeve, të cilat konkurrojnë
një nivel të lartë, për shembull, Valcucine dhe Boffi. Të anketuarit vuri në dukje
blerë një vilë që mund të përballojë vetëm njerëzit e pasur,
mobilje dhe kështu që nuk do të jenë të nivelit të mesëm ose të lartë. Pajtohem
të duket e çuditshme në qoftë se, duke ndërtuar apo të blerë një shtëpi për 1-2 milionë dollarë, pronari
dëshirojnë të japin atë me mobilje nga Kina. Disa artikuj
mobilje, natyrisht, ju mund të bleni në Kiev, dhe jo të presim për rendin, për shembull,
nga Italia. Por së pari, ju mund të urdhërojë mobilje dhe ndërtimin e fazës së
renovim vilë dhe dekoruar, si herë ofrimit, si rregull,
kaluar 3 muaj, dhe prodhimin e disa mobiljeve kërkon jo më pak


strehimit.
Share This Post: