Sauna infra të kuqe të punojnë në bazë aftësinë e rrezatimit infra të kuqe
ngrohjes trupin e njeriut . Rrezatimi infra të kuqe termike ose rrezatim
- Një lloj i distribuimit të ngrohjes . Kjo ështëngrohtësia e njëjta që ju mendoni
nga sobë të nxehtë apo të radiatorëve . Ajo nuk ka
të përbashkët , ose me ultravjollcë , ose X- rrezet dhe me absolutisht
sigurt për njerëzit .

Sauna infra të kuqe janë më të përshtatshme për jetën moderne.
Gjyqtari për veten tuaj: investime të vogla të kohës dhe të energjisë për seancën, e vogël
dimensione mund edhe të vendoset në një, efikasitet apartament të zakonshëm të lartë
për të luftuar lodhje, parandalon ftohjet dhe sëmundje të tjera, disponueshmëria e
njerëzit e të gjitha moshave. Është e rëndësishme të kuptohet se një sauna infrared të gjitha
një zgjidhje moderne teknologjike për një problem të vjetër - të ngrohjes trupit
dhe është e pamundur për të kundërshtuar banjot tradicionale dhe sauna. Përkundrazi,
pajisje plotësuese. Ne mund të themi se banjot tradicionale dhe sauna
ky është vend për një kalim kohe tradicionale me miqtë, ndërsa
sauna infra të kuqe si një mjet rekreative. Infrared Sauna
një kabinë prej druri. Brenda
taksi montuar në qoshe të pasme, (para) dhe këmbë-infra të kuqe
radiatorëve (ngrohje) nga qeramika të veçantë. Sesioni në saunë këtë të fundit
rreth 30 minuta në një temperatura e ajrit të 45-500C dhe natyrore
lagështia. Djersitje në një sauna infra të kuqe është shumë më e lartë se në normale
sauna dhe banjot, me kushte shumë më të butë, e cila shkakton
përfitime të mëdha shëndetësore. Në një sauna infrared të aplikojnë metodën e drejtpërdrejtë
(Drejtpërdrejtë), ngrohje trupin e njeriut, i cili ndryshon në mënyrë të konsiderueshme nga indirekte
Metoda e ngrohjes të përdorura në banjot tradicionale dhe sauna. Natyrisht,
nuk është e nevojshme për të vërtetuar se metoda e drejtpërdrejtë të ngrohjes është shumë më efikase,
se indirekte. Në furrë konvencionale sauna (djegie druri apo elektrike), së pari
warms gurë, pastaj shkëmbinj të nxehtë e ajrit, dhe vetëm pas kësaj
është trupi të nxehtë. Ajri ka kapacitet të ulët të ngrohjes, në mënyrë
efikase për ngrohjen e trupit të njeriut, është e nevojshme për të ngrohur deri,
siç është bërë në një sauna finlandeze, me avull, ose shtoni, siç është bërë në rusisht
çiftëzohet ose banja turke. Një tjetër e metë e rëndësishme e tradicionale
banja është se ajri në këtë palë gjuhësh e tyre pothuajse në pjesën tjetër. Si operacion
Ai shpejt bëhet i ngopur me një numër të madh (4-5%) të dioksidit të karbonit dhe tymi
djersë. Prandaj, në procesin e punës një kohë të shkurtër më vonë në palë banjot
formuar efekt zagushi, pasi përqendrimi i dioksidit të karbonit rritet
8 - 10 herë krahasuar me përmbajtjen e tij në hapësirën ajrore për rekreacion.
Rritja e temperaturës së ajrit ka meta e saj: mundësinë e rritjes së
Burns të lëkurës dhe traktin e sipërm respirator, ekziston rreziku
merrni sëmundjet e lëkurës. Lagështia Rritja ka të njëjtën
anën negative - presioni reduktohet pjesshme e oksigjenit në ajër
dhe, për pasojë, rrit rrezikun e sëmundjeve akute kardiovaskulare.
Contraindications absolute për të marrë dush ose sauna finlandeze janë të
tumoreve (mirë apo i keq) ose dyshimin e pranisë së tyre,
forma aktive e tuberkulozit, gjakderdhje, dështimi i qarkullimit të gjakut.
Në një sauna infrared janë ngrohje të veçanta që punojnë në të fshehtën
varg të spektrit infra të kuqe. Ata janë të vendosur rreth trupit të njeriut për
ngrohje më efikase. Kështu, deri në 90% të energjisë së prodhuar
emitters, shkon direkt në trupin e njeriut, duke anashkaluar ngrohjen e ajrit.
Vetëm 10% e energjisë shkon në ngrohjen e ajrit (në rastin e ngrohje qeramike).
Kjo shpjegon temperaturë të ulët në një sauna infrared. Përveç kësaj,
këto ngrohje nuk e djeg oksigjenit në sauna.

Share This Post: