Strukturat e përbërë, ngulitur fort në tregun global
ndërtimit , janë përdorur gjerësisht për shkak të shkathtësi të saj
dhe efikasitetit ekonomik .

Kombinim të favorshëm të çelikut, që ka forca të lartë dhe urtësi
tensioni, dhe konkrete me fuqi të lartë dhe të mirë të saj compressive zjarri
dhe rezistenca e korrozioni është bërë një nga zgjidhjet më të njohura në të drejtën komerciale
ndërtimit. Përfshirja në Ukrainë. Përdorimi i strukturave të tilla në të parë
ana tjetër mund të zvogëlojë kohën e ndërtimit, që nga ngritja e ndërtesave
praktikisht nuk varet nga kushte natyrore. Përveç kësaj, kur të kombinuar
çelikut dhe betonit për shkak të punës së tyre të përbashkët në një peshë më të vogël të përgjithshëm të ndërtesës
dhe, për pasojë, zvogëlon ngarkesën në themelet që i mundëson
kurseni të holla për materialet për ndërtim si një e tërë. Skeleti prej çeliku i
projektimit të kombinuara me elemente të betonit në mënyrë që kur
e cila bëri të mundur punën e tyre të përbashkët. Për shembull, lakimi
trarëve të përbërë të profilit të çelikut merr forcat elastik,
një element i betonit - compression. Zb gjithashtu ofron një element të anti-korrozive
mbrojtje dhe i mbron nga zjarri. Duke përdorur idenë e kombinimit të anchors çeliku
dhe u përpoq për të zbatuar më konkrete për një kohë të gjatë. Në kohë të ndryshme
për të lidhur elementet strukturore të përdorura "spirancë-bllokon" loop
spirancat dhe i ashtuquajturi "ndalesa e vështirë". Këto përshtatje nuk ishin të
të qëndrueshme, nevojë për personel shumë të kualifikuar, dhe të ngarkesës së lartë
provokuar pamjen e çara. Në vitin 1936, Ted Nelson është zhvilluar
anchors teknikë saldim, dhe sot e kësaj dite mbetet një nga më të besueshme
dhe metodat efektive të fasteners saldim. Në saldim të për këtë
Teknologjia përdor një shkarkimit me hark. Anchors ngjitur fleksibël mbjellë
Kreu shërben si lugs lidh që të sigurojë një të përbashkët
punën e çelikut dhe betonit elementeve. Në mënyrë tipike, në fund të ulët është ngjitur gjithë rrugës
në krye të trare fletë, dhe lidhja ndalet me rreze kryhet
duke përdorur gjysmë-automatike dugokontaktnoy saldim. Procesit të saldimit ndalesa
përbëhet nga disa etapa dhe është kryer në mënyrë automatike, të cilat
përjashton ndikimin e njeriut faktor në cilësinë e saldimit.
Proces shumë i saldimit një lock varion nga 0 2-0, 8 sec. në varësi të
në diametër saj. Me një aktuale të mëdha (deri në 2500 A) në fund të ulët të punës
spirancë dhe pjesë e punës janë shkrirë në një saldim me hark të shkurtër
interval kohe prej 0, 1 deri 2 sekonda. Sipas zavsektorom dugokontaktnoy,
Shoku-një kondensator e termit saldim PWI tyre. Paton Genadi Beetle,
pajisje dhe furnizime për saldim me hark kohët e fundit kanë sukses
zbatuar në Ukrainë në prodhimin e konstruksioneve metalike,
urat, ndërtesat tregtare dhe rezidenciale. Në veçanti, saldim përdorur gjerësisht
Bolts spirancë në kokë nëpërmjet stolisje valëzuar. Deri më tani në vendin tonë
ajo është praktikë e zakonshme, kur në rritje fazë është përdorur vetëm
saldim manual, cilësia është e dobët. Veçanërisht i mprehtë
Problemi cilësia është në rastin e shufra saldim të sipërfaqeve të sheshtë,
të tilla si rebar të një peng apo spirancat në kuadër të përbërë
strukturave. Si teknologji e njohur më parë është e nevojshme ose vrima razzenkovka
ose me saldim automatike nën një shtresë e rrugë fluksit të secilit kallam që
merr shumë kohë dhe përpjekje. Sipas kandidatit të shkencave teknike, docent
Departamenti i Kombëtar Dnipropetrovsk hekurudhor University Bridge
Transportit Vitali Marochko, në raste të tilla, zgjidhja më e suksesshme
është të përdorni një saldim gjysmë-automatike e anchors dugokontaktnoy
mbjellë në kokë. Përvoja e përdorin këtë teknologji në ndërtimin
faqe dëshmon jo vetëm që kursen kohën në instalimin dhe kostoja e saj
si dhe besueshmërinë e lartë e të përbashkët ngjitur me anchors metal.
Kjo është veçanërisht efektive në ndërtimin e urave të përbërë me përfshin
40-55 m. Sipas Alexander V. Semko, Doktor i Shkencave Teknike,
Profesor, Shef. Departamenti i Arkitekturës dhe Zhvillimit Urban, Poltava
Universiteti Teknik Kombëtar. Yuri Kondratyuk, anchors përdorur
saldim, janë testuar në laboratorin e departamentit të strukturave metalike
Universitetit dhe konfirmoi besueshmëri të lartë dhe përshtatshmëri në
mostrat e trarëve të përbërë dhe mostrat qeth (për standarde-shkurtuar).
Ndërsa përdorimi i tyre është ngadalësuar për shkak të mungesës në Ukrainë
standardeve për projektimin e strukturave të përbërë. Projekti tani është e përshtatshme
standardeve për ndërtim përbërë është hartuar në edicionin e parë
së bashku me Institutin Kërkimor të ndërtimeve Building
(NIISK). NIISK - një nga agjencitë kryesore të përfshira ndërtimit
standardet dhe inovacione në Ukrainë, i pari në pas fillimit të
Zhvillimi i kodeve të ndërtimit të shtetit për strukturat e përbërë.
Pritet që ky dokument do të hyjë në fuqi prej 1 Janarit 2009. Shumëkatësh
Në mënyrë tipike, ndërtimin e objekteve rritje të lartë mbi 100 metra duke përdorur një metal
inkuadrim, e cila në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon kohën e ndërtimit. Si
pllaka betoni kat janë përdorur, ato janë shtyllat bazë, seksioni
janë llogaritur duke përdorur peshën që i takon për ta. Në rritje të lartë
ndërtesa duhet të jetë mjaft e madhe, e cila redukton zonën e lirë
dhe zvogëlon fushën e planifikimit. Teknologji anchors Saldim mbjellë
kokë për të reduktuar trarëve kryqin, në të njëjtën kohë të ruajtur në materialet e ndërtimit.
Rrezja është vendosur fletë trapezoidale, përmes të cilit ngjitur bolts, atëherë
përforcuar rrjetë është vendosur dhe concreted. Me këtë pllakë betoni kat
të përfshira në punën e përbashkët të ndërtimit dhe rrit efikasitetin e saj,
që, në përputhje me rrethanat, për të reduktuar trashësi të saj. Rënia e
Trashësia pllakë e 10 cm për ngritjen e një ndërtesë 30-katëshe në të njëjtën lartësi
ndërtesat dhe hapësirat në të mund të përballojë për të ndërtuar një tjetër "ekstra" kat.
Përveç kësaj, puna e përbashkët e metaleve dhe peshës konkrete e rreze ul
25%, për pasojë, pesha e ndërtimit si një e tërë, duke zvogëluar kështu
zonës dhe thellësinë e themelimit dhe, në përputhje me rrethanat, koha e ndërtimit.
Tani duke përdorur këtë teknologji është ndërtuar në Kiev hotel Hilton Ave. Shevchenko.
Në rritje të lartë të ndërtimit konkret në vend të kolonave të zakonshme ndërtuar shpesh si
quajtur kolona me kryeqytetet, duke i lejuar për të arritur besueshmërinë e dëshiruar
me ngarkesa të larta në pllakë. Procesi aktual i instalimit të shtyllave të tilla
konsumojnë më tepër i vështirë dhe kohë. Përveç kësaj, për
Architects kryeqytetet prania paraqet vështirësi të caktuara, duke e bërë të vështirë
zbatuar me cilësi të lartë paraqitjen e ndërtesës. Kur përdorni të ngulitura
pjesë, anchors, të cilat janë të afta të përballojnë ngarkesën e 1, 5 herë
përforcim konvencionale, shpërndarjen e tyre në mënyrë të barabartë, nuk ka nevojë për kryeqytetet.
Ndërtimit të strukturave të Shirokoproletnoe përbërë tani është gjerësisht i
përdorur në ndërtimin e qendrave tregtare dhe ekspozitë,
të cilat kërkojnë përfshin të gjerë. Nëpërmjet përdorimit të anchors fleksibël
shpërndarjen e ngarkesës në të gjithë strukturën dhe ngurtësi e përbërë
Gjerësia rreze e hapësirë ​​të mund të rritet pothuajse 2-fish. Kjo rrit
Zona e dobishme dhe mundësi të reja për një shumëllojshmëri të planifikimit
zgjidhje. Jo duke muret ndarëse dhe mund të lëvizin lirisht rreth ndërtimit,
nëse është e nevojshme, stolisje mund të përfshihen në punën e pllakave,
që ju lejon të ruani në materialet e ndërtimit. Ky lloj i ndërtimit
përdoren për ndërtimin e KVP "kapitalit" në prospekt në Obolonskiy
Kiev. Underground parking strukturë të përbërë mund të përdoren
dhe ndërtimin e parkimit nëntokësor. Duke ulur duke seksion kryq
kolona e rrit distancën mes tyre dhe zona e përgjithshme efektive. Për
Nga, kolona krahasim seksion i përbërë 2-3 herë më e vogël se seksion kryq
kolona beton, dhe aftësinë për t'i bërë ballë shumë të lartë.
Testet krahasuese të kryera nga Instituti i Kërkimeve
strukturat e ndërtimit tregoi se spiranca fleksibile ngjitur në këtë
teknologji, mund të përballojë ngarkesa deri në 20% më shumë se pajisje e zakonshme, dhe
Pajisje saldimi janë shpesh të "prishet", e cila nuk ndodh me anchors,
prodhuar nga teknologjia e ftohtë falsifikim. Përveç kësaj, fixtures saldim
kërkon saldator shumë të kualifikuar. Praktika tregon se cilësia
mund të quhet vetëm 30% të të gjitha joints. Teknologji lejon saldim të anchors
të kryer operacionit saldim automatikisht, duke eliminuar ndikimin e njeriut
faktor. Anchors Saldo në këtë teknologji mund të kryejnë një montues dhe
përcaktuar, për pajisje saldimi kohë të saldimit dhe aktuale, për një ditë
një njeri me të vërtetë të jetë ngjitur në rreth një mijë bulonave. Saldim ndeshjeve
Metoda tradicionale kërkon jo vetëm një personel i kualifikuar, por
dhe shpenzimet e madhe e kohë dhe energji. Teknologji anchors Saldim
testuar në Institutin e Saldim Electric Institute, ka treguar karakteristikat e lartë forcë
anchors ngjitur në këtë mënyrë. Kjo është evidentuar nga përfundimi i një NEC
tyre. Paton në fuqinë e saldimet sipas kërkesave të 015-2001 STF
dhe ISO 14 555. Përdorimin e ndërtimit ngjitur e anchors urave fleksibile
me kokën mbjellë themeluar në mënyrë të vendosur në inxhinieri urë. Gjatë ndërtimit të këtyre
objekteve duke përdorur metoda tradicionale e saldimit dhe lidhjes detajet
mund të jetë mjaft punë-intensive dhe joekonomik, të paturit e një numri të teknologjik
mangësitë. Për shembull, shpimin e vrimave për fiksim pjesë e ndërtimit
shkel kapacitetin e tij kontabël, dhe përdorimi i metodave të saldimit konvencional
pre pamjen e pozicioneve ndërtimit të errësuar dhe të ngurtësuar. Në ndërtimin
ura të mëdha shpesh përdoret një numër mjaft i lugs fleksibël
për të siguruar një lidhje të qëndrueshme në mes të strukturave të çelikut mbështesin
dhe pllaka betoni të përforcuar carriageway. Avantazhi kryesor i hipotekës
pjesë me anchors fleksibile ngulitura në konkrete, është aftësia e tyre për të
përballojë ngarkesa të larta, edhe kur tërhequr. Si një shembull i strukturave të tilla
mund të shkaktojë ngritje Podolsky urë mbi lumin Dnieper në Kiev.
Rindërtimi i urave dhe ndërtesave të vjetra Pjesa më e madhe e urave në Ukrainë
nuk i projektuar për të ngarkesës e sotme, duke shkaktuar shkelje të kapacitetit të tyre mbante
dhe forcë. Rindërtimin e urave, kryhet duke përdorur teknologjinë e saldimit
anchors, zakonisht përfshin heqjen e plotë apo të pjesërishëm dhe zëvendësimi i betonit
konkrete të saj krejt të re, ose Sleepers konkrete me të ngjitur me çelik
Rreze studs kandidon për fetë. Mund të kryhet edhe rikonstruksioni
ndërtesa të vjetra, në të cilën trarëve dhe kolona veshur me bllok betoni ose
tulla. Stud ngjitur në sipërfaqe me anë të çelikut shpuara
vrimë, ngjitur pastaj në tastierë, raftet qoshe, dhe fasteners të tjera
elementet për të lëkurës. Sistemi i njëjtë është përdorur në ndërtesa të reja për të
mbrojtjen e mureve dhe qerpikë, si dhe për sigurimin e rreshtim të mermerit
dhe tullave. Avantazhet Një nga përfitimet më të rëndësishme të teknologjisë është e
. kosto-efektivitetin e saj Duke përdorur këtë teknologji për ndërtimin,
për shembull me pakicë dhe qendra argëtuese, ju mund të kurseni 200-300
mijë deri në 1 milion euro, në varësi nga sasia e materialeve të përdorura dhe
kompleksitetin e zbatimit të teknologjisë. Mbani në mend se, për shembull,
kostoja mesatare e 1 ton e sot çelikut është deri 10 mijë UAH,
1 ton të çelikut është ngritur rreth 18 Ths. Një tjetër plus
ndërtimit të përbërë - një rrezik të vogël të zjarrit. Për
përmes përdorimit të elementeve të çelikut në beton apo çeliku kafaz qark
konkrete e mbushur me kolona mund të rrisë rezistence ndaj zjarrit e ndërtesave të ndryshme.
Në të njëjtën profile çeliku me anë të ndalesa ankoruar në zorrë konkrete.
Tuba çeliku mbushur me beton dhe betoni që shtrydh të prodhojë efekt të njëjtë,
dhe se përforcim bar e betonit. Konkrete gjithashtu ka një izolues
Prona të paluajtshme, të përhershme ruajtur kapacitetin mbajtës të strukturave nën ndikimin
zjarri. Për krahasim, me rezistence ndaj zjarrit të barabartë të kapacitetit të përforcuar konkrete load-duke
kolonë është shumë më e ulët dhe është përafërsisht 6000 kN (në lartësi
kati 4 m), dhe të përbërë të ngjashme, ceteris paribus,
mund të mbajnë deri në 32.000 kN ose 3200 m. Për shkak të avantazhet e tij e natyrshme
- Po të fortë (me bazë metali), damar bashkoj, e njëanshme fiksim
pa vrima shpimit ose punching - teknologjinë e saldimit për anchors përbërë
harton u bë popullor në ndërtimin dhe rindërtimin e industriale
dhe ndërtesa administrative, urave dhe termocentralet. Ne mund të supozojmë se
ndarjen e teknologjisë, anchors saldim mbjellë kokë
dhe strukturat e përbërë në vendin tonë do të marrin të gjerë
në të ardhmen e afërt.

Share This Post: