Kabineti i Ministrave të Ukrainës ka rënë nga pothuajse gjysma e kostos së ndërtimit
strehimit duke shmangur disa taksat dhe tarifat . Sipas një korrespondent UNIAN , raportuan se
e mërkurë, gusht 27 , pas një takimi kabineti , kryeministrja Julia
Timoshenko .

Sipas saj, deri më sot , koston e strehimit janë 50%
koston aktuale të materialeve të ndërtimit , etj , dhe pjesa e mbetur 50 % - Abuzimet
dhe tarifat , në veçanti , transferimi, të lirë të apartamenteve të qytetit ,tarifat për zhvillimin e
transportit dhe infrastrukturës shoqërore , kontribute për zhvillimin dhe forcimin
Baza e zjarrfikësve dhetarifë lidhje për energji elektrike . " 49 , 5% të
kostot e ndërtimit - të taksave të vendosura të vendosura në mënyrë të paligjshme nga vartëse
vepron . Sot, ne kemi hequr këto pagesa , duke lënë të paktën , nuk mund të jetojnë pa "
- Tha Timoshenko . Kryeministri tha se në vend të 49 , 5% të këtyre taksave
do të jetë 4 % për strehim , dhe në vend të 37 , 5 % - 5 % për jo- banesore të pronës .
Sipas Julia Timoshenko , një vendim fatal për Ukrainën . Ajo vuri në dukje
sot se industria e ndërtimit është e stagnuar , dhe vendimet
shtyjëzhvillimin e industrisë .

Share This Post: