Botimi i " BusinessWeek " ka publikuar një Top 20 më të shtrenjta në tregjet e pasurive të patundshme
Paqe , duke iu referuar agjencisë në Londër " Knight Frank " . Përveç kësaj ,
Ekspertët llogarisin koston mesatare për metër katror të pronës banesore
dhe ka konstatuar se ju mund ta bleni në çdo treg , ka$ 1 , 5
milion

Gazeta tha se bum strehimit është përhapur në qoshet shumë vende të botës
edhe pse në disa të prekur më pak të dukshme. Kështu, çmimet në Londër, Monako, Manhattan
dhe vendpushimet famshme evropiane gjatë vitit të kaluar kanë vazhduar të fluturoj
sepse tregu ka pasur më shumë blerës nga Kina, India
dhe Rusia. Në të njëjtën kohë në Londër, ku çmimi mesatar për një "shesh" është $ 6, 191
dhe është më e larta në botë, për $ 1, 5 milion mund të blej vetëm një të vogël
studio në zonat e largëta të qytetit. Por nga ana tjetër, në Venecia, pavarësisht nga
hapësirë ​​të kufizuar për ndërtim, për paratë e njëjta që ju mund të merrni
apartament me dy dhoma gjumi ose më shumë në afërsi të Kanalit të Madh. Londër
Price: $ 6, 191 per katror. m Për $ 1, 5 milion mund të blej një apartament të vogël në studio.
Ndryshimi vjetor i çmimeve: 29% e bumit të shtëpive filloi në Londrën qendrore
Shtator 2005 dhe vazhdoi deri në 2007, ndërsa "feed" e tij të pasur
blerësit nga e gjithë bota. Çmimi i këtij viti shtëpi rritjes është ngadalësuar,
dhe pritet të ekspertëve, do të vazhdojë të dobësohet. Por apartament është një segment
tepër të fortë. Për shembull, shitjet e shtëpive në Chelsea (Chelsea), Knightsbridge
(Knightsbridge) dhe Mayfair (Mayfair) për gjashtë muaj të vitit 2008 është rritur me
190%.

Share This Post: